جشنواره تخفیف های جمعه سیاه
محمد نصیری
بنیانگذار انجمن تخصصی فناوری اطلاعات ایران ، هکر کلاه خاکستری ، کارشناس امنیت اطلاعات و ارتباطات

MCSE چیست؟ MCSA چیست؟ 30 نکته محرمانه درباره دوره های مایکروسافت

MCSE چیست؟ MCSA چیست؟ تفاوت دوره MCSE و MCSA مایکروسافت در چیست؟ تفاوت دوره MCSE Core Infrastruture و MCSE Mobility در چیست؟ تفاوت MCSE و MCSA قدیمی با جدید در چیست؟ تفاوت MCSA 2012 و MCSA 2016 در چیست؟ آیا MCSE 2019 وجود دارد؟ کدام دوره شبکه مایکروسافت به درد من میخورد؟ مدرک MCITP چیست؟ مدرک MCTS و MCT و MCP چه گواهینامه ای هستند؟ برای ورود به بازار کار ایران کدام گواهینامه مورد نیاز من است؟ برای مهاجرت از ایران کدام دوره شبکه مایکروسافت مناسب من است؟ از کجا یک مدرس خوب پیدا کنیم؟ آیا نیاز است کل MCSE را آموزش ببینیم؟ پیشنیاز یادگیری دوره MCSA و MCSE چیست؟

دوره های شبکه، برنامه نویسی، مجازی سازی، امنیت، نفوذ و ... با برترین های ایران
سرفصل های این مطلب
  1. 1- مایکروسافت چیست؟ شروع دنیای MCSE
  2. 2- MCSE چیست؟ از تاریخچه تا امروز به زبان ساده
  3. 3- MCSA چیست؟
  4. 4- گرایش های مختلف MCSE چیست؟
  5. 5- گرایش های مختلف MCSA چیست ؟
  6. 6- MCITP چیست؟ گواهینامه MCTS چیست؟
  7. 7- MCP چیست؟
  8. 8- کدام MCSE برای کار شبکه استفاده می شود ؟
  9. 9- آیا الزاما برای کار شبکه نیاز به یادگیری کل MCSE داریم؟
  10. 10- چگونه گواهینامه بین المللی MCSE بگیریم ؟
  11. 11-آیا داشتن گواهینامه بین المللی MCSE در ایران لازم است ؟
  12. 12- آزمون Elective در مدرک بین المللی MCSE به چه معناست؟
  13. 13- تفاوت تخصص های MCSE با تخصص های دانشگاهی در چیست ؟
  14. 14- ساختار درسی دوره های MCSE به چه صورت است؟
  15. 15- تفاوت دوره های حضوری و دوره های آنلاین MCSE در چیست؟
  16. 16- مدت زمان یادگیری دوره آموزشی MCSE چقدر است ؟
  17. 17- چه کسانی مخاطب دوره آموزشی MCSE هستند؟
  18. 18- آیا با گذراندن MCSE می توانید وارد بازار کار شوید؟
  19. 19- آیا یادگیری ریز جزئیات دوره MCSE کاربردی است؟
  20. 20- به روز رسانی مدارک MCSE چگونه است؟
  21. 21- چه میزان تغییرات ساختاری از MCSE 2000 تا MCSE 2019 وجود دارد؟
  22. 22- آیا هر MCSE که به روزتر باشد بهتر است؟
  23. 23- آیا داشتن گواهینامه بین المللی MCSE یک مزیت مهاجرتی است؟
  24. 24- تفاوت MCSE و MTA در چیست؟
  25. 25- کجا MCSE را بصورت حضوری یاد بگیریم ؟
  26. 26- کجا MCSE را بصورت آنلاین یاد بگیریم؟
  27. 27- هزینه برگزاری کلاسهای MCSE چقدر است؟
  28. 28- دوره آموزشی MCT چیست ؟
  29. 29- تفاوت دوره MCSE و دوره MCSD در چیست؟

توصیه می کنم مقاله ::: آموزش شبکه را از کجا شروع کنیم رو حتما مطالعه کنید

آیا داشتن گواهینامه بین الملی مایکروسافت به معنی داشتن تخصص هست؟ چگونه گواهینامه بین المللی مایکروسافت MCSE بگیریم و ... همه این سوالات را مفصل در این مقاله که جامعترین توضیح دوره MCSE مایکروسافت است با هم یاد می گیریم و از تجربیات بیش از 13 سال تدریس مهندس نصیری استفاده می کنیم .

دوره آموزشی MCSE آموزش MCSA و شبکه مایکروسافت

دوره آموزشی MCSE یا MCSA تقریبا شناخته ترین دوره شبکه و حوزه فناوری اطلاعات در بین آموزشگاه های کامپیوتر و کارشناسان حوزه آیتی به حساب می آید. به زبان از هر کسی بپرسید چگونه وارد دنیای شبکه بشوم ، شاید اولین پاسخی که به شما بدهد این است که یک دوره MCSE  یا MCSA باید بگذرانید تا وارد دنیای شبکه بشوید.

  • در خصوص آموزش MCSA ویندوز کلاینت ، آموزش MCSA ویندوز سرور ، آموزش MCSE ویندوز سرور می توانید با خیال راحت به لینک هایی که در همین جمله وجود دارد مراجعه کنید و با بهترین مدرسین ایران یادگیری شبکه های مایکروسافت را شروع کنید.

اما بد نیست بدانید که MCSE یا MCSA هیچوقت یک دوره نبوده و نیست ، حتما تعجب خواهید کرد اگر بدانید که این دو کلمه MCSE و MCSA که مثل نخودچی کشمش سر زبان ها افتاده اند بیش از ده نوع هستند و شما برای ورود به دنیای شبکه و حتی سایر حوزه های فناوری اطلاعات باید تفاوت آنها را بدانید تا مسیر اشتباهی را طی نکنید .

