امروی میخایم با هم نصب کالی لینوکس ( Kali Linux ) رو بصورت گام به گام یاد بگیریم. خوب دوستان عزیز همانطور که قول داده بودیم، امروز به مبحث نصب سیستم عامل کالی خواهیم پرداخت. از آنجا که خود بحث نصب کالی از قسمت های تقریبا منفک تشکیل شده است، برای درک بهتر مطلب توسط خوانندگان محترم، این مبحث را بصورت چند قسمتی خدمت شما ارائه میکنیم. در قسمت اول به سراغ پیدا کردن و تائید یک فایل دانلود مناسب برای کالی میگردیم. پس بدون هیچگونه مقدمه، به سراغ بحث اصلی میرویم . اگر دنیا یادگیری نصب بصورت ویدیویی هستید ، فیلم آموزشی نصب کالی رو در ادامه قرار میدم :
آموزش نصب کالی لینوکس (Kali Linux) در VMware به زبان بسیار ساده
قبل از شروع بحث اصلی به این نکته کوتاه ولی کاربردی بسنده میکنیم که پسورد پیش فرض در سیستم عامل کالی برای یوزر root، عبارت toor میباشد. هرچند در حین نصب از شما خواسته میشود که برای یوزر root کلمه عبور دلخواه انتخاب کنید اما ممکن است تصمیم شما این باشد که برای استفاده از کالی از یک نسخه Image استفاده کنید. در این صورت دانستن این نکته که Live Imageهای i386، amd64، VMWare و ARM بر اساس کلمه عبور toor برای یوزر root پیکربندی شده اند، ضروری است. حالا با دانستن این نکته، نفس عمیقی میکشیم و به جنگ بحث های جدی تر در کالی میریم. در دوره آموزش لینوکس اسنشیالز و در قسمت نصب لینوکس شما با نصب لینوکس بصورت حرفه ای آشنا می شوید.
دانلود imageهای رسمی کالی : نکته: همیشه مطمئن شوید که لینوکس کالی را از منابع رسمی دانلود میکنید و همیشه SHA1 checksum های فایل های دانلود شده را با مقادیر رسمی SHA1 کالی مقایسه کرده و سپس نسخه دانلود شده را از لحاظ اعتبار برای استفاده تائید نمایید. علت انجام چنین کاری هم این میباشد که ویرایش نسخه نصب کالی و جاسازی کدهای مخرب در آن بسیار ساده میباشد و بدین ترتیب یک نسخه رسمی تبدیل به یک نسخه غیر رسمی کالی میشود.
لینوکس کالی در هر دو فرمت 32 و 64 بیتی و بصورت یک فایل قابل بوت ایزو، موجود میباشد.
کالی بصورت ماشین مجازی VMWare از پیش ساخته شده با ابزارهای مرتبط VMWare نیز موجود میباشد. Image های ذکر شده در فرمت 32 بیتی و پسوند PAE موجود میباشند.
بنا به طبیعت و ذات مدل ARM، نمیتوان از یک ARM Image در تمام دیوایس های ARM استفاده کرد. در اینجا ما بشما منابعی از Image هایی دیوایس های زیر برای دانلود معرفی خواهیم کرد:
وقتی شما یک Image را دانلود میکنید، مطمئن شوید که همراه آن فایل های SHA1SUMS و SHA1SUMS.gpg که در همان دایرکتوری سرور دانلود و در پایین آن قرار دارند را دانلود کرده باشید.از اصل بودن فایل SHA1SUMS اطمینان حاصل کنید.
قبل از تائید اعتبار checksum یک Image، باید مطمئن شد که فایل SHA1SUMS همانی است که منبع رسمی کالی منتشر کرده است. این دلیلی میشود که بدانید فایل SHA1SUMS.gpg جدای از فایل که توسط کلید رسمی کالی امضا شده است، نیست.میتوانید کلید رسمی کالی را به دوطریق زیر دانلود کنید:
وقتی که شما هردو فایل SHA1SUMS و SHA1SUMS.gpg را دانلود کردید، میتوانید اعتبار آن را بطریق زیر تائید کنید:
اگر در جواب بشما پاسخ "Good signature" داده نشد، بدان معنی است که ID کلید با فایل ها تطابق نداشته است و باید فورا فرایند نصب و استفاده از کالی را متوقف کرده و مرور کنید که آیا نسخه نصب را از سایتی معتبر و قانونی دانلود کرده اید؟ اگر SHA1SUMS با کلید کالی یکسان بود میتوان اعتبار Image دانلود شده را تائید کرد. عین همین فرایند مقایسه ای که انجام شد را میتوان بصورت دستی و یا با کمک ابزار نیز انجام داد.
انجام مقایسه بصورت دستی:
با استفاده از sha1sum –c:
ویندوز در خودش برای محاسبه SHA1 Checksum قابلیت بخصوصی را ندارد بنابراین شما به ابزاری مانند Microsoft File Checksum Integrity Verifier یا Hashtab برای تائید دانلود نیاز دارید.خوب دوستان در اینجا قسمت اول از مبحث نصب کالی به پایان رسید. در قسمت بعد به ساخت یک فایل live از کالی با پسوند iso خواهیم پرداخت.
