: :
مانده تا پایان تخفیف
فقط تا آخر امروز
فقط امروز
امیرحسین کریم پور
مدیر ارشد توسینسو و متخصص سرویس های مایکروسافت

آموزش پارتیشن بندی ویندوز بصورت تصویری

دوره های شبکه، برنامه نویسی، مجازی سازی، امنیت، نفوذ و ... با برترین های ایران

اولین کاری که بعد از نصب هارد دیسک به کامپیوتر باید انجام دهید پارتیشن بندی آن است.شما میتوانید هارد دیسک را به پارتیشن های مختلف تقسیم کنید و هر پارتیشن را برای ذخیره سازی اطلاعات در آن باید با فایل سیستم مناسب فرمتش کنید.قبلا در انجمن تخصصی فناوری اطلاعات ایران بصورت مفصل درباره پارتیشن و اینکه چرا هارد دیسک را پارتیشن بندی میکنیم صحبت کردیم.پیشنهاد میکنم سری به این مقاله بزنید.خب بهتر است به سراغ اصل موضوع برویم در این آموزش قدم به قدم و از صفر تا صد با پارتیشن بندی هارد دیسک در سیستم عامل ویندوز آشنا میشوید.

چگونه یک هارد دیسک را در سیستم عامل ویندوز پارتیشن بندی کنیم ؟
  1. برای باز کردن کنسول مدیریتی Disk Management ویندوز کلید Windows+R را بفشارید تا پنجره Run باز شود و تایپ کنید diskmgmt.msc. با جستجو کردن Disk Management هم میتوانید این کنسول را باز کنید.
  2. وقتی کنسول Disk Management را باز میکنید شما پنجره ای مطابق تصویر زیر مشاهده میکنید.که از شما میخواهد دیسک را با MBR و یا GPT مقدار دهی اولیه(Initialize) کنید.

چگونه یک هارد دیسک را در سیستم عامل ویندوز پارتیشن بندی کنیم ؟

  • نکته: اگر این پنجره را مشاهده نکردید نگران نباشید مشاهده نکردن این پنجره دلایل منطقی ای را دارد.از مرحله 4 شروع به پیکربندی پارتیشن ها کنید...
  • تذکر: در ویندوز XP پنجره ای تحت عنوان Initialize an Convert Disk را مشاهده خواهید کرد که مانند همان ویزارد قبلی است.

3- در همان ویزارد از شما خواسته میشود تا یک Partition Style برای هارد دیسک تان انتخاب کنید.اگر هارد دیسک شما ظرفیتش از 2TB بیشتر است GPT را انتخاب کنید.و اگر از 2 ترابایت ظرفیتش کم بود MBR را انتخاب کنید.البته این موارد قراردادی هستند و شما چنانچه بخواهید از امکانات بیشتر GPT استفاده کنید گزینه GPT را انتخاب کنید بعد روی OK کلیک کنید.

4- هارد دیسک خود را برای پارتشن بندی انتخاب کنید.

تذکر:اگر هارد دیسک شما جدید است شاید به عنوان Disk 1 یا Disk 2 مشخص شده باشد و Unallocated نشان داده شود.مانند تصویر زیر:

چگونه یک هارد دیسک را در سیستم عامل ویندوز پارتیشن بندی کنیم ؟

اگر حجمی را که میخواهید به پارتیشن اختصاص دهید از یک درایو دیگر است شما در درایو بعدی آنرا Unallocated خواهید دید.

  • نکته مهم: اگر شما درایوی را برای پارتیشن بندی مشاهده نمیکنید ممکن است هارد درایو را درست نصب نکرده باشید.در این صورت ابتدا کامپیوتر را خاموش کرده سپس از درست نصب شدن هارد درایو اطمینان حاصل کنید.

5- اگر شما فضایی را برای پارتیشن بندی یافتید روی آن فضا یا Space راست کلیک کرده و گزینه New Simple Volume را انتخاب کنید.لازم به ذکر است که در سیستم عامل ویندوز XP گزینه New Partition به جای New Simple Volume وجود داشت.

6- در ویزارد نشان داده شده مربوط به New Simple Volume روی دکمه Next کلیک کنید.در ویندوز XP انتخاب نوع Partition در مرحله بعد نشان داده میشد که شما بایستی پارتیشن از نوع Primary را انتخاب میکردید. Extended partition هم گزینه خوبی است برای زمانی که شما میخواهید 4 یا 5 عدد پارتیشن را در یک هارد دیسک ایجاد کنید.بعد از انتخاب نوع Partition بر روی Next کلیک کنید.