دوره آموزشی MCSE ویندوز سرور

در این مطلب آموزشی که جامعترین راهنمای MCSE در دنیاست و با توجه به معیارهای آموزشی در ایران نوشته شده است شما بصورت کامل متوجه خواهید شد که چه مسیری را تا کجا و برای چه نوع تخصصی نیاز دارید تا بتوانید با هزینه درست و با زمان مناسب به بهترین نتیجه دست پیدا کنید. با ما باشید با مطرح کردن سوالاتی که بیش از 15 سال است که در ایران بعضا بصورت نادرست به شما آموزش داده می شود تا پول بیشتری نصیب آموزشگاه های کامپیوتر شود.

دوره آموزشی MCSA ویندوز سرور

1- مایکروسافت چیست؟ شروع دنیای MCSE

مایکروسافت بزرگترین شرکت نرم افزاری دنیاست که تولید کننده سیستم عامل های خانواده ویندوز کلاینت و سرور است. طبیعتا با توجه به بازار بسیار گسترده این شرکت در حوزه سیستم عامل های سرور و کلاینت ، بایستی دوره های آموزشی نیز برای یادگیری محصولات خود به بازار ارائه کند و در اینجاست که شما با اسامی مثل دوره های MCSA ، MCSA ، MCP ، MCTS ، MCITP و MCT و ... مواجه می شوید.

در واقع مایکروسافت برای تقریبا هر یک از محصولات نرم افزاری خودش چه در حوزه سیستم عامل و چه در حوزه نرم افزارهای سازمانی و ... یک دوره و در ادامه آن یک گواهینامه بین المللی ارائه می دهد که معروف ترین های آنها MCSE است که بصورت مفصل در این مقاله به بررسی همه ابعاد آن می پردازیم.

دوره آموزشی شبکه مایکروسافت MCSA و MCSE

مدارک بین المللی مایکروسافت دوره آموزشی MCSE

2- MCSE چیست؟ از تاریخچه تا امروز به زبان ساده

گواهینامه MCSE را شاید بتوان قدیمی ترین گواهینامه محصولات مایکروسافت بدانیم . MCSE از زمان ویندوز NT که با ویندوز 98 ترکیب یک سرویس سازمانی را داشته اند تا به امروز که ما MCSE های متنوعی داریم همچنان به عنوان مهمترین مدرک بین المللی محصولات مایکروسافت شناخته می شود و هر جا سخن از شبکه می شود اولین دوره ای که به شما پیشنهاد می شود دوره MCSE است.

اما بد نیست بدانید که ساختار و حتی نامگذاری MCSE به مرور زمان تغییر کرده است و شما دیگر تعریفی از آن MCSE سال 2000 و 2003 پیدا نمی کنید. MCSE از سال 1998 تا 2007 مخفف کلمه های Microsoft Certified Systems Engineer یا مهندس سیستم های مایکروسافت بود اما از سال تقریبا 2008 به بعد تعریف جدیدی از خودش پیدا کرد و به عنوان Microsoft Certified Solutions Expert یا متخصص راهکارهای مایکروسافت معرفی شد.

گواهینامه بین المللی مایکروسافت MCSE Security

دوره آموزشی MCSE ویندوز سرور

بله در واقع هر دو مفهوم یعنی مهندس سیستم ها و مهندس راهکارها یک مخفف داشت و آن MCSE بود اما در مفهوم بسیار متفاوت بودند. زمانیکه در مورد MCSE قدیمی مایکروسافت صحبت می کنیم ، در مورد مجموعه ای از دوره ها شامل 7 دوره صحبت می کنیم که از دوره های سیستم عامل های کلاینتی مثل ویندوز XP و در آن زمان شاید ویستا شروع می شد و معمولا به 3 گرایش طراحی امنیت ، طراحی اکتیودایرکتوری و سرویس ایمیل مایکروسافت ختم می شد.

اما MCSE های امروزی دیگر به این شکل برگزار نمی شوند و گرایش ها و تخصص های متنوع تری دارند و مکانیزم برگزاری آزمون و دوره ها نیز تا حد زیادی تفاوت کرده است اما همچنان هسته اصلی دوره MCSE یعنی سیستم عامل مایکروسافت بصورت کلاینت و سرور تا به امروز حفظ شده است .

دوره آموزشی MCSA مایکروسافت

3- MCSA چیست؟

مدرک بین المللی MCSA در واقع پر کاربردترین مدرک بین المللی مایکروسافت حتی تا امروز است. MCSA هم به شکل MCSE از دیرباز تا امروز تفاوت های چشمگیری داشته است و برای خودش گرایش هایی هم پیدا کرده است. MCSA ای که در قدیم وجود داشت به عنوان Microsoft Certified Systems Administrator شناخته می شد و به آن مدیر سیستم های مایکروسافت گفته می شد 

اگر MCSE دارای 7 دوره بود و شما با گرفتن 7 مدرک بین المللی تبدیل به مهندس می شدید ، MCSA دارای 5 مدرک بین المللی بود که هر کدام به عنوان یک MCP یا Microsoft Certified Professional یا حرفه ای مایکروسافت شناخته می شدند و ترکیب انها یک مدیر سیستم مایکروسافتی را به جامعه فناوری اطلاعات معرفی می کرد.

دوره آموزشی شبکه مایکروسافت MCSA و MCSE

امروزه MCSA به صورت همان مخفف است اما با تفاوت اینکه مثل MCSE مایکروسافت متخصصین خودش را دارای راهکار حل مسئله می داند و آنها را Microsoft Certified Solutions Associate معرفی می کند. امروزه MCSA از نظر من مهمترین مدرک مایکروسافت برای ورود به بازار کارهای مختلف است و در ادامه گرایش های مختلف امروزی این دوره را به شما معرفی می کنیم تا از ابهام اینکه از کجا شروع کنیم و به کجا برویم بیرون بیایید.

