حتما شما هم واژه ویروس کامپیوتری را شنیده اید . در واقع هر زمانیکه یک مهندس کامپیوتر دلیل بروز یک خطا را متوجه نشود آن را گردن ویروس می اندازد ! خارج از شوخی ویروس های کامپیوتری می توانند بسیار به کسب و کار و حتی سیستم خانگی شما آسیب برسانند . ویروس کامپیوتری در واقع یک برنامه کامپیوتری است که به جای اینکه نیاز شما را برطرف کند ، یک عملیات مخرب را بر روی سیستم شما انجام می دهد .
به همین دلیل است که بعد از نصب شدن این نرم افزار مخرب بر روی سیستم شما در اصلاح به شما می گویند که سیستم شما آلوده شده است . در واقع همان مفهوم آلودگی که ویروس های جاندار دارند در ویروس های کامپیوتری هم وجود دارند .ویروس های کامپیوتری هم مثل ویروس های انسانی می توانند در بدن یا سیستم قربانی خودشان تکثیر شوند .
ویروس های انسانی از سلول های زنده استفاده می کنند و ویروس های کامپیوتری از طریق آلوده کردن فایل های سیستمی و ... خودشان را تکثیر می کنند و هر چه بیشتر سیستم را آلوده می کنند . معمولا ویروس های کامپیوتری بیشتر علاقه دارند برای خودتکثیری از فایل های اجرایی که دارای پسوندی مثل exe هستند برای آلودگی بیشتر سیستم استفاده کنند .
نکته اصلی در خصوص ویروس های کامپیوتری این است که آنها هم مثل ویروس های انسانی بدون اطلاع قربانی وارد بدن یا سیستم او می شوند و آلودگی را ایجاد می کنند و در نهایت منجر به تخریب می شوند .مکانیزم کاری ویروس ها بسیار متنوع است و ما در توسینسو قبلا در خصوص انواع آنها صحبت کرده ایم . برخی بلافاصله بعد از ورود به سیستم شروع به فعالیت می کنند و برخی هم منتظر می مانند تا در زمان خاصی اجار شوند و شروع به کار کنند .
شما باید متوجه باشید که به عنوان یک کارشناس امنیت ، مفهوم ویروس با مفهوم ورم بسیار متفاوت است . در واقع ما به همه نرم افزارهایی که عملیات مخرب انجام می دهند به اختصار بدافزار یا Malware می گوییم که ویروس ها و ورم ها از این دسته هستند. بصورت کلی ما بدافزارها را به سه گروه ویروس ها ، تروجان ها و روتکیت ها و Worm ها دسته بندی می کنیم . مهمترین تفاوت بین ویروس و ورم در نحوه تکثیر شدن آنها است .
Worm ها خودتکثیر هستند یا در اصطلاح Self Replica هستند و می توانند از آسیب پذیری های شبکه شما استفاده کنند و تکثیر شوند اما وقتی در مورد ویروس صحبت می کنیم ، حتما باید از طریق یک فرآیند مثل کپی شدن در سیستم ها تکثیر شوند و به خودی خود در شبکه منتشر نمی شوند . بنابراین با این تفاسیر حتما باید متوجه شده باشید که Worm ها بسیار خطرناک تر از ویروس ها می توانند باشید. امیدوارم مورد توجه شما قرار گرفته باشد.
بنیانگذار انجمن تخصصی فناوری اطلاعات ایران ، هکر کلاه خاکستری ، کارشناس امنیت اطلاعات و ارتباطات
محمد نصیری هستم ، بنیانگذار انجمن تخصصی فناوری اطلاعات ایران و مجموعه توسینسو ، هکر قانونمند و کارشناس امنیت سایبری ، سابقه همکاری با بیش از 80 سازمان دولتی ، خصوصی ، نظامی و انتظامی در قالب مشاور ، مدرس و مدیر و ناظر پروژه ، مدرس دوره های تخصص شبکه ، امنیت ، هک و نفوذ ، در حال حاضر در ایران دیگه رسما فعالیتی غیر از مشاوره انجام نمیدم ، عاشق آموزش و تدریس هستم و به همین دلیل دوره های آموزشی که ضبط می کنم در دنیا بی نظیر هستند.
زمان پاسخ گویی روز های شنبه الی چهارشنبه ساعت 9 الی 18
فقط به موضوعات مربوط به محصولات آموزشی و فروش پاسخ داده می شود