با توجه به سرعت و شتاب بالای تکنولوژی نرمافزار یکی از شروط حیاتی برای تبدیل شدن به یک برنامه نویس موفق این است که بتوانید سریعتر کد بنویسید. شاید مجبور شوید توسعه بعضی از ویژگیهای جدید برنامه را به خاطر اینکه روند تولید را کند میکند را به عقب بندازید ولی سرعت تولید برنامه باید بالا باشد. البته این در شرایطی است که استاندارد های برنامه نویسی و تولید نرمافزار رعایت شود. در این مطلب نکاتی را برای بالا بردن سرعت برنامه نویسی برای شما آورده ایم.
البته شاید دست شما در انتخاب زبان برنامه نویسی باز نباشد ولی اگر شرایط به گونهای بود که می توانستید زبان برنامه نویسی خود را انتخاب کنید زبانی را انتخاب کنید که مختصر و مفید باشد. البته اگر به آن زبان آشنایی و تسلط دارد. چون نوشتن برنامههایی با خطوط کم به گونهای که کار ما را راه بیندازد بهتر است.زبانهایی مانند جاوا و c++ زبانهایی هستند که لازم است تعداد خطوط زیادی را برای حل مسأله در آنها برنامه نویسی کنید ولی زبانهایی مانند go , python مختصر تر هستند.
بعد از اینکه زبان برنامه نویسی خود را انتخاب کردید دقت داشته باشید که یک توازن بین خوانایی برنامه با کوتاه بودن برنامه برقرار کنید. شاید شما بتوانید یک برنامه بسیار کوتاه با c بنویسید ولی کسی قادر به خواندن آن نباشد. این امر وقتی مشکل ایجاد میکند که میخواهید برنامه را تغییر دهید و آن وقت حتی خودتان هم از آن سر در نمیاورید. یکی از مزایای زبان پایتون این است که به خاطر اینکه مجبور هستید در آن تو رفتگی خطوط برنامه را رعایت کنید تا حدود زیادی به خوانایی برنامه کمک می کند.
گاهی اوقات بزرگترین مانعی که باعث میشود سرعت برنامه نویسی شما کم باشد این است که دو دل هستید که از کدام شیوه برنامه نویسی استفاده کنید. مثلاً متغیر ها را چگونه نام گذاری کنم ؟ بین دو کلمه متغیرها چگونه تمایز ایجاد کنم؟ و سؤالاتی از این قبیل.برای حل این مشکل ها میتوانید با تیم خود صحبت کنید و سر یک شیوه به توافق برسید و همه اعضا از آن شیوه استفاده کنند. این کار هم تا حدودی سرعت شما را بالا می برد. البته برخی نرمافزار ها هستند که میتوان این شیوه برنامه نویسی را در داخل آنها تعریف کنید و نرمافزار کد شما را مرتب کند. مانند resharper
یکی از عواملی که باعث میشود تیم های برنامه نویسی کدهای تکراری و بی کیفیت تولید کنند این است که اعضای تیم با هم ارتباط قوی ندارند و معلوم نیست که چه کسی بر روی چه چیزی کار می کند. چرا که ممکن است بعضی کار های تکراری انجام شود و یا گاهی اوقات کار شما باید تا کامل شدن کار دیگری به تعویق بیفتد که هر دوی این کارها باعث عقب افتادن پروژه و طولانی شدن زمان پروژه خواهد شد.
جلسات هفتگی و یا جلسات بین هفتگی به همین خاطر تشکیل میشود. همچنین ممکن است که شما بخواهید یک کانال ارتباطی real time برای ارتباط بین اعضا داشته باشید و یا از برنامههایی استفاده کنید که وظایف هرکس را مشخص کند و به صورت آنلاین آپدیت شود.