دوره آموزشی MCP مایکروسافت

4- گرایش های مختلف MCSE چیست؟

خوب از همینجا اعلام می کنم که گذشته MCSE را کنار بگذارید ، شما دیگر می دانید که تا تقریبا سال 2008  گرایش های MCSE بصورت MCSE Security و MCSE Messaging وجود داشت که معروفترین MCSE ها بودند که یکی امنیت و دیگری بحث ایمیل سرور معروف مایکروسافت یعنی اکسچنچ سرور را به عنوان گرایش تخصصی معرفی می کرد ، اینها را به کلی فراموش کنید چون MCSE امروزه شامل گرایش های زیر است که بصورت خلاصه کاربرد هر کدام برای هر تخصصی را عنوان می کنیم :

  • MCSE Business Applications: این گواهینامه بین المللی ویژه تخصص داشتن شما در حوزه مجموعه نرم افزارهایی به نام Microsoft Dynamics 360 است که بیشتر در حوزه تجارت و مدیریت مشتریان مایکروسافت است. در واقع این گواهینامه ویژه افرادی است که به مباحث مدیریت مشتری یا CRM علاقه مند هستند . این گواهینامه در ژانویه سال 2021 بازنشسته یا Retired خواهد شد.
  • MCSE Core Infrastructure: این گواهینامه بین المللی ویژه افرادی است که می خواهند سیستم عامل های سرور و کلاینت مایکروسافت را مدیریت و راه اندازی کنند. مراکز داده دارای تکنولوژی های مجازی سازی و ذخیره سازی اطلاعات و بصورت کلی شبکه سازی های مایکروسافت را انجام دهند و در یک کلام متخصص سرویس های شبکه مایکروسافت شوند.این گواهینامه در ژانویه سال 2021 بازنشسته یا Retired خواهد شد.
  • MCSE Data Management and Analytics: این گواهینامه بین المللی ویژه برنامه نویس ها و مدیران پایگاه داده SQL سرور مایکروسافت است. افرادیکه می خواهند کار مدیریت ، نگهداری و راه اندازی پایگاه داده های کلان سازمانی را انجام بدهند و با محیط های Cloud این حوزه آشنا شوند به سمت این گرایش از MCSE هدایت می شوند.این گواهینامه در ژانویه سال 2021 بازنشسته یا Retired خواهد شد.
  • MCSE Mobility: این گواهینامه بین المللی مایکروسافت جزو موارد منقضی شده مایکروسافت می باشد. بیشتر حوزه تمرکز این دوره آموزشی ویندوز کلاینت 10 مایکروسافت و تجهیزاتی است که در اصطلاح BYOD هستند یعنی کاربر آنها را به خانه می برد و از خانه به شرکت می آورد ، تجهیزات قابل حمل یا Mobile از جمله مواردی هستند که در این دوره بصورت ویژه به سرویس دهی به آنها توجه می شود.
  • MCSE Productivity: این گواهینامه بین المللی ویژه افرادی است که می خواهند محصولات و سرویس های خودشان را بر روی بستر Cloud یا همان فضای ابری مایکروسافت قرار بدهند و آنها را مدیریت کنند. و البته کمی هم در مورد امنیت در این گواهینامه بحث می شود.

5- گرایش های مختلف MCSA چیست ؟

عجله نکنید که به اصل ماجرا رسیده اید ! بد نیست بدانید که MCSA گرایش ندارد ! گرایش ندارد یعنی اینکه مثل قبل به این شکل نیست که شما مثلا 5 دوره آموزشی بگذرانید که بتوانید مدرک MCSA دریافت کنید و جلوی آن مثلا نوشته شده باشد MCSA Security یا ... در حال حاضر  تقریبا MCSA به هر مدرک یا دوره ای گفته می شود که مایکروسافت برگزار می کند و شما ممکن است با گذراندن و شرکت در تنها یک آزمون بین المللی تبدیل به MCSA مایکروسافت شوید ! اما نکته اینجاست که مایکروسافت با توجه به تعریف جدید MCSA یعنی Solutions Associate این گواهینامه را برای محصولات خاصی ارائه می دهد ، به لیست MCSA های زیر توجه کنید :

