علیرضا فاضلی
طراح وب و گرافیست

مجموعه نرم افزاری آفیس چیست؟ قابلیت های آفیس از صفر تا صد

مجموعه نرم افزاری آفیس  یک مجموعه نرم افزاری می باشد که توسط شرکت Microsoft تهیه و عرضه شده است و بیشتر در دفاتر کاری و شرکت ها و اداره ها مورد استفاده قرار میگیرد که البته امروزه دیگه مجموعه نرم افزاری آفیس را میتوانید بر روی اکثر سیستم های کامپیوتری و حتی سیستم عامل های موبایل ببینید.

دوره های شبکه، برنامه نویسی، مجازی سازی، امنیت، نفوذ و ... با برترین های ایران

این مجموعه نرم افزاری مجموعه ای از نرم افزار ها برای کاربرد تایپ کردن، ایجاد یا ویرایش اسناد، محاسبات ریاضی، ارائه، مدیریت پایگاه داده یا ارسال و دریافت اطلاعات از طریق ایمیل می باشد.

هر یک از برنامه های مجموعه نرم افزاری آفیس برای یک هدف خاصی تهیه و طراحی شده اند که در حیطه کاری خود بسیار محبوب و مورد اعتماد از طرف کاربران می باشند.

تاریخچه نرم افزاری آفیس چیست؟

مجموعه نرم افزاری مایکروسافت آفیس اولین بار در  سال 1989 و تنها برای سیستم عامل مک منتشر شد اما با گذشت تنها 1 سال یعنی در سال 1990 این محصول برای سیستم عامل ویندوز نیز منتشر شد و در ابتدا تنها نرم افزار هایی که در این مجموعه نرم افزاری حضور داشتند نرم افزار های ورد، پاورپوینت و اکسل بودند. اما اکنون و با گذشت چندین سال از نسخه اولیه این مجموعه نرم افزاری اکنون دارای 11 نرم افزار قدرتمند در حیطه کاری خود می باشد.

مجموعه نرم افزاری آفیس شامل چه نرم افزار هایی می باشد؟

این مجموعه نرم افزار شامل 11 نرم افزار مخصوص برای کار های اداری از جمله تایپ و ارائه ومحاسبات ریاضی و... می باشد که در ادامه به معرفی تک تک این نرم افزار ها خواهیم پرداخت.

1.Word چیست؟

نرم افزار Microsoft Office Word یکی از نرم افزار های مجموعه نرم افزاری آفیس می باشد که شما با استفاده از این نرم افزار قادر خواهید بود تا از یکی از قدرتمند ترین نرم افزار های ویرایش و یا ایجاد فایل متنی استفاده کنید و یکی از نرم افزار های لازم برای ورود به بازار کار نیز می باشد.

شما با استفاده از این نرم افزار علاوه بر ایجاد و ویرایش متون میتوانید از  قابلیت جدول بندی در آن استفاده کنید یا میتوانید فایل های تان را با فرمت صفحات وب HTML یا PDF ذخیره کرده و از آن فایل ها استفاده کنید.

بیشتر بدانید: آموزش اکسل

نرم افزار مایکروسافت ورد بسیار هوشمند می باشد و توانایی گرفتن غلط املایی یا بررسی دستورات متنی و یا طرح بندی صفحه و قالب بندی متن و فونت و همچنین قابلیت افزودن تصاویر را نیز دارد که این برنامه را تبدیل به محبوب ترین و حرفه ای ترین نرم افزار  ویرایش متن میکند.

آموزش ورد

 نرم افزار مایکروسافت ورد ابتدا با نام مالتی تولز ورد در سال 1983 برای سیستم های آی بی ام و زنیکس منتشر شد و قابلیت اجرا بر روی سیستم عامل DOS را هم دارا بود. در سال 1984 با تاسیس شرکت مایکروسافت این نرم افزار برای کامپیوتر های اپل و سیستم های مکینتاش نیز منتشر شد و سپس با انتشار نسخه های بیشتر برای سیستم عامل های مختلف برای ویندوز هم منتشر شد و اکنون برای اندروید نیز قابل دسترسی می باشد. با جای گرفتن این نرم افزار در قلب اداره جات و کارمندان و برخی کاربران، شرکت مایکروسافت همیشه سعی در بروز بودن و کاربر پسند بودن این نرم افزار داشته و آن را سالیانه بروز میکند و تغییرات باب میل کاربران را در آن اعمال می کند.

