علیرضا فاضلی
طراح وب و گرافیست

نرم افزار ورد (word) چیست؟ معرفی کامل ، کاربرد و آموزش جامع

ورد چیست؟ نرم افزار word چه کاربردی دارد؟ اگر حتی در حوزه کامپیوتر تخصص هم نداشته باشید حتما یکبار با برنامه word کار کرده اید این برنامه ساخته شرکت مایکروسافت میباشد که جزئی از پکیج Microsoft office است ، این مجموعه اجزای دیگری دارد که Powerpoint ، Access ، Excel میباشند. این برنامه در بازار کار بسیار محبوب و پرکاربرد می باشد. در واقع ورد یک نرم افزار واژه پرداز است که در اکثر مشاغل برای تایپ، ویرایش و طراحی متون مورد استفاده قرار می گیرد.

دوره های شبکه، برنامه نویسی، مجازی سازی، امنیت، نفوذ و ... با برترین های ایران

Microsoft Word یک برنامه پردازش کلمه است که امکان ایجاد اسناد ساده و پیچیده را فراهم می کند. با آفیس 365 می توانید برنامه را روی هارد دیسک خود دانلود کنید و به نسخه آنلاین نیز دسترسی خواهید داشت. نسخه آنلاین این قابلیت را به شما می دهد تا در هر زمان فایل های خود را با دیگران به اشتراک بگذارید و با آنها همکاری کنید.

نرم افزار ورد در سال 1983 منتشر شده است و جالب است بدانید که به جز نسخه ویندوز ، در ios و انروید هم و اپل مک هم در دسترس است و میتوانید از آن استفاده کنید. با توجه به گذشت چندین سال از تولید نرم افزار ورد و با اینکه در هر بروز رسانی پیچیدگی های فراوانی در این برنامه اعمال شده است اما هنوز هم کار با ورد بسیار آسان است و یکی از پرکاربردترین و معروف ترین نرم افزار های جهان به شمار میرود. از این برنامه میتوانید برای مشاغل کوچک و بزرگ استفاده نمایید و به  صورت آنلاین نیز در دسترس کاربران میباشد و خب قطعا کار کردن در فضای ابری چه ساخت سند و چه ویرایش سند میتواند از نقاط قوت این نرم افزار قوی باشد.

ورد چیست

ورد چیست؟ (تعریف ویکی پدیا)

ویکی پدیا(wikipedia) : در سال 1981، مایکروسافت چارلز سیمونی را استخدام کرد، توسعه دهنده اولیه Bravo، اولین پردازشگر کلمه GUI، که در Xerox PARC توسعه یافت. سیمونی کار بر روی یک واژه‌پرداز به نام Multi-Tool Word را آغاز کرد و به زودی ریچارد برودی، کارآموز سابق زیراکس را استخدام کرد که مهندس نرم‌افزار اصلی شد.

مایکروسافت Multi-Tool Word را برای Xenix و MS-DOS در سال 1983 معرفی کرد.نام آن خیلی زود به Microsoft Word تغییر کرد.نسخه‌های نمایشی رایگان برنامه با شماره نوامبر 1983 PC World همراه شد، و آن را برای اولین بار بر روی دیسک همراه با یک مجله توزیع کرد.در آن سال مایکروسافت اجرای Word را بر روی ویندوز ارائه داد.

بر خلاف اکثر برنامه های MS-DOS در آن زمان، Microsoft Word برای استفاده با ماوس طراحی شده بود. تبلیغات ماوس مایکروسافت را به تصویر می‌کشید و Word را به‌عنوان یک WYSIWYG، پردازشگر کلمه پنجره‌دار با قابلیت بازگردانی و نمایش متن پررنگ، مورب و خط‌دار توصیف می‌کرد،اگرچه نمی‌توانست فونت‌ها را ارائه کند. در ابتدا محبوبیتی نداشت، زیرا رابط کاربری آن با واژه‌پرداز پیشرو در آن زمان، WordStar، متفاوت بود.