  1. MCSA Windows 10 : گواهینامه MCSA ویندوز 10 دارای دو کد دوره به نامهای Installing and configuring windows 10 و البته Configuring windows devices با کدهای 70-698 و 70-697 است که در حال حاضر مایکروسافت به دلیل مهاجرت دادن اکثر محصولات خود به سمت محیط Cloud این آزمون بین المللی را غیرفعال کرده است یا در اصطلاح Retired کرده است. اما دلیلی بر این نیست که ویندوز 10 دیگر کاربردی ندارد و اتفاقا این دوره آموزشی مهمترین دوره آموزشی برای ورود به دنیای شبکه های مایکروسافت است . گواهینامه بین المللی این دوره دیگر صادر نمی شود و این دوره Retired شده است.
  2. MCSA Windows Server 2012: این گواهینامه آموزشی شامل 3 آزمون بین المللی با عنوان Installing and configuring windows server 2012 یا نصب و پیکربندی ویندوز سرور 2012 ، مدیریت ویندوز سرور 2012 یا Administering windows server 2012 و در نهایت پیکربندی سرویس های پیشرفته ویندوز سرور 2012 یا Configuring advanced windows server 2012 می شود که شما در صورتیکه این سه دوره را به خوبی یاد بگیرید و آزمون بین المللی هر کدام را با موفقیت قبول شوید به عنوان MCSA Windows Server 2012 شناخته می شوید. آزمون های مایکروسافت با کد 70 شناسایی می شوند ، کدهای آزمون های این دوره جامع آموزشی به ترتیب 410 ، 411 و 412 می باشند. این گواهینامه تا ماه ژانویه سال 2021 صرفا صادر می شود و بعد از آن Retired خواهد شد.
  3. MCSA Windows Server 2016: این گواهینامه آموزشی هم شامل 3 آزمون یا دوره بین المللی است که تقریبا ساختاری مشابه با همه دوره های ویندوز سروری دارد که مایکروسافت تا به حال ارائه داده است ، دوره اول آن با عنوان نصب ، ذخیره سازی و محاسبات در ویندوز سرور 2016 یا عنوان Installation, Storage and compute with windows server 2016 شروع می شود و بعد از آن با دوره شبکه سازی با ویندوز سرور 2016 یا Networking with windows server 2016 ادامه پیدا می کند با سرویس های احراز هویت یا Identify in windows server 2016 به پایان خود می رسد. کدهای آزمون های این دوره MCSA به ترتیب 740 ، 741 و 742 هستند.این گواهینامه تا ماه ژانویه سال 2021 صرفا صادر می شود و بعد از آن Retired خواهد شد.
  4. MCSA Windows Server 2019: تا این لحظه مایکروسافت بصورت رسمی MCSA ای برای ویندوز سرور 2019 ارائه نکرده است اما به زودی این گواهینامه و جزئیات دریافت آن بصورت رسمی اعلام می شود. طبیعی است که در ایران قبل از مایکروسافت برخی موسسات آموزشی برای سودجویی از واژه MCSA 2019 استفاده می کنند.
  5. MCSA Linux on Azure: این آزمون هم بصورت بازنشسته یا منسوخ شده (Retired) از طرف مایکروسافت قرار گرفته است و دیگر آزمون آن برگزار نمی شود. مایکروسافت به دلیل حمایت کردن از لینوکس برای محیط Cloud خود ، دوره و گواهینامه ای را به همین منظور طراحی کرده بود که کم کم آن را به فراموشی سپرد.این گواهینامه منسوخ یا Retired شده است.
  6. MCSA Cloud Platform: این گواهینامه مایکروسافت هم که در بحث مدیریت Cloud مایکروسافت به نام Azure وجود داشت امروزه به حالت Retired درآمده است و دیگر برگزار نمی شود ، قبلا دو آزمون برای مدیریت و طراحی معماری سرویس ها در Azure مایکروسافت برای این دوره برگزار می شود که امروزه این موارد هم دیگر وجود ندارد.این گواهینامه منسوخ یا Retired شده است.
  7. MCSA Office 365: این گواهینامه نیز امروزه Retired شده است و قبلا برای محصول آفیس آنلاین محیط Cloud مایکروسافت و در واقع یک نوع ICDL آنلاین مایکروسافت بود که دیگر برگزار نمی شود.این گواهینامه منسوخ یا Retired شده است.
  8. MCSA SQL Server 2012/2014: در بحث مدیریت پایگاه داده MSSQL سرور مایکروسافت است.این گواهینامه تا ماه ژانویه سال 2021 صرفا صادر می شود و بعد از آن Retired خواهد شد.
  9. MCSA SQL Server 2016 Database Developer: در بحث برنامه نویسی پایگاه داده مایکروسافت یا MSSQL است.این گواهینامه تا ماه ژانویه سال 2021 صرفا صادر می شود و بعد از آن Retired خواهد شد.
  10. MCSA SQL Server 2016 Database Administrator: در بحث مدیریت پایگاه داده MSSQL سرور مایکروسافت است.این گواهینامه تا ماه ژانویه سال 2021 صرفا صادر می شود و بعد از آن Retired خواهد شد.
  11. MCSA SQL Server 2016 BI Developer: در بحث هوش تجاری و مدیریت DB مایکروسافت است.این گواهینامه تا ماه ژانویه سال 2021 صرفا صادر می شود و بعد از آن Retired خواهد شد.
  12. MCSA Web Application Developer: گواهینامه حوزه برنامه نویسی نرم افزارهای وب مایکروسافت است.این گواهینامه تا ماه ژانویه سال 2021 صرفا صادر می شود و بعد از آن Retired خواهد شد.

دوره آموزشی MCITP مایکروسافت شبکه مایکروسافت

6- MCITP چیست؟ گواهینامه MCTS چیست؟

با مطرح شدن بحث ویندوز ویستا و بعد از آن ویندوز هفت و البته در کنار آن ویندوز سرور 2008 ، مایکروسافت دوره های آموزشی خودش با عنوان MCSE و MCSA را کمی تغییر داده و آنها را به حرفه ای فناوری اطلاعات یا Microsoft Certified IT Professional تغییر داد ، همچنین ساختار این گواهینامه نیز مانند گواهینامه های فعلی و قدیمی مایکروسافت بوده و چندان ساختار آموزشی متفاوتی ندارد

و مایکروسافت بلافاصله بعد از چند سال نامگذاری مدارکش را تغییر داد ، در چنین روزگاری MCSA ها تبدیل به MCTS یا Microsoft Certified Technology Specialist یا متخصص تکنولوژی های مایکروسافتی شده بودند. امروزه این مدارک منقضی شده اند و کاربردی ندارد و ذهنتان را اصلا درگیر این موضوع نکنید.

دوره آموزشی MCTS مایکروسافت

دوره آموزشی MCP مایکروسافت

7- MCP چیست؟

قبلا اشاره کردیم که MCP سری مدارکی بود که مایکروسافت در دوره های آموزشی بسیار قدیمی خود با عنوان Microsoft Certified Professional به متخصص ارائه می داد و امروزه ماهیتی با عنوان گواهینامه MCP وجود ندارد. هر چند همچنان وب سایت https://mcp.microsoft.com محلی است که متخصصینی که گواهینامه مایکروسافت دریافت می کنند

برای مشاهده و دانلود و ادامه مسیر یادگیری خود باید به آن وارد شوند. توجه کنید که MCP پایینترین سطح از مدارک بین المللی مایکروسافت بود و برای گرفتن MCSA Security یا MCSE Security به ترتیب نیاز بود در بحث ویندوز سرور 2003 پنج تا هفت عدد MCP دریافت شود.

