برخی از سایتها در حوزههایی فعالیت دارند و یا خدماتی ارائه میدهند که کاربران آنها به زبانهای مختلفی صحبت میکنند و یا اینکه از نقاط مختلف جهان به آنها مراجعه میشود. در چنین شرایطی نیاز است که یک سایت چند زبانه طراحی شود تا بتواند پاسخگوی نیاز تمامی کاربران باشد. اما سوالی که شاید ذهن خیلی از صاحبان وبسایتها را درگیرکند این است که سئو این نوع سایتها چگونه خواهد بود؟ چند زبانه بودن سایت تاثیر مثبتی بر روی آن دارد یا تاثیر منفی؟
اگر میخواهید در مورد طراحی سایتهای چند زبانه و چالشها و راه حلهای آنها اطلاعات بیشتری کسب کنید پیشنهاد میکنیم تا پایان این مطلب با ما همراه شوید.
سئو سایت بینالمللی یا چند زبانه، مجموعه اقداماتی است که در راستای بهینهسازی سایت به زبانهای مختلفی انجاممیشود. به سئو چنین سایتهایی سئو بینالمللی نیز میگویند و شامل مجموعه اقداماتی است که برای بهینهسازی محتوا برای قشر زیادی از کاربران در نقاط مختلف جهان انجام میشود. این شیوه بهینهسازی سایت دارای روشهای مختلفی است و پیچیدگیهای خاصی دارد.
به طوری که هر گونه اشتباه در این زمینه میتواند فرد را متحمل زمان و هزینه زیادی نماید. بنابراین باید به خوبی آن را درک نمود تا بتوان با کمترین میزان ریسک آن را پیادهسازی کرد و به اهداف سئو سایت دست یافت.
Seo سایت چند زبانه میتواند خیلی سخت باشد و خیلی از طراحان سایت در اجرای آن در عمل دچار اشتباه شوند. در واقع؛ یک طراحی بد برای اینگونه سایتها میتواند آسیب جدی به رتبه سایت بزند. بنابراین شما به عنوان یک طراح سایت باید بدانید دقیقا چه کاری میخواهید انجام دهید. از بزرگترین ریسکهایی که در مورد سئو سایتهای چند زبانه وجود دارد، استفاده از محتوای کپی است.
به این صورت که اگر در چندین صفحه سایت خود مطالب بسیار مشابهی را منتشر کنید، گوگل تشخیص نمیدهد که کدام محتوا را باید به موتورهای جستجو نمایش دهد. چنین شرایطی موجب میشود که صفحات با محتوای تکراری با یکدیگر به رقابت بپردازند و همین موضوع موجب کاهش رتبهبندی صفحات میشود.
برای جلوگیری از این مسئله باید از تگ Hreflang استفاده نمود که از مهمترین عناصر در استراتژی سئو سایت چند زبانه محسوب میشود. از این رو توصیه میکنیم که برای راهاندازی سایتهای چند زبانه حتما طراحی و سئو آن را به متخصصین خبره در این حوزه بسپارید تا بتوانید با پیادهسازی یک سایت استاندارد صفحات آن را در صدر نتایج گوگل مشاهده نمایید.
طراحی سایتهای چند زبانه با چالشهای مختلفی همراه است که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره نمود.
یکی از اصلیترین چالشهای طراحی سایت چند زبانه، ترجمه محتوا به زبانهای گوناگون است. این کار دارای هزینههای سنگین و دشواریهای بسیاری است.
برای داشتن طراحی مناسب و سازگار با زبانهای مختلف باید به جزئیات خیلی دقت نمود. زیرا بعضی از زبانها دارای ویژگیهای خاص و منحصربهفردی، مانند روش نوشتن یا برخی از حروف هستند و به طراحی خاصی نیاز دارند.
با وجود ترجمه محتوا به زبانهای مختلف باید اطمینان حاصل شود که محتوای منتشرشده در سایت در تمامی زبانها به صورت یکسان است. به عبارتی باید به طور دقیق بررسی شود بخشهایی که فقط در یک زبان وجود دارند در سایر زبانها به خوبی جایگزین شده باشند.
