: :
مانده تا پایان تخفیف
فقط تا آخر امروز
فقط امروز
امیرحسین کریم پور
مدیر ارشد توسینسو و متخصص سرویس های مایکروسافت

آموزش 3 روش فعال کردن کاربر Administrator در ویندوز 10

همانطور که میدانید هنگام نصب سیستم عامل ویندوز 10 سیستم از شما میخواهد که یک یوزر اکانت جدید ایجاد کنید و یک پسورد به آن بدهید. این یوزر اکانت بصورت پیش فرض عضو گروه Local Administrator خواهد شد. با این حال در حین نصب ویندوز 10 یک یوزر اکانت با نام Administrator که بصورت Built-in در ویندوز وجود دارد ایجاد می شود که به دلایل امنیتی Disable یا غیرفعال است. ما در این مطلب بصورت مفصل درباره یوزر اکانت Administrator برای شما عزیزان صحبت خواهیم کرد و نحوه مدیریت آن را به شما آموزش خواهیم داد.

دوره های شبکه، برنامه نویسی، مجازی سازی، امنیت، نفوذ و ... با برترین های ایران

در سیستم عامل ویندوز XP نیز یوزر اکانت Administrator خود ویندوز از دید کاربران مخفی است ولی بصورت فعال قرار دارد اما در ویندوز Vista به بعد این یوزر اکانت بصورت غیرفعال در آمده است که باید بصورت دستی فعال شود. یوزر اکانت Administrator پیش فرض ویندوز دسترسی نامحدود به سیستم دارد. و قابلیت UAC یا User Account Control نیز نمی تواند اکانت Administrator را تحت تاثیر خود قرار دهد. بدین معنی که تمامی نرم افزار ها که توسط اکانت اکانت Administrator اجرا می شوند بدون UAC می توانند اجرا شوند. نکته مهمی که باید عنوان شود این است که پیشنهاد نمی شود که اکانت Administrator را بصورت فعال یا Enable نگه دارید و تنها در مواقع ضروری که برای مثال میخواهید مشکلات ویندوز را برطرف کنید یا کار های دیگری انجام دهید آنرا فعال کنید.

  • نکته : بصورت پیش فرض پسورد اکانت Administrator ویندوز بصورت Empty یا خالی است.

فعال کردن یوزر اکانت Administrator توسط Command Prompt

راحت ترین و سریع ترین راه برای فعال کردن یوزر اکانت Administrator یا سایر یوزر اکانت ها استفاده از Command Prompt یا همان CMD است. برای انجام این کار Command Prompt را با دسترسی ادمین باز کنید و دستور زیر را اجرا کنید :

net user administrator /active:yes
  • نکته : اگر در خروجی دستور فوق پیغام name is not found را مشاهده کردید بدون شک اسم یوزر اکانت Administrator تغییر داده شده است. با استفاده از دستور net user میتوانید لیست تمامی یوزر اکانت های ایجاد شده در ویندوز را مشاهده کنید.

همانطور که گفته شد بصورت پیش فرض یوزر اکانت Administrator دارای پسورد نمی باشد از همین رو حتما به شما پیشنهاد می کنم که یک پسورد پیچیده برای آن ست کنید. برای انجام این کار دستور زیر را در Command Prompt اجرا کنید :

net user administrator *

کلید اینتر را پس از تایپ دستور بزنید و یک پسورد برای این اکانت ست کنید.

  • نکته : روشی که برای فعال کردن یوزر اکانت Administrator پیش فرض ویندوز به شما آموزش دادیم در همه نسخه های ویندوز 10 قابل استفاده است اما روش هایی که در ادامه خدمتتان عرض می کنیم در نسخه Home ویندوز 10 قابل استفاده نیست زیرا که این نسخه از ویندوز 10 از Local Security Policy Management snap-in پشتیبانی نمی کند.

فعال کردن یوزر اکانت Administrator توسط Local Users and Groups Snap-In

کنسول مدیریتی Local Users and Groups را باز تایپ دستور lusrmgr.msc در RUN و یا تایپ آن در Command Prompt باز کنید. حالا روی قسمت Users کلیک کنید و یوزر اکانت Administrator را پیدا کنید و روی آن دابل کلیک کنید و سپس تیک چک باکس Account is Disabled را بردارید تا اکانت از حالت غیرفعال خارج شود. روی OK کلیک کنید. حالا روی اکانت Administrator راست کیلک کنید و Set Password را بزنید و یک پسورد پیچیده یا Complex برای این اکانت ست کنید.

فعال کردن یوزر اکانت Administrator توسط Local Policy Editor

در RUN تایپ کنید gpedit.msc و اینتر را بزنید. یا اینکه secpol.msc را در RUN تایپ کنید. به مسیر زیر بروید :

Computer Configuration -> Windows Settings -> Security Settings -> Local Policies -> Security Options

روی پالسی Accounts: Administrator account status دابل کلیک کنید و Enable را انتخاب کنید. حالا اگر یکبار Logoff کنید یوزر اکانت Administrator را در صفحه لاگین مشاهده خواهید کرد.برای غیر فعال کردن یوزر اکانت Administrator توسط Command Prompt کافیست دستور زیر را در Command Prompt اجرا کنید :

net user administrator /active:no

امیدوارم مورد توجه شما قرار گرفته باشد.

نویسنده : امیرحسین کریم پور

منبع : جزیره سرویس های شبکه مایکروسافت وب سایت توسینسو

هرگونه نشر و کپی برداری بدون ذکر منبع و نام نویسنده دارای اشکال اخلاقی میباشد


امیرحسین کریم پور
امیرحسین کریم پور

مدیر ارشد توسینسو و متخصص سرویس های مایکروسافت

امیرحسین کریم پور ، مدیر ارشد توسینسو ، متخصص در حوزه سیستم عامل های کلاینت و سرور مایکروسافت و سرویس های مربوطه ، سیستم عامل لینوکس ، مجازی سازی و ... سابقه کار با سازمان ها و شرکت های مختلف در زمینه سرویس های مایکروسافت در قالب پروژه ، مشاوره و آموزش. علاقه مند به حوزه امنیت اطلاعات و تست نفوذ سنجی

نظرات