مدرک MCP مایکروسافت

8- کدام MCSE برای کار شبکه استفاده می شود ؟

تا اینجای کار قطعا شما متوجه شده اید که MCSE مد نظر شما برای ورود به دنیای شبکه قطعا ترکیبی از MCSA ویندوزهای سرور و البته MCSA ای از ویندوز کلاینت است و این چیزی است که شما چه در ایران و چه در سراسر دنیا نیاز به یادگیری آن دارید . سایر MCSA ها و MCSE ها خاص منظوره هستند و شما مطمئن باشید بعد از گذراندن این دوره ها مسیر راه خود را به درستی متوجه خواهید شد.

دوره آموزشی MCSE مایکروسافت

دوره آموزشی MCSE مایکروسافت

9- آیا الزاما برای کار شبکه نیاز به یادگیری کل MCSE داریم؟

حقیقت این است که شما برای ورود به بازار کار نیاز به یادگیری همه MCSE ندارید ، بلکه سطح MCSA برای شما کافیست . در پیشنیازها و مواردیکه برای یادگیری دوره ها توصیه می شود اگر دقت کرده باشید همه اعلام می کنند برای دوره MCSE نیاز به حداقل چند سال فعالیت در سطح کلان سازمانی است .

بنابراین کسیکه میخواهد وارد بازار کار شود نیازی نیست در ابتدا دانشی را یاد بگیرد که ممکن است هیچوقت به دردش نخورد.بنابرانی پیشنهاد می شود ابتدا شما تا سطح MCSA یاد بگیرید ، سپس وارد بازار کار شوید و در صورتیکه در سازمان بسیار بزرگی که در سطح MCSE باشد فعالیت کردید می توانید آن را به روز رسانی کنید.

این نوعی تکنیک بازاریابی برای موسسات آموزشی است که در ابتدا به شما وعده MCSE ای می دهنده که به کار دانشجو نمی آید و تعداد ساعات تدریسشان را بالا می برند ، دانشجو بعد از چند ماه متوجه می شود مطالب بسیار سنگین و غیرکاربردی هستند و این باعث پایین آمدن کیفیت کار می شود. این تجربه بنده با بیش از 10 هزار ساعت سابقه تدریس در بیشتر موسسات آموزشی کشور است .

10- چگونه گواهینامه بین المللی MCSE بگیریم ؟

دریافت کردن مدارک بین المللی مایکروسافت چندان سخت و دشوار نیست ! حتی در بسیار اوقات نیازی به داشتن دانش فنی هم نیست ، شما کافیست فقط هزینه آزمون بین المللی را داشته باشید و بسیاری از دوستان بصورت تضمینی در ایران و خارج از ایران برای شما آزمون ها را Pass می کنند و شما دارای گواهینامه بین المللی مایکروسافت می شوید.

تعجب نکنید اگر این موضوع به این سادگی است ! توجه شما را به مطالبی که در خصوص همین موضوع در توسینسو قبلا نوشته ام جلب می کنم ، بعد از مطالعه مطالب زیر ، دید شما کاملا نسبت به مدارک بین المللی تغییر می کند و بیشتر به دنبال یادگیری می روید تا دریافت گواهینامه های متعدد ، در عین حال آموزش سالم و استاندارد نحوه شرکت در آزمون های بین المللی مایکروسافت که توسط مهندس احمدپور تهیه شده است را نیز در لینک های زیر برای شما قرار می دهم :

اگر علاقه مند به داشتن مدرک بین المللی بودید ، بعد از کسب تخصص لازم می توانید به بنده پیام بدهید تا لینک ارتباطی دریافت گواهینامه های بین المللی با تلفن و پرداخت هزینه های آنرا خدمت شما ارسال کنم .

11-آیا داشتن گواهینامه بین المللی MCSE در ایران لازم است ؟

هم بله و هم خیر ، این موضوع کاملا بستگی به این دارد که شما در چه جایی می خواهید کار شبکه انجام بدهید ، آیا می خواهید در ادارات دولتی ایران استخدام شوید ؟ در ساختار و نظام دولتی ایران مدارک بین المللی هیچ تاثیری در کاریابی و سطح شغلی و رشد شغلی شما نخواهد داشت و بیشتر داشتن پارتی و رانت این وسط مهم است .

اگر می خواهید به عنوان متخصص در یک شرکت خصوصی پیمانکار شبکه های سازمانی فعالیت داشته باشید جواب بله است ، ببینید دوستان ، تقریبا 99 درصد سازمان های ایران همه کارهای خودشان در زمینه آیتی را به شرکت های پیمانکار می سپارند و خودشان به عنوان متخصص استخدام رسمی فقط نظاره گر و حقوق بگیر هستند که البته حقوقشان بیشتر از متخصصین شرکت پیمانکار است .

شرکت های پیمانکار برای اینکه بتوانند متخصص پیدا کنند و در این سازمان ها مستقر کنند از شما ممکن است مدارک بین المللی مایکروسافت یا ... را بخواهند که این الزام نیست و با توجه به گران شدن شدید قیمت مدارک بین المللی یا به زبان ساده از پشکل شدن ارزش پول ملی ، امروزه گواهینامه های داخلی را نیز مد نظر دارند.

بنابراین پاسخ به این سوال هم بله است و هم خیر ، یک گواهینامه مایکروسافت اگر 150 دلار قیمت داشته باشد در حال حاضر چیزی نزدیک به 2 میلیون پانصد هزار تومن آب میخورد و شما باید برای دریافت MCSE مثلا 5 تا 2 میلیون و پانصد هزار تومن اگر خودتان مستقیم در آزمون شرکت کنید ، پرداخت کنید یا به عبارتی MCSE شما حداقل 13 میلیون تومان آب میخورد.

