: :
مانده تا پایان تخفیف
فقط تا آخر امروز
فقط امروز
علیرضا فاضلی
طراح وب و گرافیست

چه فرمول های ریاضی را می توان از طریق اکسل انجام داد؟

مستندسازی اسناد، به اشتراک گذاشتن مراحل محاسبات و نوشتن فرمول‌های ریاضیاتی برای تمامی مشاغل از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. محاسبه دستی اعداد و تایپ کردن بسیاری از فرمول‌ها زمان‌بر و در اکثر اوقات با خطا همراه است. افراد حرفه‌ای در حوزه شغلی خود، جهت حل و مستندسازی مراحل، واردن کردن اعداد ناشی از آزمایشات، وارد کردن فرمول‌های ریاضی و تسریع در محاسبات از نرم افزار اکسل استفاده می‌کنند.

دوره های شبکه، برنامه نویسی، مجازی سازی، امنیت، نفوذ و ... با برترین های ایران

 استفاده از این نرم افزار امروزه تنها به محاسبات ساده عددی محدود نمی‌شود، بلکه بسیاری از کسب و کارها جهت بررسی کیفیت خط تولید خود، وارد کردن فرمول‌های ریاضی متعدد و فعالیت‌های حرفه‌ای از آن استفاده می‌کنند. در ادامه جهت آشنایی بیشتر کاربرد اکسل در پروژه‌ های ریاضی و محاسباتی با ما همراه شوید.

آشنایی با کاربرد نرم افزار اکسل

آشنایی با کاربردهای نرم افزار اکسل

یک از محبوب‌ترین و محبوب‌ترین برنامه‌‌‌‌‌‌‌‌‌های مایکروسافت و نرم افزار آفیس، اکسل( Excel) است. محیط برنامه و قابلیت‌های بسیار بالای این نرم افزار منجر شده تا به یک عضو جداناپذیر در کسب و کارها جهت انجام محاسبات تبدیل شود. کاربرد اکسل در پروژه‌ های ریاضی و محاسباتی به شرح زیر است.

  • مدیریت بودجه: مدیریت بودجه هم برای خانواده و هم برای کسب وکارها به کمک نرم افزار اکسل به‌راحتی امکان پذیر است و فرد به‌راحتی می‌تواند از آن استفاده کند.
  • صفحات گسترده و سازماندهی داده‌ها: ویژگی‌های صفحات گسترده در اکسل، هانند قابلیت نوشتن فرمول‌های ریاضی، انواع توابع، ابزار قدرتمند و تجسم داده به کاربر این امکان را می‌دهد تا به‌راحتی تجزیه و تحلیل خود را انجام دهد.
  • تجسم داده‌ها: نرم افزار اکسل، انواع نمودارهای تجسم داده، میله‌ای، خطی و دایره‌ای را به کاربر ارائه می‌دهد تا روندها و الگوهای به دست آمده را به‌راحتی تجسم و بررسی کند.
  • فرمول‌ها و توابع: از بهترین کاربرد اکسل در پروژه های ریاضی و محاسباتی می‌توان به وجود انواع توابع و نوشتن فرمول‌های ریاضی در محیط این نرم افزار اشاره کرد. این ویژگی منحصربه فرد امکان محاسبات پیچیده با ترکیب عملگرهای ریاضی و توابع داخلی را می‌دهد.
  • مرتب سازی و ایجاد فیلتر برای داده: نرم افزار Excel قابلیت مرتب سازی و اعمال فیلترهای ایجاد شده را دارد. کاربران حتی می‌توانند به کمک این کاربرد فیلترها را به‌صورت تخصصی مرتب سازی کنند.

علاوبر موارد فوق اکسل امکان اعمال تغییرات به‌صورت همزمان به چند افراد برروی یک صفحه می‌دهد. علاوبرآن به کمک این نرم افزار هر کسب و کار توانایی مدیریت انواع رسیدها و فاکتورهای خود را دارد، ویژگی و قابلیت‌های کاربردی اکسل منجر شده تا استفاده از آن برای انواع شرکت‌ها ضروری باشد.

آشنایی با کاربردهای اکسل و پروژه های ریاضی و محاسباتی

آشنایی با کاربرد اکسل در پروژه‌ های ریاضی و محاسباتی

در زمان تجزیه و تحلیل اطلاعات، 5 روش متداول جهت درج فرمول‌های اصلی در نرم افزار اکسل وجود دارد که هر استراتژی از مزایای ویژه خود برخوردار است. موارد زیر نحوه و کاربرد اکسل در پروژه های ریاضی و محساباتی را نشان می‌دهند.

1. جمع داده‌ها

تابع SUM  جهت جمع اعداد در محدوده‌ای از سلول‌ها(سطرهای نرم افزار اکسل) مورد استفاده قرار می‌گیرد. تابع SUM یکی از محبوب‌ترین و پرکاربردترین توابع مورد استفاده در اکسل بوده که استفاده از آن بسیار آسان است. برای جمع داده‌های موجود در هر ستون، آغاز فرآیند با تایپ علامت مساوی(=) آغاز می‌شود.

برای یافتن مجموعه جواب اعداد مدنظر، تمامی آن‌ها را انتخاب و پس از انتخاب اعداد کلید Enter را فشار ندهید، به‌جای آن از کلید Tab استفاده کنید.