امروزه با پیشرفت cloud computing این امکان وجود دارد که IDE را بر روی کلود نصب کرده و هر وقت که لازم داشتید از آن استفاده کنید. این کار نسبت به استفاده از IDE محلی چند مزیت دارد اول اینکه لازم نیست شما زمان صرف کنید تا IDE را روی کامپیوتر خود نصب کنید و آن را کانفیگ نمایید. زیرا که IDE بر روی کلود وجود دارد و شما میتوانید با هر کامپیوتری به آن متصل شده و کار خود را انجام دهید. دوم اینکه لازم نیست که شما نگران منابع سخت افزاری مورد نیاز برای IDE باشید.
همچنین با استفاده از کلود میتوانید پروژه خود را به راحتی بر روی هاست هایی که از کلود استفاده میکنند deploy کنید و لازم نیست که آن را از روی کامپیوتر محلی خود آپلود کنید.البته مشکلی که IDE های کلودی دارند این است که باید ارتباط اینترنتی خوبی داشته باشید. همچنین اگر برنامه شما طوری است که هزینه استفاده از کلود برای نوشتن آن به صرفه نیست میتوانید از IDE محلی کامپیوتر خود استفاده کنید.
اگر شما برای شرکتی کار میکنید که برای شرکت مهم نیست که از کدام IDE استفاده کنید سعی کنید IDE را انتخاب کنید که در سرعت برنامه نویسی به شما کمک کند. امروزه IDEهای مختلفی وجود دارد که هرکدام دارای رابط کاربری خاص به خود و همچنین کارایی خاص خود را دارند. دقت داشته باشید که برخی از IDEها به صورت همه منظوره تولید میشوند برای مثال شما با eclipse میتوانید به بسیاری از زبانها برنامه بنویسید ولی این IDE به خاطر همه منظوره بودن امکانات ضعیفی را نسبت به IDE مثل ویژوال استودیو که مخصوص زبانهای مایکروسافتی است ارائه میدهد.
برنامه نویسان وظایف مختلفی را در روند تولید نرمافزار دارند. فاکتورهایی مانند امنیت نرمافزار کارایی نرمافزار و همچنین قابلیت اعتماد نرمافزار مواردی هستند که برنامه نویسان بر روی آنها کار می کنند. به عنوان برنامه نویس باید مطمئن شوید که کد شما به اندازه کافی امن و کارا و بهینه نوشته شده است. اما این به این معنی نیست که بر روی کدها وسواس بیش از اندازه داشته باشید در حدی که شما برای نوشتن برنامه کند شوید.
پس باید اعتدال رعایت شود. البته این تعادل ممکن است از پروزه ای به پروژه دیگر و یا از شرکتی به شرکت دیگر متفاوت باشد. برای مثال اگر کارایی اولویت شماره یک شرکت شما باشید اشکالی ندارد که کمی بیشتر وقت گذاشته و کد خود را بهینه کنید. اما اگر یک استارت آپ هستید و مدیران شما تأکید میکنند که قابلیتهای جدید سریع بالا بیایند از وسواس خود به ناچار کم می کنید.
برنامه نویسی سریع چالشی است که امروزه برنامه نویسان با آن روبرو هستند و برای این چالش بهتر است که از ابزار درست و تکنیک های برنامه نویسی درست و از اصول درست استفاده شود و همچنین میزان تمرکز بر بخش های مختلف پروژه را با توجه به نوع و حساسیت پروژه در نظر بگیرند
بنیانگذار توسینسو و برنامه نویس
مهدی عادلی، بنیان گذار TOSINSO. کارشناس ارشد نرم افزار کامپیوتر از دانشگاه صنعتی امیرکبیر و #C و جاوا و اندروید کار می کنم. در زمینه های موبایل و وب و ویندوز فعالیت دارم و به طراحی نرم افزار و اصول مهندسی نرم افزار علاقه مندم.
زمان پاسخ گویی روز های شنبه الی چهارشنبه ساعت 9 الی 18
فقط به موضوعات مربوط به محصولات آموزشی و فروش پاسخ داده می شود