12- آزمون Elective در مدرک بین المللی MCSE به چه معناست؟

آزمون ها و دوره های Elective در واقع نقطه نهایی دستیابی شما به مدرک MCSE هستند. شما برای دریافت مدرک MCSE هر حوزه و گرایشی که معرفی کردیم ابتدا باید چند MCSA با کد دوره های مختلف دریافت کنید و در نهایت با یک آزمون Elective که مشخص کننده تخصص اصلی شماست مدرک نهایی MCSE را دریافت می کنید.

مسیر یادگیری شبکه مایکروسافت دوره MCSE

13- تفاوت تخصص های MCSE با تخصص های دانشگاهی در چیست ؟

دانشگاه های امروزی در ایران شما را برای دریافت یک مدرک کاغذی ، مطالب منسوخ شده و غیرکاربردی و تئوری های محض و کلی مباحث به درد نخور برای بازار کار آماده می کند و بد نیست بدانید در ایران بیشتر از ژاپن ، چین و حتی آمریکا دانشگاه وجود دارد ! بنابراین شما برای بازار کار آماده نمی شوید بلکه فقط برای مدرک دانشگاه می روید که برای یک متخصص واقعی چندان ملاک کار نیست 

حتی دانشگاه  جامع علمی کاربردی هم مدتی است که ادعای برگزاری دانشگاه بازار کار دارد که آن هم درصد موفقیت بسیار بسیار پایینی دارد ، دوره های MCSE و البته به کلی دوره های تخصصی به این شکل در حوزه آیتی شما را با مواردیکه در بازار کار مشاهده می کنید آشنا می کنند ، سیستم عامل ها ، سرورها و سرویس هایی که در حال حاضر در محیط واقعی استفاده می شوند را می شناسید و از آنها سناریو می سازید و در حقیقت یک علم بازار کاری عملی یاد می گیرید. بد نیست نگاهی به مطلب بنده در خصوص ارزش مدارک دانشگاهی در ایران بیندازید :

14- ساختار درسی دوره های MCSE به چه صورت است؟

ساختار برگزاری دوره های آموزشی مایکروسافت اساسا بصورت ترکیب تئوری و عملی است . یعنی مدرس موظف است ابتدا بصورت کامل مفاهیم مربوط به سرویس مورد نظر را برای شما باز کند و سپس به سراغ کار عملی و انجام کارگاه ها کند. برگزاری صرفا کارگاهی این سرویس ها امکانپذیر است اما دیگر شما نمی توانید به دلیل نداشتن دید عمقی نسبت به سرویس مورد نظر رفع اشکال انجام بدهید

یا آن سرویس را توسعه دهید. کلاسهای MCSE و MCSA بصورت کارگاهی ، دارای لابراتوار فیزیکی یا مجازی ، دارای سناریو و کار عملی هستند و بهترین روش تدریس این است که در پایان یادگیری همه سرویس ها ، سناریوهای ترکیبی از کل سرویس های آموزش داده شده توسط دانشجویان بصورت گروهی انجام شود ، طبیعتا در دوره های آموزشی آنلاین این موارد بصورت مستقیم بین استاد و دانشجو بصورت لابراتوار مجازی انجام می شود.

15- تفاوت دوره های حضوری و دوره های آنلاین MCSE در چیست؟

یکی از اساسی ترین سوالات در خصوص آموزش آنلاین این است که چرا تعداد ساعات این دوره ها پایین است ؟ چگونه از مدرس سوال کنیم ؟ چگونه ارتباط بگیریم ؟ بازدهی کدام دوره بیشتر است ؟ و ده ها ابهام دیگر ، قبلا بصورت مفصل در توسینسو در قالب یک فایل صوتی پادکست تفاوت دوره های آموزشی آنلاین (ویدیویی ) و دوره های آموزشی حضوری را بررسی کرده ام که پیشنهاد می کنم حتما پادکست زیر را گوش بدهید :

  • تفاوت آموزش حضوری و آنلاین در چیست؟ پادکست به زبان بسیار ساده

16- مدت زمان یادگیری دوره آموزشی MCSE چقدر است ؟

این کاملا بستگی به این دارد که شما به چه صورت دوره را بگذرانید. دوستان بدون تعارف ، برگزاری دوره های آموزشی به شکلی که در ایران و موسسات آموزشی مشاهده می کنید در اغلب کشورهای دنیا مرسوم نیست ، در موسسات آموزشی ایران مثلا دوره MCSA که شامل 3 دوره است را مثلا 200 ساعت اعلام می کنند

کلاسها بصورت هفتگی برگزار می شود و مثلا 4 تا 6 ماه یا حتی بیشتر بسته به تعطیلات و ... زمان یک دوره به طول می انجامد. این سبک برگزاری دوره آموزشی واقعا یک سبک منسوخ شده است . در تمام دنیا دوره های آموزشی قالبا بصورت Bootcamp ای یا کارگاهی برگزار می شوند

و مثلا برای دوره MCSA Windows Server 2012  یک دوره 40 ساعته بصورت یک هفته تمام روزی مثلا 8 ساعت برگزار می شود و در انتها نیز آزمون بین المللی برگزار می شود. از این رو مدت زمان برگزاری کلاسهای آموزشی ایران به هیچ عنوان استاندارد نبوده و نیست و ساختار برگزاری آنها هم به همین دلیل بسیار غیراستاندارد است .

17- چه کسانی مخاطب دوره آموزشی MCSE هستند؟

طبیعتا همه علاقه مندان به حوزه فناوری اطلاعات که دوست دارند در حوزه شبکه وارد بازار کار بشوند مخاطب این دوره آموزشی هستند . از تازه واردان این رشته گرفته تا افرادیکه شبکه را بصورت تجربی کار کرده اند یا حتی افرادیکه سالها پیش دوره را گذرانده اند و می خواهند به روز رسانی کنند مخاطب این دوره آموزشی هستند.