بیشتر بدانید : آموزش حل مشکل فارسی کردن اعداد در ورد و تایپ فارسی اعداد

با این حال، مایکروسافت به طور پیوسته محصول را بهبود بخشید و نسخه های 2.0 تا 5.0 را طی شش سال آینده منتشر کرد. در سال 1985، مایکروسافت Word را به سیستم عامل مک کلاسیک (که در آن زمان به عنوان نرم افزار سیستم مکینتاش شناخته می شد) منتقل کرد.

این کار توسط Word for DOS که برای استفاده با نمایشگرهای با وضوح بالا و چاپگرهای لیزری طراحی شده بود، آسان‌تر شد، حتی اگر هنوز هیچ کدام برای عموم در دسترس نبودند.همچنین به دلیل عملکرد برش و چسباندن بسیار سریع و تعداد نامحدود عملیات که به دلیل استفاده از ساختار داده جدول قطعه است، قابل توجه بود.

آموزش اکسل

واژه word به چه معناست؟

Word  به معنای کلمه یا واژه میباشد و نرم افزار ورد به معنای برنامه واژه پرداز شناخته میشود و همانطور که میدانید این برنامه با ویرایش و چیدمان کلمات سر و کار دارد.

تاریخچه نرم افزار ورد (word) چیست؟

در سال 1984 و با رونمایی شدن از شرکت قدرتمند مایکروسافت ( Microsoft ) آفیس قابلیت اجرا بر روی سایر سیستم عامل ها امکان پذیر شد زیذا در همان سال ابتدایی راه اندازی نرم افزار ورد تنها بر روی سیستم عامل DOS  قابل اجرا بود. جالب است بدانید که نام این برنامه در سال اول اجرا با نام مالتی تولز ورد به بازار ارائه شد که شرکت مایکروسافت با ارائه برنامه برای تمامی سیستم عامل ها توانست نیاز شدید دانشجویان و اداره ها به این نرم افزار را برطرف سازد و با بروز رسانی هایی که صورت گرفت توانست برنامه ای به اصطلاح کاربر پسند را به بازار وارد نماید.

بیشتر بدانید : 5 واحد اندازه گیری در نرم افزار ورد (Word) که باید بشناسید

آموزش ورد

کاربرد های نرم افزار ورد چیست؟

حقیقتا نمیتوان تمامیه کاربرد هایی که برنامه ورد دارد را نام برد زیرا موارد استفاده از این نرم افزار بی شمار میباشد اما ما قصد داریم در این مقاله مهم ترین کاربردهای ورد را برای شما معرفی کنیم. از برنامه word در زمینه های نوشتن مقاله و رزومه ، نوشتن پایان نامه های دانشجویی ، استفاده دانش آموزان و نوشتن نامه های اداری میتوان استفاده کرد. بعضی از مهم ترین کاربردهای نرم افزار ورد به شرح زیر میباشد :

  • نامه نگاری
  • نوشتن ایمیل
  • ساخت راحت و سریع انواع سند
  • ایجاد رزومه هایی با سطح بالا
  • ساخت بروشور
  • ایجاد خبر های روزانه
  • طراحی قالب به صورت شخصی
  • ایجاد سربرگ اداری
  • طراحی کارت ویزیت
  • ذخیره ساده و استفاده مجدد از فایل ذخیره شده با تمامیه قابلیت های اعمال شده
  • ساخت انواع لیست ها
  • ایجاد فایل های دارای عکس و جدول و نمودار
  • ایجاد پروپوزال های کاری و تحصیلی

و بسیاری موارد دیگر که ما در اینجا تنها تعدادی از آنها را برای شما گفتیم.