برای مدیریت محتوای سایت چند زبانه، توجه به جزئیات ضروری است. در واقع؛ باید اطمینان حاصل کنید که در همه زبانها محتوا به درستی بروزرسانی شده باشد. از این رو توصیه میشود که از یک سیستم مدیریت محتوا که از چندین زبان پشتیبانی میکند استفاده نمایید. از بهترین سیستمها برای مدیریت محتوای چند زبانه میتوان به WordPress، Drupal و Joomla اشاره نود که امکان ایجاد صفحات مختلف را برای هر زبانی فراهم نمودهاند و از ترجمه های صحیح و مدیریت آنها به خوبی پشتیبانی میکنند.
طراحی سایت چند زبانه به بهینهسازی برای موتورهای جستجو نیاز دارد. از این رو انتخاب آدرس صفحات سایت و نامگذاری این صفحات باید با دقت و انتخاب یک زبان مناسب انجام شود تا سایت به خوبی در جستجوهای بینالمللی جستجو شود و در دسترس کاربران قرار بگیرد.
استفاده از دکمه تغییر زبان یکی از بهترین روشها برای ارائه زبانهای متفاوت در یک وبسایت است. به این ترتیب کاربران به راحتی میتوانند زبان مورد نظرشان را تغییر دهند و به مطالب یا محصولات مورد نیازشان دسترسی پیدا کنند.
یکی از موضوعات بسیار مهم در طراحی سایتهای بینالمللی، انتخاب زبان است که باید خیلی به آن دقت نمود. برای انتخاب زبانهای مورد استفاده در سایتهای چند زبانه لازم است که به عوامل زیر توجه نمایید.
در سایتتان باید از زبانهایی استفاده کنید که این زبانها در بازار هدف شما نیز مورد استفاده قرار میگیرند.
بیشتر بدانید : وردپرس چیست؟
دقت داشته باشید که ترجمه محتوای سایت به زبانهای مورد نظر دارای هزینه بالایی است. از این رو باید بهترین زبانها را برای سایت انتخاب نمایید و از ترجمه ماشینی محتوای سایت بپرهیزید. لازم به ذکر است که ترجمههای ماشینی موجب ایجاد ابهامات و خطاها در معنای محتوا میشوند. لذا بهتر است که کار ترجمه را به مترجمان حرفهای بسپارید و محتوا را به طور دقیق ترجمه نمایید.
باید بررسی کنید زبانهایی که در سایت خود میخواهید استفاده کنید به چه اندازه رایج هستند و چقدر تقاضا برای آنها در نقاط مختلف جهان وجود دارد.
طراحی سایتهای چند زبانه نسبت به سایتهای معمولی پر چالشتر بوده و نکات ریزی دارد که با رعایت آنها میتوانید تجربه کاربرای افراد را تحتتاثیر قرار دهید. از این رو عدم توجه به هر یک از این موارد میتواند در احساس کاربر نسبت به سایت تاثیر منفی بگذارد و مخاطبان به سمت سایت جذب نشوند. بنابراین پیشنهاد میکنیم که طراحی وبسایت چند زبانه را به نیروها و شرکتهای متخصص و مجرب در این زمینه بسپارید تا بتوانید با راهاندازی یک سایت حرفهای و سئو شده از مزایای آن بهرهمند شوید و به اهداف کاری و مالی خود دست یابید.
طراح وب و گرافیست
من علیرضا هستم ، سالهاست که در حوزه طراحی سایت بصورت تخصصی فعالیت می کنم . تخصص های اصلی من در حوزه آموزش وردپرس ، آموزش نرم افزارهای گرافیکی ، مبانی کامپیوتر و بصورت کلی هر چیزی در حوزه وب هست ... عاشق آموزش و یادگیری هستم.
زمان پاسخ گویی روز های شنبه الی چهارشنبه ساعت 9 الی 18
فقط به موضوعات مربوط به محصولات آموزشی و فروش پاسخ داده می شود