بیشتر بدانید : آموزش ورد

2.Power Point چیست؟

نرم افزار مایکروسافت پاور پوینت یک نرم افزار مناسب برای ارائه و سخنرانی می باشد، به گونه ای که شما میتوانید با استفاده از این نرم افزار برای ارائه یا سخنرانی خود اسلایدر های زیبا و چشم نواز و جذاب بسازید تا بتوانند کامل کننده صحبت های شما در جلساتتان باشند. شما با استفاده از این نرم افزار می توانید اطلاعات خود را درون آن تایپ کرده و حتی عکس هایی هم به آن اسلاید ها اضافه کرده. برای عکس های خود استایل مناسب انتخاب کنید برای آن ها سایه طراحی کنید و... . می توانید متن های خود را شخصی سازی کرده فونت آن ها را تغییر بدهید از رنگ های متنوع استفاده کنید و ... .

بیشتر بخوانید: پاورپوینت چیست؟

آموزش پاورپوینت

3.Excel چیست؟

نرم افزار Microsoft Office Excel یکی از نرم افزار های مجموعه نرم افزاری مایکروسافت آفیس می باشد که شما با استفاده از آن میتوانید محاسبات ریاضی و آماری و متنی و ترسیم نمودار را انجام دهید.این نرم افزار دارای چندین قابلیت برای محاسبات، ترسیم نمودار و برنامه نویسی ماکرو دارد و برای سیستم عامل های ویندوز، اندروید، آی او اس، مک عرضه شده است.

بیشتر بخوانید : اکسل چیست؟

صفحه گسترده اکسل را میتوان متشکل از ستون ها و ردیف ها دانست که برای آدرس دهی به سلول ها، هر ستون دارای یک حرف منحصر به فرد و هر ردیف دارای یک عدد منحصر به فرد می باشد و به نقطه برخورد این ستون ها و ردیف ها، سلول گفته می شود. نمونه ای از آدرس دهی یک سلول را اگر بخواهیم مثال بزنیم میگوییم، سلول A18 یعنی ستون اول و ردیف 18 ام.

از نرم افزار های مشابه مایکروسافت اکسل میتوان به نرم افزار پر طرفدار و محبوب Google Sheet اشاره داشت.

آموزش اکسل

4.OneNote چیست؟

نرم افزار مایکروسافت آفیس یکی دیگر از نرم افزار های مجموعه نرم افزاری آفیس می باشد که به شما در یادداشت برداری از اطلاعاتتان کمک میکند و شما میتوانید با استفاده از این نرم افزار اطلاعات حساب بانکی، تجویز دکتر، حساب معاملات و... را جمع آوری کنید. در حقیقت نرم افزار وان نوت نقش یک دفترچه یادداشت قدرتمند را برای شما ایفا میکند و می توانید از آن برای ذخیره اطلاعاتتان استفاده کنید. و البته علاوه بر این موارد می توانید چکیده یا خلاصه جلساتتان را به صورت تایپ یا دست نویس وارد آن کنید که این یک ویژگی بسیار جالب می باشد که این ویژگی در سال 2007 به برنامه اضافه شد.

این نرم افزار هم برای مک و ویندوز منتشر شده است.

افیس چیست

5.Publisher چیست؟

نرم افزار مایکروسافت پابلیشر هم یکی دیگر از نرم افزار های مجموعه نرم افزاری آفیس به شما می رود و این نرم افزار برای همه اقشار کاربردی نیست و فقط گروهی خاص از این نرم افزار استفاده میکنند. کاربرد این نرم افزار بیشتر در تهیه دفترچه راهنما، پوستر، بروشور و کاتالوگ مورد استفاده قرار میگیرند و افرادی که از این نرم افزار استفاده میکنند میتوانند این موارد را به صورت کاملا شخصی سازی شده منتشر کنند.

