از آنجایی که کار کردن با دستورات Command برای بنده و دوستانم لذت بخش است ، تصمیم را بر این گرفتیم تا این دستورات را در اختیار شما دوستان عزیز هم قرار بدهیـم تا شاااااید زکات علممان را توانسته باشیم ، بدهیم!!!! دوستان عزیزم بعضی وقت ها ، بعضی از انسان ها برای انجام بعضی کار ها چندین راه را پیش رو دارند و بستگی به سلیقه شخصیشان می توانند از هر راهی که علاقه دارند برای رسیدن به هدفشان استفاده کنند .
دوره های شبکه، برنامه نویسی، مجازی سازی، امنیت، نفوذ و ... با برترین های ایران
پس ما هم در این مقاله فقط یک روشی را به شما می گوییم ، و این بسته به علاقه شخصیتان دارد که از این به بعد با Command کاربران ، گروه ها و .... را ایجاد می کنید یا اینکه با کلیک راست کردن و زدن گزینه NEW … پیشنهاد می کنیم قبل از اینکه این مقاله را بخوانید ، ابتدا با ساختار Distinguished Names آشنا شوید.تا در ادامه به ابهامی برنخورید.
دستور ایجاد OU) Organisation Unit)
اگر بخواهیم یک OU با نام IT بسازیم باید به طریق زیر عمل کنیم.
Dsadd ou ou=it,dc=itpro,dc=local
همانگونه که در دستور بالا مشاهده می کنید بعد از دستور Dsadd ou باید ساختار DN مربوط به Object را که قرار است ایجاد کنیم را وارد کنیم.که نمونه از آن را در بالا ایجاد کرده ایم.و در اینجا Object ما همان OUای است که می خواهیم نام آن را IT قرار دهیم.پس مانند دستور ، جلوی OU ، نام دلخواهمان را می گذاریم. در ضمن نام Domain Controller ما هم Itpro.local است و به همین خاطر شما هم باید حواستان به قسمت های انتهایی این دستور باشد.یعنی متناسب با Domain Controllerتان این نام گذاری را انجام دهید.
دستور ایجاد گروه های کاربری (Group)
در اینجا هم باید مانند قبل عمل کنیم ، یعنی بعد از دستور مربوطه باید آدرس DN مربوط به Objectای که قرار است بسازیم را بدهیم.مثلا در اینجا می خواهیم یک گروه با نام it-manage درون OUای که قبلا آن را ساخته ایم و نام آن IT است ،بسازیم.پس باید دستور زیر را وارد کنیم.
Dsadd group cn=it-manage,ou=it,dc=itpro,dc=local
ایجاد سریع کاربر
این دستور ، زمانی استفاده می شود که قصد اینکه کاربرمان را بخواهیم درون یک OU خاص بسازیم را نداریم .برای این کار باید از دستور زیر استفاده کنیم.یعنی فقط نامی را که می خواهیم به کاربرمان اعمال بشود را بنویسیم.
Net user sadeghi * /add
فقط حواستان باشد نامی متن را که می خواهید انتخاب کیند ، دو قسمتی نباشد ، یعنی به صورت Reza Sadeghi ننویسید.پس باید یک سره باشد یعنی بنویسید reza یا Sadeghi یا RezaSadeghi .بعد از اینکه دستور بالا را نوشتید یک بار روی کلید Enter بزنید تا از شما درخواست وارد کردن Password را بکند.بعد از اینکه پسورد مورد نظرتان را اعمال کردید بار دیگر هم روی Enter فشار دهید تا مجددا برای Confirm شدن پسوردتان درخواست وارد کردن مجدد Password را از شما بخواهد.پس شما هم برای بار دوم پسورد را وارد می کنید و بعد از آن Enter را برای بار آخر فشار می دهید و از این مطمعن می شوید که کاربرتان ایجاد شده است.
نکته : به دلیل اینکه برای ایجاد کابرمان آدرسی قرار نداده ایم ، کاربران به طور پیش فرض درون Container با نام Users قرار می گیرند.
ایجاد سریع گروه
در اینجا هم اگر بخواهیم یک گروه را با سرعت ، بدون آنکه آدرسی برای محل ساخت آن بدهیم ، ایجاد کنیم باید از دستور زیر استفاده کنیم.در اینجا ما می خواهیم با این دستور ، یک گروه با نام Ahwaz ایجاد کنیم ، پس باید مطابق زیر عمل کنیم .
Net group Ahwaz /add
نکته : در اینجا هم به دلیل اینکه برای گروهمان آدرسی را مشخص نکرده ایم ، به طور پیش فرض این گروه درون Container با نام Users ساخته می شود.
نتیجه
در این مقاله سعی کردیم نحوه سریع ایجاد کاربر و گروه مورد نظرتان را بگوییم که اگر احیانا خواستید کاربر یا گروهی را بدون استفاده از موس ایجاد کنید ، از این روش استفاده کنید.و همچنین در ابتدای مقاله هم با توجه به لینکی که خدمتتان دادیم خواستیم شما را با ساختار Distinguished Names آشنا کنیم تا با استفاده از دستورات داده شده و آشنایی با این ساختار ، بتوانید کاربران و گروه های مورد نظرتان را در مکان دلخواهتان ایجاد کنید.