در این مقاله قصد دارم به طریقه ایجاد Home Group بپردازم. از آنجا که از ملزومات استفاده از این قابلیت ، آشنائی با Libraries (کتابخانه ها) در ویندوز است. لذا در این قسمت با این موضوع آشنا خواهیم شد.Libraries در واقع امکان دسته بندی فایلها و فولدرهای سیستم را بر اساس زمان، نوع و ... فراهم و علاوه بر این امکان Share کردن این اطلاعات را با سایر اعضای Home Group با آسان ترین نحو و بصورت هوشمند، امکان پذیر می نماید. اگر My Computer را باز کنیم در سمتِ چپِ پنجره باز شده، عنوان Libraries را خواهیم دید. همانگونه که ملاحظه میکنید Libraries از 4 بخش Documents, music, Pictures , Videos و هر بخش از دو قسمت با عنوان های …My و … Public، بصورت پیشفرض تشکیل شده است.
قسمت …My شامل فولدرهای شخصی هر یوزر میباشد و قسمت …Public مربوط به فولدرهای عمومی مشترک برای تمامی یوزرها در یک سیستم میباشد. در ضمن فولدرهای Public برای شیر کردن اطلاعات در Home Group مورد استفاده قرار میگیرند.
حالا برای دسته بندی اطلاعات سیستم خود به طریق زیر عمل نمائید، با توجه به تصاویر ذیل، ابتدا به My Computer رفته و در قسمت Libraries برای دسته بندی فایلهای صوتی کامپیوتر خود، بر روی عنوان Music راست کلیک نموده و Properties را انتخاب کنید،
سپس گزینه Include a Folder را انتخاب و آدرس فولدر مورد نظرتان را که حاوی موزیک است مشخص کنید و بر روی گزینه Include Folder برای اضافه شدن به Library ، کلیک کنید. و به همین ترتیب با تکرار این عمل سایر فولدرهای موجود در سایر درایوها را اضافه نمائید،
در همین قسمت (تصویر زیر) شما قادر به حذف (Remove) کردن مکانهای انتخاب شده (Location) نیز میباشید.
و با انتخاب گزینه های Apply و OK ، قسمت Music در Libraries با محتوای فولدرهای معرفی شده، بصورت زیر نمایان خواهد شد.
برای سایر قسمتهای Documents, Pictures , Videos نیز میتوانید به همین صورت عمل کنید و فایلهای سیستم خود را دسته بندی نمائید. روش دیگر برای معرفی فولدرهای مورد نظر این است که بر روی عنوان هر یک از قسمتهای Documents, music, Pictures , Videos کلیک نموده و طبق تصویر زیر عمل نمائید:
لازم به ذکر است شما میتوانید حتی یک Library جدید بسازید، به یکی از روشهای در تصویر زیر:
و سپس نامی برای آن انتخاب کنید و با بازکردن آن به ویزارد معرفی فولدرها یعنی (Include a Folder) داخل شوید و طبق توضیحات قبلی عمل نمائید:
همانگونه که ملاحظه کردید با توجه به مکان هائی که معرفی مینمائید، موزیکها و یا سایر اطلاعات سیستم شما به صورت دسته بندی شده و با دسترسی سریع و آسان در اختیار شما قرار میگیرد. و در مقاله بعدی به راحتی میتوانید قسمتی و یا کل اطلاعات موجود در Libraries را با راه اندازی Home Group با سایر اعضای گروه به اشتراک بگذارید.
پس از آشنائی با نحوه کار با Libraries در ویندوز، در این مقاله به نحوه ایجاد Home Group خواهم پرداخت. همانگونه که میدانید؛ از Home Group میتوان به عنوان یک شبکه کوچک و غیر پیچیده، بدون تنظیمات خاص استفاده کرد، البته باید بدانیم که اگر سطوح دسترسی در شبکه و امنیت اطلاعات مهم باشند و اعمال محدودیتها در شبکه زیاد باشند میباست از شبکه های Work Group و یا Domain استفاده کنیم.
از شرایط ایجاد Home Group وجود ویندوزهای سالم و روبه راه و Gateway واقعی(مثلاً وجود مودم Adsl) میباشد که بدین واسطه میتوان اینترنت در شبکه داشت البته در صورت عدم وجود Gateway واقعی و یا اگر از سیستمهای مجازی (ویرچوال) استفاده می کنیم (با تنظیم کارت شبکه ها روی NAT) قادر به راه اندازی Home Group هستیم اما باید بدانیم که پس از یکبار Restart شدن سیستمها، تنظیمات Home Group از بین میرود و میبایست مجدداً راه اندازی شود.