ماکروسافت آفیس

6.Outlook چیست؟

نرم افزار مایکروسافت اوت لوک هم یکی دیگر از نرم افزار های این مجموعه نرم افزاری می باشد که این نرم افزار بر خلاف نرم افزار قبلی بسیار کاربردی می باشد. کاربرد این نرم افزار مدیریت تماس ها و تقویم و مدیریت ایمیل ها و گزارش گیری از تماس ها می باشد و قابلیت همگام سازی با تلفن همراه را نیز دارد. شما با استفاده از این نرم افزار وقتی در کنار سیستم کامپیوترتان نیستید می توانید گزارشی از تماس ها و... را مدیریت کنید. این نرم افزار برای ویندوز و مک و اندروید و آی او اس قابل استفاده می باشد.

ماکروسافت آفیس

7.Access چیست؟

نرم افزار مایکروسافت اکسس یکی دیگر از نرم افزار های این مجموعه نرم افزاری به شمار می رود که شما با استفاده از این نرم افزار می توانید یک پایگاه داده داشته باشید و اطلاعاتتان را در آن ذخیره کنید. این نرم افزار اطلاعات ذخیره شده درون خودش را به صورت فرم هایی نشانمی دهد که شما در صورت نیاز می توانید این اطلاعات را ویرایش کنید.

این ها پر کاربرد ترین نرم افزار های مجموعه نرم افزاری آفیس هستند اما چند مورد دیگر از نرم افزار های آفیس با کاربرد خاص نیز در پایین معرفی خواهیم کرد.

ماکروسافت آفیس

8.مایکروسافت InfoPath چیست؟

این نرم افزار از این مجموعه نرم افزاری برای تولید فرم ها و انتشار و دریافت اطلاعات از طریق فرم ها کاربرد دارد. شما با این نرم افزار می توانید فرم های مورد نیاز خود را ساخته و آنها را منتشر کنید و سپس از طریق آنها اطلاعات مورد نیاز را جمع آوری کرده و سپس آن ها را با نام دلخواه خود ذخیره کنید.

مایکروسافت آفیس

9.مایکروسافت Project چیست؟

نرم افزار مایکروسافت پروجکت یکی دیگر از نرم افزار های این مجموعه نرم افزاری می باشد که مخصوص افراد خاصی که مدیران پروژه هستند کاربرد دارد. شما با استفاده از این نرم افزار میتوانید بر تمامی عملکرد ها وپیشرفت ها و هزینه ها و... پروژه خود نظارت داشته باشید.

مایکروسافت آفیس

10.مایکروسافت SharePoint چیست؟

نرم افزار شیر پوینت یکی دیگر از نرم افزار های این مجموعه نرمافزاری می باشد که کاربرد اصلی آن برای مدیریت مستندات می باشد. در حقیقت وقتی کاربر اطلاعات را توسط یک نرم افزار تحت وب دریافت میکند و تغییرات خود را اعمال کرده و دوباره توسط این نرم افزار آن ها را در مستندات مرکزی ثبت میکند امکان از دست رفتن اطلاعات بسیار کم می شود.

مایکروسافت آفیس

11.مایکروسافت Visio چیست؟

نرم افزار مایکروسافت ویزیو یکی دیگر از نرم افزار های این مجموعه می باشد که افراد مختلف بنا به تخصص شان می توانند از آن استفاده کنند. این نرم افزار در حقیقت یک نرم افزار دیاگرام کشی می باشد که شما میتوانید ایده ها و اطلاعات و فرایند و کار های خود را با استفاده از این نرم افزار به صورت دیاگرام یا چارت و یا فلوچارت و نمودار در بیاورید و با دیدن ایده های خود به صورت بصری در تصمیم گیری خود راحت تر باشید.

ماکروسافت آفیس


علیرضا فاضلی
علیرضا فاضلی

طراح وب و گرافیست

من علیرضا هستم ، سالهاست که در حوزه طراحی سایت بصورت تخصصی فعالیت می کنم . تخصص های اصلی من در حوزه آموزش وردپرس ، آموزش نرم افزارهای گرافیکی و بصورت کلی هر چیزی در حوزه وب هست ... عاشق آموزش و یادگیری هستم.

نظرات