: :
مانده تا پایان تخفیف
فقط تا آخر امروز
فقط امروز
احسان امجدی
کارشناس امنیت اطلاعات و ارتباطات

اکسترانت چیست؟ بررسی مفهوم شبکه Extranet

یک اکسترانت شبکه ای کامپیوتری است که به یک اینترانت سازمانی، اجازه دسترسی کنترل شده از خارج را نیز میدهد. اکسترانت ها در موارد خاصی استفاده میشوند. این موارد شامل روابط Business-to-Business یا B2B میشود. در چهارچوب یک رابطه B2B، اکسترانت به عنوان افزونه ای از یک اینترانت سازمانی دیده میشود که برای کاربران خارج از سازمان، شرکای تجاری، فروشندگان و تولید کنندگان در محیطی ایزوله از دیگران کاربران اینترانت ایجاد شده است.

مجموعه دوره آموزش شبکه های کامپیوتری - مقدماتی تا پیشرفته

این مفهوم ایزوله شدن است که اکسترانت را از اینترانت و اینترنت متمایز میکند. در مقابلِ مفهوم B2B، مدل (Business-to-Consumer (B2C وجود دارد که شامل سرویس های شناخته شده از یک یا چندین شرکت است که با کاربران مصرف کننده در ارتباط است. یک اکسترانت شبیه یک DMZ عمل میکند که در آن دسترسی به سرویس های مورد نیاز برای شرکای تجاری بدون کوچکترین دسترسی ای به تمام شبکه شرکت در دسترس قرار میگیرد. در خصوص تفاوت شبکه های اکسترانت ، اینترانت و اینترنت در دوره آموزش نتورک پلاس و انواع شبکه از لحاظ جغرافیایی صحبت شده است.

وب سایت توسینسو

به عبارت دیگر اگر با اینترانت آشنا باشید، اکسترانت را میتوان یک شبکه اینترانت دانست که در بطن یک محیط عمومی مثل اینترنت و یا دیگر محیط های انتقال وجود دارد با این تفاوت که در آن دسترسی به عموم داده نمیشود اما توسط مدیران شبکه بیش از یک شرکت مدیریت میشود. برای مثال شبکه های نظامی در سطوح مختلف ممکن است همگی بر روی یک سیستم رادیویی نظامی وجود داشته باشند که این کانال ارتباطی هرگز به اینترنت متصل نیست. هر شبکه خصوصی که در دل یک شبکه عمومی وجود داشته باشد، یک VPN است که در اغلب موارد از پروتکل های امنیتی خاصی استفاده میکند.


-------------------------------------------------

آموزش شبکه

برای دسترسی به مجموعه بهترین دوره های آموزش شبکه های کامپیوتری ( مبانی شبکه ، نتورک پلاس ، مانیتورینگ و ... ) مقدماتی تا پیشرفته با ارائه گواهینامه و فیلم رایگان همین الان کلیک کن

--------------------------------------------------

مزایای استفاده از شبکه اکسترانت (Extranet)

  • انتقال حجم بالایی از داده با استفاده از (Electronic Data Interchange (EDI
  • به اشتراک گذاری کاتالوگ محصولات بصورت اختصاصی برای شرکای تجاری
  • همکاری با شرکت های دیگر در جهت تلاش برای توسعه مشترک
  • توسعه مشترک و استفاده از برنامه های آموزشی با حضور شرکت های دیگر
  • ایجاد دسترسی به سرویس ها توسط یک شرکت به گروهی از شرکت ها، مانند اپلیکیشن بانکداری آنلاین که توسط یک شرکت به نیابت از بانک های طرف قرارداد اجرا میشود.

معایب استفاده از شبکه اکسترانت (Extranet)

  • در صورتی که اجرای اکسترانت بصورت داخلی و بر عهده خود شرکت باشد، اجرا و نگهداری آن میتواند بسیار پرخرج و گران تمام شود.
  • در صورتی که شبکه اکسترانت محلی برای تبادل اطلاعات با ارزش و محرمانه باشد، تامین امنیت این شبکه همواره یکی از دغدغه های موجود خواهد بود.

احسان امجدی
احسان امجدی

کارشناس امنیت اطلاعات و ارتباطات

احسان امجدی ، مشاور امنیت اطلاعات و ارتباطات و تست نفوذ سنجی ، هکر کلاه سفید ، مدرس دوره های تخصصی امنیت اطلاعات و شبکه ، تخصص در حوزه های سرویس های مایکروسافت ، Routing و Switching ، مجازی سازی ، امنیت اطلاعات و تست نفوذ ، کشف جرائم رایانه ای و سیستم عامل لینوکس ، متخصص در حوزه SOC و ...

نظرات