Wrapper ها را قبلا و زمانیکه در خصوص تروجان ها صحبت می کردیم به شما معرفی کرده ایم ، این Wrapper ها هستند که فایل های اجرایی تروجان ها را درون یک فایل اجرایی با پسوند های EXE یا MSI ادغام می کنند و سعی می کنند آن را به شکل یک بسته بازی یا نرم افزار Office خیلی معمولی به کاربر جلوه بدهند.
زمانیکه کاربر فایل EXE یا MSI را اجرا می کند در ابتدا کد اجرایی بدافزار تروجان بر روی سیستم هدف اجرا می شود که در پس زمینه و مخفی انجام می شود و کاربر فرآیند نصب نرم افزار را در تصویر مشاهده می کند. دقت کنید که قرار نیست اضافه کردن تروجان به نرم افزار اصلی آنقدر هم حجم نرم افزار اصلی را افزایش بدهد !
با استفاده از ابزارهای مثل petite.exe شما می توانید حجم فایل اجرایی را به شدت پایین بیاورید و در زمان اجرا آن را از حالت Compressed خارج کنید ، با استفاده از این ابزار تروجان ها خودشان را بسیار مخفی تر از حالت عادی می کنند و صرفا در حالت اجرا یا Runtime قابل تشخیص می شوند . مهاجم می تواند با استفاده از Wrapper تعداد زیادی فایل اجرایی را درون فایل اصلی برنامه قرار بدهد و در عین حال Wrapper این اجازه را می دهد که مهاجم تعیین کند چه فایل های در پس زمینه و چه فایل هایی روی دسکتاپ کاربر در حین اجرا نمایش داده شوند.
اما ایده اصلی Wrapper ها از یک نرم افزار مفید گرفته شده است که ما آنها را به عنوان Glueware می شناسیم ، Glue به معنی چسب و Ware هم که طبیعتا همان Software است . اینگونه ابزارهای Glueware برای ایجاد کردن Package های نرم افزاری استفاده می شوند .برای مثال شما با کلیک کردن بر روی نصب یک بسته نرم افزاری ، دیگر نیازی به نصب تک تک قسمت های جانبی یا پیشنیازها و پس نیازهای آن نیستید و همه آنها در قالب یک فایل اجرایی و به ترتیب برای شما نصب می شوند و شما حتی می توانید تعیین کنید چه چیزی به کاربر نمایش داده شوند و چه چیزهایی نمایش داده نشوند .
مثال های بسیاری از اینگونه نرم افزارها وجود دارند که از آن جمله مثلا می توانیم به برخی ابزارهای شنود ترافیک مثل Wireshark اشاره کنیم که در حین نصب ابزاری مثل WinPcap را نصب می کند. هم Glueware و هم Wrapper هدفشان یکسان است ! تبدیل کردن کدهای اجرایی چند نرم افزار به یک Source مستقل و قابل اجرا !! اما یکی با اهداف سالم و دیگری با اهداف ناسالم اینکار را انجام می دهند.به هر حال همیشه باید حواستان به بحث تروجان ها باشد !
در خصوص تکنیک ها و روش های آلوده سازی تروجان ها قبلا صحبت کرده ایم اما بد نیست بدانید که تروجان ها از فاکتور ترساندن و ترقیب کردن بیشتر از فاکتورهای دیگر استفاده می کنند . اگر در خصوص Glueware ها و Wrapper ها نظری دارید یا ابزارهایی از این دست می شناسید خوشحال می شویم در ادامه مطرح کنید . بی صبرانه منتظر مشارکت شما در جزیره امنیت اطلاعات و ارتباطات توسینسو هستیم.
بنیانگذار انجمن تخصصی فناوری اطلاعات ایران ، هکر کلاه خاکستری ، کارشناس امنیت اطلاعات و ارتباطات
محمد نصیری هستم ، بنیانگذار انجمن تخصصی فناوری اطلاعات ایران و مجموعه توسینسو ، هکر قانونمند و کارشناس امنیت سایبری ، سابقه همکاری با بیش از 80 سازمان دولتی ، خصوصی ، نظامی و انتظامی در قالب مشاور ، مدرس و مدیر و ناظر پروژه ، مدرس دوره های تخصص شبکه ، امنیت ، هک و نفوذ ، در حال حاضر در ایران دیگه رسما فعالیتی غیر از مشاوره انجام نمیدم ، عاشق آموزش و تدریس هستم و به همین دلیل دوره های آموزشی که ضبط می کنم در دنیا بی نظیر هستند.
زمان پاسخ گویی روز های شنبه الی چهارشنبه ساعت 9 الی 18
فقط به موضوعات مربوط به محصولات آموزشی و فروش پاسخ داده می شود