در Home Group با استفاده از Libraries سیستمها، میتوان اطلاعات را بین اعضای گروه به اشتراک گذاشت، علاوه بر آن قادر به اشتراک گذاری پرینترها و استفاده از قابلیت Windows Media Streaming (برای به اشتراک گذاری فایلهای صوتی و تصویری) خواهید بود.بصورت کلی برای راه اندازی Home Group، یک سیستم به عنوان میزبان، Home Group را راه اندازی و سایر سیستمها به واسطه سیستم میزبان، عضو Home Group میشوند.برای شروع باید بدانیم که در کلیه سیستمهائی که قصد داریم به Home Group بپیوندند، می بایست تنظیمات Advanced sharing settings آنها در قسمت Home or work بصورت زیر باشد:
سپس از طریق Control Panel و یا Task-bar ویا با استفاده از Start وارد Network and Sharing Center میشویم:
اگر در قسمت View Your Active Network ، Home Network مشاهده نمیشد، میبایست تنظیمات شبکه (Network Location) به آن تغییر کند، اگر شما از Gateway واقعی استفاده میکنید از همین قسمت قادر به تغییر آن میباشید مانند تصویر زیر؛
نکته: برای تغییر Network Location نیاز به دسترسی Administrator میباشد.
امّا اگر از ویرچوال استفاده میکنید و یا Gateway غیر حقیقی، برای تغییر Network Location میبایست به طریق زیر عمل نمایئد: از طریق پنجره Network and Sharing Center در پایین پنجره، گزینه Home Group را انتخاب نمائید و یا از طریق Start عنوان Home Group را جستجو کنید.
و با استفاده از قسمت What is network location، گزینه Home Network را انتخاب نمائید:
پس از انجام موارد بالا، در پنجره ظاهر شده زیر میتوانید پرینتر و مواردی از libraries را بمنظور اشتراک گذاری با سایر اعضای گروه انتخاب نمائید:
در مرحله بعدی پسوردی نمایان میگردد که برای اضافه نمودن سایر کامپیوترها به گروه لازم میگردد، البته اگر آن را یادداشت نکردید مشکلی نیست و بعداً قابل تغیر است:
و در مرحله بعدی شما قادر به؛
حالا برای تعریف پسورد جدید طبق تصاویر زیر عمل نمائید:
هم اکنون وارد قسمت Network and Sharing Center شوید، الآن باید قسمت View your active networks شما بصورت زیر باشد و حالت Home group سیستم شما، Joined باشد. در غیر این صورت میبایست وارد تنظیمات Home group شوید و گزینه Leave the home group را بزنید و مجدداً مراحل بالا را تکرار کنید:
حالا برای اینکه سایر سیستمها را عضو این Home Group کنیم، ابتدا Network Location آنها را طبق مطالب فوق الذکر، Home Network قرار داده، و در مرحله زیر با انتخاب گزینه Cancel از ادامه کار صرف نظر کنید:
پس از گذشت زمانی کوتاه و یا با چند بار Refresh نمودن سیستم، وارد قسمت Network and Sharing Center شوید، در این مرحله میباست همانند تصویر زیر، گزینه Available To Join در قسمت view your Active Networks ظاهر شده باشد:
با انتخاب گزینه Available To Join و سپس گزینه Join Now ، وارد قسمت تنظیمات فایلهای اشتراکی سیستم جدید میشوید و مواردی را که قصد اشتراک گذاری آنها را دارید، مشخص میکنید:
در مرحله بعدی وارد کردن پسوردی که در ابتدا تعریف شده، برای ملحق شدن به گروه، الزامی است:
با وارد کردن پسورد، کار عضویت سیستم جدید در Home Group به اتمام میرسد:
حالا شما قادر خواهید بود، اعضای گروه و فایلهای اشتراکی آنها را مشاهده نمائید (تصاویر زیر)
نکته: در صورت عدم مشاهده اعضای گروه، میبایست Log off، Log on صورت گیرد.
مدرس دوره های ICDL
محمود کیاستی ، مدرس و مشاور در حوزه های گرافیک و طراحی ، متخصص در حوزه نرم افزارهای Photoshop ، InDesign و illustrator .. مدرس دوره های مهارت های هفتگانه و ICDL پیشرفته ، کارشناس شبکه ها و سرویس های مبتنی بر زیرساخت های مایکروسافت و ...
زمان پاسخ گویی روز های شنبه الی چهارشنبه ساعت 9 الی 18
فقط به موضوعات مربوط به محصولات آموزشی و فروش پاسخ داده می شود