جعفر قنبری شوهانی
مهندس و مدرس زیرساخت و امنیت و مدیر ارشد وب سایت توسینسو

رمزنگاری متقارن چیست؟ معرفی رمزنگاری Symmetric

در قسمت قبلی گفته شد که برای حفظ محرمانگی اطلاعات باید دیتا به صورت رمز شده ارسال شود تا در صورتی که این اطلاعات در حین ارسال توسط یک فرد غیرمجاز دریافت شد آن فرد نتواند به محتوای آن دست یابد. برای اعمال رمزنگاری از الگوریتم های متقارن (Symmetric Algorithm) یا نامتقارن (Asymmetric Algorithm) می توان استفاده کرد که در اینجا می خواهیم روش متقارن را مورد بررسی قرار دهیم.

دوره های شبکه، برنامه نویسی، مجازی سازی، امنیت، نفوذ و ... با برترین های ایران

الگوریتم symmetric روشی است که در آن از یک کلید برای رمزنگاری و رمزگشایی استفاده می شود. زمانی که دو دستگاه که از طریق VPN به یکدیگر متصل هستند برای رمزگشایی و رمزنگاری اطلاعات نیاز به کلید دارد و با توجه به نحوی عملکرد روش متقارن هر دو سمت ارتباط از یک کلید یکسان برای رمزگشایی و رمزنگاری استفاده می کنند.

رمزنگاری مقارن (Symmetric) چیست؟

الگوریتم های زیر از این روش استفاده می کنند :

  • DES
  • 3DES
  • AES
  • IDEA
  • RC2, RC4, RC5, RC6
  • Blowfish

الگوریتم های symmetric برای محافظت از دیتا در بسیاری از روش های VPN امروزی استفاده می شوند. دلیل اینکه ما بخش عمده دیتا خود را با استفاده از روش های symmetric رمزنگاری می کنیم این است که بسیار سریع تر است و همینطور پردازش کمتری برای CPU نسبت به روش Asymmetric دارد.

هر چی کلید پیچیده تر باشد رمزگشایی برای کسی که کلید را ندارد نیز سخت تر است. ما معمولا در VPN به اندازه طول کلید توجه می کنیم و هر چه طول کلید بیشتر باشد امنیت بیشتری دارد. معمولا طول کلید 128 تا 256 می باشد. کمترین طول کلید باید حداقل 128 بیت برای الگوریتم های symmetric باشد تا امن در نظر گرفته شود. مجددا تکرار می شود هرچه طول کلید بیشتر باشد امنیت بیشتر خواهد بود.

نویسنده :جعفر قنبری شوهانی

منبع : انجمن تخصصی فناوری اطلاعات ایران

هرگونه نشر و کپی برداری بدون ذکر منبع و نام نویسنده دارای اشکال اخلاقی می باشد.

#رمزنگاری_متقارن #دسته_بندی_الگوریتم_های_رمزنگاری #asymmetric_algorithm_چیست #الگوریتم_های_رمزنگاری #روش_های_رمزنگاری #symmetric_algorithm_چیست #رمزنگاری_متقارن_و_نامتقارن #الگوریتم_رمزنگاری_متقارن #معرفی_الگوریتم_های_symmetric

جعفر قنبری شوهانی
جعفر قنبری شوهانی

مهندس و مدرس زیرساخت و امنیت و مدیر ارشد وب سایت توسینسو

جعفر قنبری شوهانی ، مهندس و مدرس شبکه ، آشنایی من با شبکه برمی گرده به سال 1382 که دوره NT و Novel رو گذروندم و الان بیشتر از 10 ساله سابقه اجرایی در سطح Enterprise (بانک ها ، موسسه مالی ، ادارات دولتی ، سرویس پروایدر) را دارم و در حال حاضر به عنوان مهندس شبکه در شرکت توزیع برق مشهد و به عنوان مدیر ارشد و مدرس شبکه در سایت ToSinSo مشغول به کار هستم. در اکثرا حوزه های شبکه کار کردم و تجربه دارم اما تخصص اصلیم رو در حوزه زیرساخت و امنیت اون میدونم

نظرات