7- در این مرحله شما میتوانید سایز مورد نظر خودتان را برای پارتیشن در نظر بگیرید.

چگونه یک هارد دیسک را در سیستم عامل ویندوز پارتیشن بندی کنیم ؟

  • تذکر: همانطور که در تصویر فوق نیز مشاهده میکنید اندازه پیشفرض Simple volume بر حسب MB(مگابایت) در نظر گرفته شده است.که نمیتوانید از آن بیشتر به درایو اختصاص دهید اما میتوانید کمتر از آن مقدار پیشفرض به درایو اختصاص دهید که در این صورت سایز باقی مانده به صورت Unallocated در کنار درایو ها در کنسول Disk Management مشاهده خواهد شد.
  • نکته: شما تا اینجا توانستید یک پارتیشن را به درستی پیکربندی نمایید.حال با محاسبه حجمی که برای ذخیره سازی اطلاعاتتان به آن نیازمندید میتوانید همین روال را برای پارتیشن های دیگر هم تکرار کنید.

8- بر روی Next کلیک کنید و در ویزاردی که تصویرش را در زیر مشاهده میکنید یک Drive Letter به درایو اختصاص دهید.سعی کنید بترتیب حروف الفبا درایو هایتان را Label گذاری کنید.هر چند که سیستم عامل ویندوز به طور اتوماتیک یک Drive Letter به درایو اختصاص میدهد.

چگونه یک هارد دیسک را در سیستم عامل ویندوز پارتیشن بندی کنیم ؟

9- در مرحله Format کردن پارتیشن گزینه Do not format this volume را انتخاب کنید و بر روی Next کلیک کنید.(در این آموزش صرفا به پارتیشن بندی هارد دیسک تمرکز کرده ایم.در آموزش بعدی در انجمن تخصصی فناوری اطلاعات ایران نحوه فرمت کردن پارتیشن را از صفر تا صد بررسی خواهیم کرد)

10- در این مرحله به پایان پارتیشن بندی هارد دیسک رسیدیم.بر روی دکمه Finish کلیک کنید.

11- خب بعد از اینکه کار پارتیشن بندی به پایان رسید ویندوز سعی میکند تا آن درایو را باز کند.در هر حال ما این پارتیشن را فرمت نکردیم و از این رو قابل استفاده نیست.شما پیامی مبنی بر شکل زیر مشاهده خواهید کرد:

You need to format the disk in drive D: before you can use it. Do you want to format it?
شما نیاز دارید تا این درایو را فرمت کنید.قبل از اینکه از آن استفاده کنید.آیا میخواهید آن را فرمت کنید؟
  • تذکر: شما این پیغام را فقط در ویندوز های 7 به بالا مشاهده خواهید کرد.
  • نکته: اگر شما با نحوه فرمت کردن درایو کاملا آشنایی دارید و از جزئیات آن کاملا آگاه هستید میتوانید در مرحله 9 اقدام به فرمت کردن درایو بکنید.ولو اگر آشنایی ندارید در آموزش بعدی به طور اختصاصی درباره Format کردن هارد دیسک صحبت خواهیم کرد.

امیدوارم از این آموزش لذت و بهره کافی را برده باشید.ITPRO باشید

نویسنده : امیرحسین کریم پور

منبع : ITPRO

هرگونه نشر وکپی برداری بدون ذکر منبع و نام نویسنده دارای اشکال اخلاقی میباشد

#logical_partition_چیست #پارتیشن_بندی_هارد_دیسک #partition_چیست #extended_partition_چیست #آموزش_سخت_افزار #primary_partition_چیست #پارتیشن_چیست #نحوه_پارتیشن_بندی_هارد_درایو #هارد_دیسک_چیست #چگونه_هارد_دیسک_را_پارتیشن_بندی_کنیم

امیرحسین کریم پور
امیرحسین کریم پور

مدیر ارشد توسینسو و متخصص سرویس های مایکروسافت

امیرحسین کریم پور ، مدیر ارشد توسینسو ، متخصص در حوزه سیستم عامل های کلاینت و سرور مایکروسافت و سرویس های مربوطه ، سیستم عامل لینوکس ، مجازی سازی و ... سابقه کار با سازمان ها و شرکت های مختلف در زمینه سرویس های مایکروسافت در قالب پروژه ، مشاوره و آموزش. علاقه مند به حوزه امنیت اطلاعات و تست نفوذ سنجی

نظرات