در این مقاله قصد معرفی بهترین کامپایلر ها و IDE های زبان C - C++ را دارم . البته اول از همه ماهیت کامپایلر , IDE و تفاوت آن ها را تشریح خواهم کرد تا کاربران تازه کار آشنایی نسبی با مفاهیم کامپایلر و IDE پیداکنند . اگر اصلا با زبان های برنامه نویسی و نحوه کد نویسی آشنا نیستید ، این مقاله قطعا به شما کمک خواهد کرد. خوب همین ابتدای کار فرض می کنیم که شما می دونید سی پلاس پلاس چیست و چه کاربردهایی دارد و با این فرض ادامه مقاله را جلو می بریم.
همگردان یا کامپایلر برنامه یا مجموعهای از برنامههای کامپیوتری است که متنی از زبان برنامه نویسی سطح بالا (زبان مبدا) را به زبانی سطح پایین (زبان مقصد)، مثل اسمبلی یا زبان ماشین، تبدیل میکند. خروجی این برنامه ممکن است برای پردازش شدن توسط برنامه دیگری مثل پیوند دهنده مناسب باشد یا فایل متنی باشد که انسان نیز بتواند آن را بخواند.
یک IDE یا به طور کامل محیط توسعه یکپارچه که مخففی از integrated development environment می-باشد. برنامه نرمافزاری است که برای کمک به برنامهنویسان و توسعهدهندگان جهت ساخت نرمافزار طراحی شده است. اکثر IDEها شامل یک ویرایشگر کد منبع , یک یا چند کامپایلر و یک اصلاح کننده خطا میباشند . برای مثال در دوره آموزش سی شارپ از IDE ای به نام ویژوال استودیو استفاده می شود.
کامپایلر وظیفه ی تبدیل کد های برنامه نویسی به زبان قابل فهم ماشین را برعهده دارد اما IDE یک نرم افزار کمکی برای راحتتر شدن برنامه نویسی است . بی شک زبان C و C++ جزء قدرتمندترین و مشهورترین زبان های برنامه نویسی جهان هستند و کامپایلر ها و IDE های بسیاری برای آن ها عرضه شده است . که تعداد محدودی از آن ها دارای محبوبیت و قدرت کافی هستند . در زیر بهترین کامپایلر ها و IDE های جهان به اختصار توضیح داده شده اند .
1. Visual studio : از قابلیت های VS میتوان به برنامه نویسی برای موبایل , وب و دکستاپ اشاره کرد و پشتیبانی از زبان های بسیاری هم چون Css , C , C++ , C# , Basic , Asp.net , Python , JavaScript , Ruby , Xml و ..... و هم چنین قابلیت های بیشمار دیگر اما از بدی های آن میتوان پشتیبانی نکردن از دیگرسیستم عامل ها و کامپایلر ها , حجم بسیار زیاد و قیمت سرسام آور آن اشاره کرد .
2. Code : ادیتور C::B یک ادیتور مخصوص C-C++ است که البته در نگارش جدید آن Fortran نیز اضافه شده است سرعت بالا پشتیبانی از تمام سیستم عامل ها , کامپایلرها , حجم بسیار کم و همچنین رایگان و متن باز (Open Surce) بودن آن , آن را در بین برنامه نویسان بسیار محبوب کرده است .
3. Kdevelop : ادیتور Kd یک ادیتور C - C++ رایگان متن باز و کم حجم برای سیستم عامل های خانواده ی لینوکس و Mac میباشد . این ادیتور از فریم ورک قدرتمند Qt نیز پشتیبانی میکند و البته نسخه های مختلفی از آن برای پشتیبانی از زبان های Php و Python نیز ارائه شده است . از بدی های این ادیتور میتوان پشتیبانی نکردن از سیستم عامل محبوب ویندوز نام برد .
4. Anjuta Devstudio : نرم افزار AD یکی دیگر از ادیتور های رایگان C-C++ میباشد که دارای امکانات بسیاری نظیر مدیریت پروژه , طراح GUI , کنترل نسخه و ..... است و دارای رابط کاربری خوب و حجم کم میباشد .
5. Code lite : ابزار CL نیز یکی دیگر از ایدیتور های محبوب در بین برنامه نویسان زبان های C-C++ میباشدکه متن باز و رایگان است همچنین دارای حجم کم و پشتیبانی خوبی از سیستم عامل های مختلف و محیطی آسان و راحت میباشد .
6. Dev C++ ابزار Dev یک ادیتور رایگان با ظاهری قدیمی است که فقط از دوکامپایلر MinGw و GCC پشتیبانی میکند . البته دارای امکانات خوبی میباشد اما پشتیبانی نکردن از تمامی نسخه های ویندوز و لینوکس و همچنین پشتیبانی نکردن از Mac و نماش کد ها بصورت تک رنگ آن را ادیتوری ضعیف جلوه میدهد اما لازم به ذکر است که برنامه نویسان زیادی از این ادیتور در سرتاسر جهان استفاده میکنند .
زمان پاسخ گویی روز های شنبه الی چهارشنبه ساعت 9 الی 18
فقط به موضوعات مربوط به محصولات آموزشی و فروش پاسخ داده می شود