ورد چیست؟

بیشتر بدانید : همه دستورات و کلیدهای میانبر نرم افزار ورد (Word)

انواع فرمت های ورد چیست؟

  • فرمت .docx : جدیدترین و کامل ترین فرمت  Microsoft Word است. از سال عرضه Office 2007 تاکنون استفاده می شود. فرمت docx در Office 2003 در هنگام باز شدن به حالت Compatibility Mode اجرا میشد. در این فرمت امکاناتی ایجاد شده است از قبیل بازیابی فایل خراب docx . این فرمت بهترین فرمت ذخیره سازی متن های شما درنرم افزار Word می باشد.

  • فرمت .dot : این فرمت همان نسخه اولیه فرمت dotx می باشد که در ورژن Office 2003 معرفی شد.و تمامی قابلت های مربوط به template از مدارک Word را شامل می باشد.

  • فرمت .dotm : این فرمت مشابه فرمت dotx برای همان قابلیت در ورژن Office 2007 معرفی شد.در اینجا قابلیت micro-enabled برای کاربر فعال شده است.

بیشتر بدانید : بهترین آموزش اکسل

  • فرمت .doc : این فرمت اولین و پایدارترین فرمت ذخیره سازی در Microsoft Word بشمار می آید.با این که امروزه و در جدیدترین ورژن های Microsoft Word از “docx” استفاده می شود اما شما میتوانید فایل های  خود را با فرمت doc ذخیره سازی کنید. لازم است بدانید با این فرمت شما امکان استفاده از تمامی ورژن های ورد را دارید.

وردچیست

  • فرمت .docm : نوعی فرمت در Office 2007 بوده که حالت “Macro-enabled” را برای شما ممکن می کند.از این فرمت برای کارهای روزانه و روتین نمیتوانید استفاده کنید..

  • فرمت .dotx : شما در فرمت dotx قادر به ذخیره و یا استفاده مجدد از فایل های به نام Template هستید. این فایل ها به شما این امکان را می دهند که یک ظاهر خاص از یک سری آیتم ها ذخیره داشته باشید تا در زمان لازم از آن استفاده کنید. به عنوان مثال: قالب صفحه و یا تیتر نامه خود را همیشه در بالای سربرگ در Word داشته باشید. در فرمت حرف t نشانه قالب یا  template است.

  • فرمت .odt : فرمت “OpenDocument Text” یک استاندارد کلی برای اسناد نوشتاری می باشد. به عنوان مثال فایل odt شده قادر به استفاده در تمامی نرم افزار های مشابه Microsoft Office است. 

ماکرو نویسی در ورد چیست؟

برنامه word  چنان پیشرفت کرده است که به شما امکان اضافه کردن یکسری ویژگی و یا خودکار کردن بعضی از فعالیت ها در برنامه را به کمک زبان برنامه نویسی ویژوال بیسیک میدهد این پروسه را ماکرو نویسی در ورد مینامند. مهم ترین ویژگی این برنامه حرفه ای تعامل با سایر نرم افزار های آفیس میباشد به صورتی که شما میتوانید به عنوان مثال از برنامه EXCEL  به داخل برنامه Word فایل وارد کنید و بلعکس.

بیشتر بدانید : نکات مهم در طراحی سربرگ و کارت ویزیت

مزایای نرم افزار ورد چیست؟

همانگونه که تعداد کاربردهای نرم افزار بسیار زیاد است مزایا این برنامه هم کم نیست و ما مهم ترین مزایا ورد را برای شما جمع آوری کرده ایم : اگر در مقاله تان تنها از متن استفاده کنید از نظر بصری کسل کننده و خسته کننده میشود نرم افزارد word  این مزیت را دارد که به شما اجازه ترکیب تصاویر با متن و یا استفاده از جدول های ایجاد کرده در سند را میدهد .

یکی از مزایا جالب و فوق العاده ورد ویژگی بررسی املا لغات و دستور زبان ، پشتیبانی از کد های html و طرح بندی فونت و اضافه کردن فایل های گرافیکی میباشد. برای مطالبتان میتوانید فهرست های حرفه ای و عالی طراحی کنید که هر بخش و فصل را مجزا نمایید ، میتوانید از قالب های پیش فرض خود ورد نیز استفاده نمایید .

