
سلام دوستان ، من سهیل قاسمی هستم در این آموزش قصد این رو دارم که به معرفی دستگاه های ذخیره ساز DELL EMC بپردازیم.شرکت DELL EMC در رده محصولات ذخیره سازی خود، سه مدل دستگاه VNX، Unity و Unity XT را روانه بازار کرده است که در این مستند به مقایسه این محصولات می پردازیم.
این محصول شرکتDELL EMC شامل VNXe, VNX و VNX2 می شود. سری VNXe جهت استفاده شرکت های کوچک تا متوسط طراحی شده است در حالی که سری VNX در رده محصولات میانی و حرفه ای قرار می گیرد.سری VNX2 نسل جدید این محصول است. در این محصول با ارتقا سیستم عامل دستگاه، امکان مدیریت دیتا در سطح Block & File فراهم شده است. در بهره وری و ساده گی دسترسی به نرم افزار این دستگاه پیشرفت چشم گیری صورت گرفته است. سری محصول VNX2 شامل شش مدل می باشد
این دستگاه شامل قطعات سخت افزاری زیر است:
توانایی های و مشخصه های فنی این دستگاه به شرح ذیل می باشد:
در جدول زیر به مقایسه سخت افزاری انواع مدل های VNX2 می پردازیم.
در دنیای که تغییرات و پیچیدگی به سرعت در حال اتفاق افتادن است، نیازمند داشتن لوازم و تجهیزات کارآمدی تر هستیم از این رو شرکت DELL EMC جهت پاسخگویی به نیاز بازار محصول جدیدی تری را تولید کرده است که پاسخگوی نیاز مشتری های خود باشد.
Unity سری جدید محصولات ذخیره ساز این شرکت می باشد که به نسبت رده قبلی خود یعنی VNX از تکنولوژی جدید تر و بروز تری استفاده میکند. اولین تغییری که در این محصول مشاهده می شود می شود استفاده از سیستم عامل Linux است که بر خلاف VNX که از سیستم عامل ویندوز استفاده می کرد کارایی و پایداری بالاتری برخوردار است. امکان استفاده از محیط وب جهت پیکربندی این دستگاه از نقاط قوت دیگر این دستگاه است که بدون احتیاج به نصب نرم افزار دیگر از طریق یک مرورگر و کمتر از چند دقیقه دستگاه راه اندازی می شود.
این محصول را می توان در سه خانواده ALL-FLASH و HYBRID و VIRTUAL دسته بندی کرد
در ادامه به مقایسه ی سخت افزاری انواع مدل های این محصول می پردازیم
این دستگاه در دو مدل تولید می شود
هر کدام از کنترلرها از دو پورت 12 Gb SAS جهت اتصال Enclosure استفاده می کنند. بروی هر کدام از SP ها، دو عدد پورت 10 GbE BaseT وجود دارد که می تواند با سرعت 10 Gb/ 1 Gb/ 100 Mb سرویس دهی کنند. همچنین دو عدد پورت CNA بروی این دستگاه تعبیه شده است که می تواند با تکنولوژی های زیر سرویس دهی کنند.
در ادامه به برسی قطعات سخت افزاری این دستگاه می پردازیم.
پردازنده دستگاه
پردازنده دستگاه Dell EMC Unity از سری Intel Xeon است و بسته به مدل دستگاه از معماری Haswell و یا Broadwell استفاده میکند.تعداد کور های این پردازنده ها بین 6 تا 14 به ازای هر کنترلر می باشد. علت استفاده از دو کنترلر، بالا بردن پایداری و تقسیم لود کاری می باشد.
هارد M2 SSD
ماژول خنک کننده
ماژول خنک کننده یا fan packs جهت خنک نگه داشتن SP مورد استفاده قرار می گیرد. در هر کدام از SP ها تعداد پنج عدد فن قرار دارد که تحمل خطای یکی از این فن ها وجود دارد که در این صورت سرعت چرخش بقیهی فن ها جهت جبران بالاتر خواهد رفت. اگر تعداد فن های معیوب بیشتر از یکی شود SP پس از ذخیره کردن اطلاعت cache، SP را خاموش می کند.
