Flutter چیست؟ این روز ها فریموورک های مخصوص برنامه نویسی چند سکویی برای اپلیکیشن های موبایل در حال افزایش هستند و نمونه های خیلی خوبی هم وارد بازار شده اند که خودشون و تو دل برنامه نویس ها به خوبی جا کرده اند. تا چند وقت پیش از این فریمووک ها استقبال چندانی نمیشد مثل آیونیک,فون گپ,زامارین و... علت اون هم مشکلات برنامه های توسعه داده شده با این ابزار ها بود که به هیچ وجه قابل مقایسه با برنامه های نوشته شده بصورت Native نبود.
کم کم فریموورک های چند سکویی خلق شدند که امکان برنامه نویسی بصورت کاملا Native و به افراد میداد که بسیار هم محبوب شدند نمونه بارز این نوع فریموورک ها React Native محصول فیسبوک است.به تازگی گوگل هم از نسخه بتا فریموورک برنامه نویسی چند سکویی Native خود به نام Flutter پرده برداری کرده است که در این مطلب قصد بررسیش و داریم.Flutter فریموورکی اوپن سورس است که توسط گوگل توسعه داده شده است و این امکان و به کاربران میدهد با نوشتن یک برنامه بصورت کاملا Native خروجی های مخصوص اندروید و iOS بگیرند.
موتور یا قلب تپنده Flutter با زبان Cpp طراحی شده که قابلیت رندر کردن زبان های سطح پایین و ایجاد میکند. کتابخانه و کلاس های اصلی این فریموورک با زبان دارت Dart که زبان ساخته شده توسط خود گوگل است نوشته شده است. این قسمت وظیفه ارتباط با موتور Flutter به عهده دارد.
قابلیت Hot Reloading قبل از این در فریموورک React هم نیز وجود داشت, که با استفاده از آن سرعت توسعه و دیباگ کردن شما را به شکل قابل قبولی افزایش میده. این قابلیت به این صورت هست که با تغییراتی که شما در کد های خودتون ایجاد میکنید بی درنگ و بدون نیاز به کامپایل کردن تغییرات بروی شبیه ساز گوشی نیز اعمال می شود.
همونطور که بالاتر گفتم Flutter توسط زبان دارت توسعه داده شده است که شاید یکی از ایراد هایی که بشه به گوگل گرفت در ابتدا همین انتخاب زبان باشه که افراد خیلی کمی نسبت به دیگر زبان ها با آن آشنا هستند. دارت یک زبان شی گرا و سطح بالاست که اگر با Java / C # کار کرده باشید خیلی زود میتونید با این زبان هم هماهنگ بشید.
محیط توسعه یا IDE که گوگل پیشنهاد میکنه اندروید استودیو و اینتلیجی هستند که برای برنامه نویسان اندروید شاید خبر خوشحال کننده ای باشه. البته داخل VSCode هم به راحتی میتونید از Flutter استفاده کنید.
باید این نکته و در نظر بگیریم که حقیقتا این قسمت یکی از بدترین قسمت های Flutter است که هیچ تفکیکی بین استایل ها, قالب ها و کنترلر ها وجود ندارد و زمانی که یک کامپوننت میسازید حتما باید همزمان استایل هم برای کامپوننت خودتون تعریف کنید.در مقاله بعدی به مقایسه دو فریموورک React Native و Flutter میپردازیم.
یادگیری برنامه نویسی برای متخصصین حوزه کامپیوتر این روزها یک الزام به حساب می آید. از جمله محبوب ترین زبان های برنامه نویسی دنیا می توانیم به زبان برنامه نویسی سی شارپ ، زبان برنامه نویسی جاوا ، زبان برنامه نویسی پایتون ، زبان برنامه نویسی سی پلاس پلاس و زبان برنامه نویسی SQL ( لازمه هر زبان دیگری ) و زبان برنامه نویسی PHP اشاره کنیم.
برای آموزش برنامه نویسی می توانید با خیال راحت در قالب دوره های آموزش برنامه نویسی سایت توسینسو ، آموزش سی شارپ ، آموزش جاوا ، آموزش پایتون ، آموزش جنگو ، آموزش PHP ، آموزش جاوا اسکریپت ، آموزش برنامه نویسی اندروید ، آموزش SQL و آموزش MySQL را بصورت جامع و حرفه ای آموزش ببینید.
برنامه نویس موبایل
کارشناسی فناوری اطلاعات برنامه نویس موبایل با زبان های جاوا, کاتلین, دارت(فلاتر) CCNA,LPIC
زمان پاسخ گویی روز های شنبه الی چهارشنبه ساعت 9 الی 18
فقط به موضوعات مربوط به محصولات آموزشی و فروش پاسخ داده می شود