7 گام تا رمزگذاری اطلاعات توسط باج افزارها : باج افزارها، گونه ای از بدافزارها هستند که دسترسی به فایل های کاربر را با رمزکردن و تغییر محتوای آن ها انجام می هد. رمز نگاری در این نوع بدافزارها بطور معمول با روش های پیشرفته محدودسازی از قبیل الگوریتم های نامتقارن صورت می گیرد، به نحوی که تنها با داشتن کلید رمزگشایی می توان به محتوای فایل ها دسترسی پیدا کرد و این امکان پذیر نیست مگر با پرداخت باج به ویروس نویس.
7 گامی که هکرهای(باج افزار نویس) برای رمزگذاری اطلاعات قربانیان مورد استفاده قرار می دهند؛
در اولین مرحله ، هکر تلاش می کند تا به سیستم مربوطه نفوذ کند. برای انجام این کار روش ها و متدهای مختلفی وجود دارد، این روش ها عبارتند از :
بعد از ورود باج افزار به سیستم قربانی، بدافزار مربوطه اقدام به نصب خود بر روی سیستم می کند، البته در مواردی بدافزار مدتی بعد از نفوذ در سیستم، صبر کرده و سپس اقدام به فعالیت خود می کند.(مدت خواب)
حذف نسخه های Shadow copy و یا system restore جهت عدم امکان بازگشت به وضعیت قبلی سیستم، از جمله فعالیت هایست که بد افزار برای ادامه فعالیت خود به آن احتیاج دارد.حتی در مواردی، بدافزار اقدام به غیر فعال نمودن تنظیمات امنیتی انجام گرفته توسط آنتی ویروس هم می شود.
بدافزار بعد از طی مراحل نفوذ، نصب و تغییر تنظیمات امنیتی سیستم، اقدام به برقراری تماس در فرصت مناسب با سیستم فرماندهی و مرکز کنترل خود که در یک سیستم دیگری(developer) در فضای اینترنت قرار دارد می کند و از این طریق شماره منحصر به فردی برای دستگاه مربوطه اختصاص داده می شود.
در این مرحله، باج افزار فعالیت اصلی خود را آغاز و با شناسایی فایلهای مورد نظر در سیستم قربانی که بطور معمول شامل کلیه فایل های متنی، تصویری، ویدئویی می شود، اقدام به رمزگذاری آنها می کند. در این مرحله بدافزار با شناسایی رسانه های ذخیره ساز متصل به سیستم از قبیل فلش و هارد اکسترنال، به فایل های داخل آنها هم رحم نکرده و عملیات رمزگذاری را بر روی آنها انجام می دهد.
مرحله نهایی بدافزار، اعلام هشدار و یا پیغامی به کاربر مربوطه بوده. این پیغام بطور معمول شامل موارد زیر می باشد:
در این مرحله، developer و مرکز فرماندهی بدافزار ادعا می کند که در صورت پرداخت باج، اقدام به رمزگشایی فایلهای رمز شده می کند. شاید در برخی موارد حتی بعد از پرداخت مبلغ مربوطه اقدامی برای رمز گشایی صورت نگیرد که حتی اگر هم احتمال رمزگشایی صددرصد هم وجود داشته باشد، توصیه می گردد به دلیل جلوگیری با این باج افزارها و تشویق آنها به فعالیت خود، این کار انجام نگردد.
اما نکات متعدد و فراوانی پیرامون باج افزارها وجود دارد، این بدافزارها با توسعه و ارتقاء خود اقدام به شیوع بسیار گسترده در سطح جهان کرده اند و اگر سابق به هدف رمزگذاری سیستم های شخصی وارد عمل می شدند، در حال حاضر سعی در نفوذ و باج خواهی از سیستم های شرکت ها و سازمان ها می کنند.شاید تنها راه مقابله با این بدافزارها که ویروس یاب ها در شناسایی و جلوگیری از آنها خیلی موفق عمل نمی کنند، مواردی باشد که در زیر به آن اشاره می شود.
این بدافزارها دارای الگوریتم های پیچیده ای هستند و در حال حاضر برای آنها راهکار اصلی وجود ندارد و فقط در مواردی جسته گریخته ابزاری تهیه شده ولی در حد مطمئنی نبوده. شاید بهترین راه، همان روشهای پیشگیری که در زیر به تعدادی از آنها اشاره می شود باشد:
نویسنده : علیرضا(ARAF)
منبع:ITPRO
هرگونه نشر و کپی برداری بدون ذکر منبع و نام نویسنده دارای اشکال اخلاقی می باشد
کارشناس ارشد فناوری اطلاعات و مدرس کامپیوتر
کارشناس ارشد فناوری اطلاعات هستم ، مدرس دوره های کامپیوتر ، مدیر فناوری اطلاعات و دارای گواهینامه های MCSA ، CCNA ، CEH و Network Plus و خوشحالم از اینکه می تونم دانشم رو در توسینسو به اشتراک بگذارم
زمان پاسخ گویی روز های شنبه الی چهارشنبه ساعت 9 الی 18
فقط به موضوعات مربوط به محصولات آموزشی و فروش پاسخ داده می شود