18- آیا با گذراندن MCSE می توانید وارد بازار کار شوید؟

ورود به بازار کار شامل فاکتورهای بسیار زیادی است و الزامی ندارد که شما با گذراندن یک دوره MCSA یا MCSE بتوانید وارد بازار کار شوید. شما باید بدانید که ورود به دنیای شبکه مایکروسافت سطح دارد ، شما ابتدا در سطح یک Help Desk یا دستیار وارد بازار کار می شوید و کم کم رشد می کنید و مراحل مدیریت شبکه و سپس مشاوره شبکه و ... را طی می کنید .

اینکه کجا و با چه کیفیت و با چه مدرسی هم آموزش دیده اید و چه سبکی به شما آموزش داده شده است نیز در جذب شما در بازار کار بسیار تاثیر دارد اما اگر بصورت کلی با ساختار استاندارد و با کیفیت درست آموزش ببینید و تخصص لازم را بصورت واقعی حتی در قالب لابراتوار شخصی بتوانید یاد بگیرید شک نکنید که بازار کار به دنبال نیروی متخصص واقعی است . فراموش نکنید که ما سالانه صدها یا شاید هزاران نفر داریم که دوره MCSE را می گذرانند اما سطح دانش واقعی آنها در حد راه اندازی یک شبکه Workgroup ساده نیز نیست .

19- آیا یادگیری ریز جزئیات دوره MCSE کاربردی است؟

پاسخ ساده است ، خیر به هیچ عنوان ریز شدن در جزئیات دوره لازم نیست . حقیقت این است که اصلا MCSE از نظر من کاربردی نیست ! بلکه MCSA آن هم در سطح مقدماتی برای بازار کار کفایت می کند. قطعا به خاطر به زبان آوردن این واقعیت مورد تنفر خیلی از همکاران در موسسات آموزشی قرار میگیرم

اما مهم این است که این حقیقت را بگوییم که خیلی از مواردیکه در دوره  های MCSE تدریس می شود اصلا و ابدا در دنیای واقعی کاربردی ندارد و شما هیچوقت و تضمین می کنم هیچوقت از آن استفاده نخواهید کرد مگر در یک دهم درصد از موارد که در آن سطح هم اگر باشید مطمئنا نیازی به حضور در کلاس نخواهید داشت .

دوستان عزیزی که خیلی روی تدریس جزئیات کلاسهای MCSE و کامل بحث شدن راجع به ریز مسائل آنها صحبت می کنند و علاقه مند به کل کل هستند می توانند در ادامه همین بحث به بنده بگویند که در چند سازمان از صدها سازمان سطح کلان ایرانی سرویس هایی مثل Federation Services یا RMS یا حتی VPN سرور خود مایکروسافت کاربرد دارد که حداقل 20 ساعت زمان کلاس خودتان را سر این بحث های بیهوده هدر می دهید؟

20- به روز رسانی مدارک MCSE چگونه است؟

معمولا مایکروسافت برای افرادیکه گواهینامه قدیمی تر سرورهای مایکروسافت را دریافت کرده اند یک آزمون به روز رسانی در نظر می گیرد که صرفا مطالبی که نیاز به به روز رسانی به نسل جدید سرورها دارند در آنها مطرح می شود و دانشجو نیازی به طی کردن صفر تا صد دوره به دلیل تکراری بودن بسیار از مسائل ندارد. پیشنهاد می کنم حتما مطلب زیر را در خصوص تناسب دوره ها و بازار کار برای تکمیل دو سوال گذشته مطالعه کنید و پاسخ بیش از 15 سوال اساسی خود را بصورت صوتی بشنوید :

  • چه میزان دوره ها با بازار کار متناسب هستند ؟ پادکست محمد نصیری

21- چه میزان تغییرات ساختاری از MCSE 2000 تا MCSE 2019 وجود دارد؟

به عنوان شخصی که از سال 2003 مشغول تدریس دوره های مایکروسافت بوده ام و از ویندوز سرور 2000 تا به امروز یعنی ویندوز سرور 2019 مشغول به کار و تدریس هستم به شما رسما اعلام می کنم که تقریبا 10 درصد از ساختار کلی سرویس های اساسی این سیستم عامل در طی این مدت زمان تغییر کرده است و شما اگر از 2003 به خواب رفته باشید

و در 2012 بیدار شوید همچنان ساختار سرویس هایی مثل DNS و DHCP و اکتیودایرکتوری و VPN سرور و ... برای شما قابل لمس هستند. شما باید به روز رسانی کنید اما الزامی ندارد همه چیز با تغییر یک سیستم عامل دگرگونه شود ، باز هم تاکید می کنم لینکی که در پاراگراف قبلی مشاهده کردید را باز کنید و پادکست را به خوبی گوش بدهید ، خیلی از مسائل برای شما باز می شود.

22- آیا هر MCSE که به روزتر باشد بهتر است؟

نه الزاما ، ببینید دوستان وقتی یک سیستم عامل جدید مثل ویندوز سرور 2019 به بازار ارائه می شود هیچ دلیلی ندارد که بلافاصله مایکروسافت اعلام کند دیگر همه سرورهای این شرکت باید به این سیستم عامل جدید مهاجرت کنند ، حداقل 2 و حداکثر 3 سال زمان می برد تا محصولی که به بازار ارائه شده است به حالتی در بیاید که قابل استفاده و قابل اعتماد برای استفاده سازمانی باشد

و برای همین است که در حال حاضر محبوب ترین سیستم عامل ویندوز سرور همچنان ویندوز سرور 2012 است . فراموش نکنید قبل از اینکه دوره ای را بگذرانید ابتدا به بازار کار آن نیز فکر کنید چون ممکن است شما در دنیای واقعی حتی در محیط های بانکی ایران ویندوز سرور 2003 عملیاتی هم ببینید.