بیشتر بدانید : آموزش ورد

زیبا سازی و در واقع صفحه آرایی در ورد بسیار آسان و دلنشین است . شاید شما فایلی را ویرایش کرده و ذخیره کرده باشید و بعد از ذخیره سازی پشیمان شده باشید نگران نباید word حافظه قوی ای دارد و شما در صورت لزوم میتوانید فایل های قدیمی تر خود را بازیابی نمایید.

ورد چیست؟

نکات کاربردی در نرم افزار ورد چیست؟

  • امکان رمز گذاری روی فایل ها : برای رمز گذاری اسناد روی تب File در قسمت بالا، سمت چپ صفحه کلیک کنید. در صفحه ظاهر شده روی Protect Document و روی  Encrypt with Password  کلیک کنیدو رمز عبور خود را تایپ کنید.

  • امکان استفاده از مترجم ورد : برای ترجمه متن به زبان دیگر، تنها کاری که باید انجام دهید این است که متن را انتخاب کنید، کلیک راست کرده و روی Translate کلیک کنید. 

  • کلید های میانبر : در نرم افزار ورد برای بالا بردن سرعت کارتان میتوانید از کلید های میانبر استفاده نمایید.

  • باز کردن فایل خراب : از منوی فایل گزینه open را انتخاب و بعد روی brows کلیک و فایل خود را انتخاب کنید. حالا روی open و پس از آن open and repair کلیک کنید تا آن فایل خراب برای شما باز شود.

  • استفاده از دکمه ها برای نوشتن حروف خاص : بعضی اوقات نوشتن برخی از حروف برای کاربران دو زبانه مشکل است.  برای حل این مشکل با فشردن همزمان Ctrl + ‘ + A  این نماد را تایپ کنید. بدین شکل á

بیشتر بدانید : کاملترین دوره آموزش ورد | Word | دوره آفیس ورد صفر تا صد

 

مدت زمان یادگیری word  چقدر است؟

اگر بخواهیم در مورد زمان لازم برای آموزش دیدن و یادگرفتن ورد صحبت کنیم خب همانگونه که میدانید بستگی به سعی و تلاش و میزان تمرینی که هر شخصی برای یادگیری میگذارد دارد اما میانگین زمان معقول برای یادگیری بین 3 تا 4 ساعت میباشد که با احتساب تمرین کردن مرتب و مداوم به 5 ساعت هم ممکن است برسد.

آموزش پاورپوینت

آیا نرم افزار ورد بازار کار دارد؟

خیلی جواب این سوال آسان است شما تنها لازم است کار با ورد را یادبگیرید تا بتوانید در زمینه های طراحی کارت ویزیت و تراکت و یا نوشتن مقاله و پایان نامه و تحقیقات داشجویی وارد بازار کار شوید و حتی به عنوان تایپیست وارد این عرصه شوید نرم افزار ورد یکی از پرکاربرد ترین برنامه ها میباشد که بازار کار خوبی را هم دارد. این میتواند نقطه ی شروعی برای شما در ورود به بازار باشد به دلیل راحت بودن نرم افزار ورد و بازار کار فراوانی که دارد.

  • ورد چیست؟

    برنامه word، مهارت چهارم از مهارت های هفتگانه icdl است. این برنامه یکی از نرم افزار های مجموعه آفیس (Office) محصول شرکت مایکروسافت می باشد که در بازار کار بسیار پر کاربرد است.
  • کاربرد ورد چیست؟

    کاربرد اصلی برنامه ورد تایپ و قالب بندی متن ها می باشد.

علیرضا فاضلی
علیرضا فاضلی

طراح وب و گرافیست

من علیرضا هستم ، سالهاست که در حوزه طراحی سایت بصورت تخصصی فعالیت می کنم . تخصص های اصلی من در حوزه آموزش وردپرس ، آموزش نرم افزارهای گرافیکی و بصورت کلی هر چیزی در حوزه وب هست ... عاشق آموزش و یادگیری هستم.

نظرات