باطری پشتیبان
این باطری جهت تامین برق دستگاه در شرایطی که برق اصلی دستگاه قطع شده باشد استفاده می شود. این BBU به گونه طراحی شده است که برق کافی در اختیارSP قرار می دهد تا فرصت لازم جهت انتقال دیتا cache به M.2 SSD را داشته باشد. BBU شامل سنسور های است که گزارش وضعیت سلامت خود را به SP ارسال میکند. اگر BBU دچار مشکل شود و یا شارژ لازم را نداشته باشد، SP مکانیزم cache را تا برطرف شدن مشکل غیر فعال می کند.ماژول I/O
هر کدام از SP ها حداکثر تا دو عدد ماژول I/O جهت بالابردن ظرفیت ارتباط دهی پشتیبانی میکنند. برای هر دو SP می بایست ماژول I/O یکسان باشد. لازم به ذکر است ماژول FCoE و FCIP بروی این پلتفرم پشتیبانی نمی شود. ماژول های که بروی این دستگاه می تواند اضافه شود شامل:
پاور
تعداد دو عدد پاور بروی DPE تعبیه شده است. هر کدام از پاور ها بدون خاموش کردن دستگاه امکان تعویض دارند. پاورDC تنها برای سری Hybrid موجود می باشد.
Enclosure
DAE و یا همان Enclosure در سه مدل مختلف امکان اتصال به DPE را دارند
آخرین محصول Unity با نام Unity XT وارد بازار شده است که در چهار مدل
طراحی شده است که در جدول زیر به برسی سخت افزاری هر کدام از این محصولات پرداخته شده است.
دستگاه Unity XT شباهت زیادی با سری قبلی خود یعنی Unity دارد لذا در ادامه تنها به برسی تفاوت های آن دو می پردازیم.
در سری دستگاه های به غیر ازUnity XT 480/F, 680/F, 880F، هاردهای داخلی DPE به باس 0 متصل می شود بنابراین سیستم هاردهای داخلی را اینگونه Bus 0 Enclosure 0 تشخیص می دهد حال اگر Enclosure به باس 0 متصل شود سیستم آن را به این نحوه Bus 0 Enclosure 1 تشخیص می دهد.
اما در سری های ذخیره شده، هاردهای داخلی به باس مستقل 99 متصل میشود بنابراین سیستم آن را به این شکل Bus 99 Enclosure 0 تشخیص می دهد حال اگر Enclosure به باس 0 متصل شود دستگاه آن را اینگونه Bus 0 Enclosure 0 تشخیص خواهد داد.
پردازنده
در سری های 480/F, 680/F,880/F پردازنده استفاده شده از معماری Skylake استفاه می کند که بسته به مدل دستگاه می تواند 8 تا 18 کور CPU را پشتیبانی کند.
M.2 SSD (480/F, 680/F, 880/F)
در این سری از دستگاه ها بر خلاف مدل های قبلی خود از دو عدد هارد M.2 یکی با کانکتور NVMe و دیگری SATA استفاده میکند. هاردی که باکانکتور SATA می باشد جهت بوت کردن دستگاه استفاده می شود و هارد دوم با کانکتور NVMe می باشد در صورتی که SP دچار مشکل شود اطلاعات رم بروی آن نوشته می شود و به عنوان پشتیبان RAM عمل می کند.
DIMMs (480/F, 680/F, 880/F)
تعداد 24 عدد اسلات DIMMs بروی دستگاه وجود دارد که بسته به نوع دستگاه بروی هر کنترلر تا 12 عدد DIMMs قرار می گیرد. ظرفیت هر کدام از این DIMMs می تواند 16 GB و یا 32 GB باشد.
ماژول
حداکثر تعداد دو عدد I/O Module بروی دستگاه Unity XT می توان اضافه کرد. لازم به ذکر است که این دستگاه از ماژول FCoE و FCIP پشتیبانی نمی کند. ماژول های که می توان بروی این دستگاه اضافه کرد به شرح ذیل است:
جهت دریافت اطلاعات بیشتر می توانید به سایت soheiltech.ir مراجعه کنید.
مدرس و کارشناس ارشد تجهیزات شبکه
بنده سهیل قاسمی مدرس دوره های شبکه بیش از 12 سال سابقه کار و تدریس دارم
زمان پاسخ گویی روز های شنبه الی چهارشنبه ساعت 9 الی 18
فقط به موضوعات مربوط به محصولات آموزشی و فروش پاسخ داده می شود