23- آیا داشتن گواهینامه بین المللی MCSE یک مزیت مهاجرتی است؟

سالها قبل یکی از ملاک های مهاجرت متخصصین حوزه آیتی داشتن مدارک بین المللی برای تسریع فرآیند مهاجرت بود. با گذشت زمان و پر شدن بازار آیتی از مدارک جعلی و مدارک بین المللی خریداری شده و ... به کلی این فاکتور از امتیازات مهاجرتی به کشورهای خارجی حذف شده است و داشتن هرگونه گواهینامه بین المللی برای مهاجرت امتیاز ویژه ای ندارد اما پس از انجام شدن فرآیند مهاجرت بدیهی است که داشتن این گواهینامه ها بسیار به شما در کاریابی و انجام مصاحبه ها در صورت داشتن تخصص لازم کمک خواهد کرد.

24- تفاوت MCSE و MTA در چیست؟

MTA در واقع یک دوره مقدماتی قبل از دوره MCSA و MCP است که چیزی شبیه به ICDL با کمی ترکیب نتورک پلاس است و در ایران اصلا مخاطب ندارد و با نتورک پلاس و ICDL پوشش داده می شود و اصلا نیازی نیست به آنها فکر کنید.

25- کجا MCSE را بصورت حضوری یاد بگیریم ؟

شما می توانید با یک جستجوی ساده در اینترنت در مورد دوره آموزشی MCSE یا MCSA کلی موسسه آموزشی در کشور پیدا کنید که برای شما دوره های حضوری برگزار می کنند ، اما پیشنهاد می کنم قبل از اینکه در کلاسی ثبت نام کنید نقد و بررسی آموزشگاهی که در آن می خواهید آموزش ببینید را در صورت وجود در وب سایت توسینسو حتما مطالعه کنید و البته مطلب زیر را بدون شک برای آینده خود مطالعه کنید :

26- کجا MCSE را بصورت آنلاین یاد بگیریم؟

آموزشهای آنلاین MCSA و MCSE هم بسیار زیاد هستند اما مهم است که بخواهید با چه کیفیتی آنها را یاد بگیرید ، پیشنهاد می کنم نگاهی به لینک های زیر بیندازید ، امکان مشاهده ویدیوی دمو ، ویدیوی رایگان و البته خرید قسمت به قسمت مجموعه ها را هم خواهید داشت که این جزو امکاناتی است که در ایران فقط توسینسو به شما ارائه می دهد :

27- هزینه برگزاری کلاسهای MCSE چقدر است؟

هزینه برگزاری دوره های حضوری معمولا برای دوره MCSA بین 2 تا 5 میلیون تومان است که بسته به آموزشگاه ، مدرس ، شهر و البته سطح تدریس متفاوت است. دوره های آنلاین و ویدیویی معمولا در صورت داشتن کیفیت مناسب حداکثر یک سوم هزینه دوره آموزشی حضوری خواهند بود.

28- دوره آموزشی MCT چیست ؟

دوره آموزشی MCT برای  تربیت کردن مدرسین حرفه ای مایکروسافت طراحی شده است . یعنی افرادیکه می خواهند دروس مایکروسافت را تدریس کنند این دوره آموزشی را یاد می گیرند و طی یک فرآیند مرحله ای گواهینامه Microsoft Certified Trainer را به دست می آورند. این دوره ویژه مدرسین مایکروسافت است و به افرادیکه قصد یادگیری شبکه دارند ارتباطی ندارد و بیشتر به فنون و تکنیک های تدریس مربوط است .

مدرک بین المللی MCT مایکروسافت

29- تفاوت دوره MCSE و دوره MCSD در چیست؟

دوره MCSE مربوط به دوره های مهندسی شبکه مایکروسافت است در حالیکه دوره MCSD برای مباحث توسعه نرم افزار و برنامه نویسی مایکروسافت طراحی شده است و D آخر به معنی Developer می باشد و برای شماییکه قصد یادگیری شبکه دارید طراحی نشده است.

دوره آموزشی MCSD مایکروسافت

امیدوارم مورد توجه شما قرار گرفته باشد . هر سوالی که دارید را می توانید در قسمت Comment ها قرار بدهید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود ، هدف من جمع آوری کلیه سوالاتی که معمولا دانشجویان این حوزه با آن مواجه هستند و دادن یک پاسخ قابل قبول بدون رعایت خط قرمزهای تجاری است . خوشحال می شوم نظر خود را در ادامه قرار بدهید. 

  • بهترین دوره آموزش MCSE چیست؟

    بهترین دوره آموزشی MCSE و MCSA ای که در حال حاضر می توانید یاد بگیرید در قسمت دوره های آموزشی وب سایت توسینسو با حق انتخاب بین چندین مدرس وجود دارد ، کافیست به قسمت دوره های آموزشی مراجعه کنید و نظرات هر دوره را از دانشجویان جویا شوید.
  • تفاوت MCSA و MCSE در چیست؟

    در واقع MCSA ویندوز سرور پیش زمینه ای برای رسیدن به MCSE ویندوز سرور است ، در این مقاله بصورت مفصل همه سوالات و ابهامات شما در خصوص MCSA و MCSE را پاسخ می دهیم

محمد نصیری
محمد نصیری

بنیانگذار انجمن تخصصی فناوری اطلاعات ایران ، هکر کلاه خاکستری ، کارشناس امنیت اطلاعات و ارتباطات

محمد نصیری هستم ، بنیانگذار انجمن تخصصی فناوری اطلاعات ایران و مجموعه توسینسو ، هکر قانونمند و کارشناس امنیت سایبری ، سابقه همکاری با بیش از 80 سازمان دولتی ، خصوصی ، نظامی و انتظامی در قالب مشاور ، مدرس و مدیر و ناظر پروژه ، مدرس دوره های تخصص شبکه ، امنیت ، هک و نفوذ ، در حال حاضر در ایران دیگه رسما فعالیتی غیر از مشاوره انجام نمیدم ، عاشق آموزش و تدریس هستم و به همین دلیل دوره های آموزشی که ضبط می کنم در دنیا بی نظیر هستند.

نظرات