تایپ یک فرمول در داخل سلول اکسل

2. محاسبه میانگین اعداد

تابع AVERAGE در نرم افزار اکسل جهت محاسبه میانگین یک گروه از اعاد مدنظر مورد استفاده قرار می‌گیرد. در محاسبه میانگین اعداد به کمک نرم افزار اکسل، تمامی اعداد مشخص شده با یکدیگر جمع شده و در نهایت مجموع به دست آمده بر تعداد اعداد تقسیم می‌شود.

به‌عنوان مثال فرض کنید در ستون‌های محیط اکسل C1 تا C4 نمرات امتحانی هستند، برای محاسبه‌ی میانگین اعداد مربوطه باید از فرمول =AVERAGE(C1:C4) استفاده کنید.

نحوه محاسبه میانگین اعداد با نرم افزار اکسل

همانطور که مشاهده می‌کنید، این فرمول تمام اعداد در محدوده C1 تا C4 را جمع کرده و در نهایت آن‌ها را تقسیم بر عدد 4 می‌کند و مقدار را به‌صورت 62.5  برمی‌گرداند.

بیشتر بدانید : اکسل چیست؟

3. شمارش اعداد

از آن‌جایی که کاربرد اکسل در پروژه‌ های ریاضی و محاسباتی بسیار گسترده بوده، شمارش اعداد با تعداد بسیار بالا نیز یکی از ویژگی استفاده از نرم افزار اکس است. تابع COUNT در اکسل اعداد موجود در هر سلول را می‌شمارد. درصورتی‌که قصد استفاده از تابع COUNT را جهت شمارش اعداد دارید، خوب است بدانید که سلول‌های حاوی اعداد از جمله اعداد صحیح، اعشاری و صحیح به کمک این تابع قابل شمارش هستند.

همچنین برای شمارش  سلول‌ها با هر نوع داده از جمله متن و مقادیر منطقی باید به جای استفاده از تابع COUNT از تابع COUNTA استفاده کنید. جهت شمارش اعداد در نرم افزار اکسل باید از فرمول COUNT(value1, [value2], …) استفاده کنید.

نحوه شمارش اعداد در اکسل

4. محاسبه بیشترین و کم‌ترین عدد

توابع MAX و MIN جهت یافتن بیشترین و کم‌ترین مقدار عدد در هر محدوده سلولی در اکسل مورد استفاده قرار می‌گیرد. تابع MAX بالاترین مقدار عددی را از مجموعه اعداد مشخص کرده و این در حالی است که تابع MIN کمترین مقدار عددی را از مجموعه ای از اعداد مشخص می‌کند. به مثال زیر توجه کنید:

فرض کنید لیستی از اعداد را در سلول های C1 تا C5 دارید:

محاسبه ماکسیسمم عدد با اکسل

درصورتی‌که از تابع MAX =MAX(A1:A5) استفاده کنید، می‌توانید حداکثر مقدار را از سلول‌های A1 تا A5 که 30 است را مشاهده کنید.

همچنین اگر از تابع MIN =MIN (A1:A5) استفاده کنید، می‌توانید حداقل مقدار را از سلول‌های A1 تا A5 که 20 است را مشاهده کنید.

محاسبه ماکسیمم و مینیموم در اکسل

5. الحاق

تابع CONCATENATE در نرم افزار اکسل جهت ترکیب چند رشته متن یا مقادیر در یک سلول در یک رشته واحد مورد استفاده قرار می‌گیرد. جهت استفاده از تابع CONCATENATE شما باید از فرمول CONCATENATE(text1, [text2] استفاده کنید.

با این حال، در نسخه‌های جدیدتر اکسل، یک روش جایگزین برای الحاق با استفاده از عملگر علامت (&) وجود دارد که بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد، زیرا درک آن آسان‌تر است. برای درک بهتر این تابع به مثال زیر توجه کنید:

فرض کنید داده های A4= جان، B4= Doe و C4=25 را در سلول های A4، B4 و C4 دارید، جهت الحاق این مقادیر به یک رشته  می‌توانید از تابع CONCATENATE یا عملگر (&) استفاده کنید.


شما میتوانید برای مشاهده بهترین آموزش اکسل کلیک کنید.


سخن پایانی

آشنایی و اطلاع با کاربرد اکسل در پروژه‌ های ریاضی و محاسباتی به شما کمک می‌کند تا در کسب و کار خود روش‌های سنتی با درصد خطای نسبتا بالا را کنار گذاشته و به کمک نرم افزار اکسل انواع داده‌ها به جمع یا ضرب کنید و بیشترین و کمترین مقدار اعداد را از میان تعداد بسیار بالای اعداد محاسبه کنید، علاوبرآن شما می‌توانید به کمک نرم افزار اکسل رسیدها و فاکتورها، مدیریت پروژه‌ها، حسابداری و بودجه کسب و کار خود را به راحتی و با بالاترین دقت محاسبه کنید.

برای اینکه بتوانید از نرم افزار تخصصی اکسل به‌صورت حرفه‌ای استفاده کنید، در گام اول باید آن را به‌صوت کامل بشناسید تا بتوانید بهترین استفاده را از تمامی قابلیت‌های آن داشته باشید.


علیرضا فاضلی
علیرضا فاضلی

طراح وب و گرافیست

من علیرضا هستم ، سالهاست که در حوزه طراحی سایت بصورت تخصصی فعالیت می کنم . تخصص های اصلی من در حوزه آموزش وردپرس ، آموزش نرم افزارهای گرافیکی ، مبانی کامپیوتر و بصورت کلی هر چیزی در حوزه وب هست ... عاشق آموزش و یادگیری هستم.

نظرات