در قسمت قبل در مورد checksum ها صحبت کردیم؛ اینکه صرف دانلود یک فایل نصب کالی، نمیتوانیم از صحت آن مطمئن شویم. حتما باید مقدا هش آن را با مقداری که در سایت رسمی کالی وجود دارد مقایسه کرد و سپس رای به اعتبار آن فایل داد. در این قسمت قصد داریم تا به بررسی ساخت فایل های نصب ISO از کالی بصورت Live بپردازیم. پس با ما همراه باشید:
ساخت یک فایل دلخواه ISO از کالی بسیار ساده، جالب و با ارزش است. شما میتوانید بصورت ویرچوال هرقسمت از ISO ی کالی که با استفاده از اسکریپت های Live-Build دبیان ساخته شده است را بصورت دلخواه خود پیکربندی و تنظیم نمایید. این اسکریپت ها اجازه میدهند تا بسادگی بتوان Image هایی از سیستم را بصورت Live ساخت. با بکارگیری و استفاده از این اسکریپت ها، نسخه رسمی ISO کالی منتشر میشود.
بصورت ایده آل باید ISO دلخواه از کالی را در یک محیط از پیش ساخته شده کالی ساخت. اگر قرارگیری در این حالت برای شما مقدور نبود، حتما مطمئن شوید که از آخرین نسخه Live-build استفاده میکنید.
در مرحله اول نیاز داریم تا محیط ساخت ISO کالی را با دستورات زیرآماده کنیم:
در حین ساخت دایرکتوری، ISO درحال ساخت شما گزینه های دلخواه زیادی را پشتیبانی میکند که همه آن ها بخوبی در صفحه Live build 3.x پوشه بندی شده اند. در هرصورت اگر شما هم جزو آندسته از کاربران بی تاب هستید، در زیر فایل های پیکربندی شده از یک گزینه دلخواه محبوب آورده شده است:
قبل از آنکه ISO خود را بسازید، باید معماری مورد استفاده را مشخص کنید؛ انتخاب از بین amd64 یا i386. این نکته را هم به یاد داشته باشید که برای انجام کار سطح دسترسی root لازم است. اگر قبل از شروع کار معماری مورد استفاده را مشخص نکرده باشید، live build با همان معماری موجود در سیستم میزبان، ISO را میسازد.اگر بخواهید یک ISO ی 64 بیتی بر روی یک سیستم کالی 32 بیتی بسازید، حتما باید قبل از آن قابلیت multi archi support را فعال کنید:
اخرین دستور کمی از شما زمان خواهد برد بخاطر آن که باید پکیج های مورد نیازش را برای ساخت ISO شما دانلود کند. فکر میکنم زمان خوبی برای استراحت با یک چایی داغ باشد!
ISO لینوکس کالی بر مبنای معماری i386، دارای PAE فعال است.
اگر شما یه یک هسته پیش فرض برای سخت افزار قدیمی تان احتیاج داشته باشید، باید مجددا برای آن یک ISO لینوکس کالی بسازید. فرآیند ساخت مجدد دقیقا مشابه همان چیزی است که در بالا گفتیم؛ فقط در بخش auto/config کافی است پارامتر 486 را جایگزین پارامتر 686-pae نمایید:
اگر بطور کلی برای نامه شما ساخت ISO های دلخواه و پیکربندی شده است، ممکن است بخواهید پکیج های کالی را بصورت لوکالی کش کنید تا در نیازهای بعدی زمان کمتری از شما بگیرد. این کار براحتی میتواند با نصب apt-cacher-ng و پیکربندی متغیرHttp-proxy قبل از هر ساخت، صورت پذیرد.
در بخش پیش از بحث نصب سیستم عامل لینوکس کالی، به معرفی و ارائه راهکارهایی برای تهیه یک فایل ISO دلخواه بصورت Live از کالی موجود پرداختیم و طبق وعده ای که دادیم، امروز در این بخش، بحث را با تهیه Image های دلخواه از سیستم عامل کالی ادامه میدهیم. پس در ادامه بحث، با ما همراه باشید:
لینوکس کالی بشما این امکان را میدهد تا ISO های آپدیت شده از کالی را با استفاده از اسکریپت های Live-build دبیان، تهیه کنید. ساده ترین راه برای ایجاد این Image ها استفاده از یک محیط از قبل نصب شده لینوکس کالی میباشد. در مرحله اول نیاز دارید تا پکیج های live-build و cdebootstrap را نصب کنید:
در قدم بعد ازتمام دایرکتوری (شاخه ها و زیر شاخه ها) cdimage، در آدرس git.kali.org و با استفاده از دستور زیر، کلون میگیریم:
حالا میتوانید از دایرکتوری موجود در آدرس cdimage.kali.org را استفاده کرده و ISO خودتان را بسازید.
نکته: اسکریپت های live-build این امکان را میدهند تا بطور کامل image های لینوکس کالی را سفارشی کنیم.
اگرچه لینوکس کالی از Gnome برای محیط پیش فرض دسکتاپ خودش استفاده میکند اما تجربه نشان داده است که تمامی کاربران علاقه ای به استفاده از Gnome ندارند بنابراین در اینجا ما برای شما راهکاری را ارائه خواهیم داد تا بتوانید از محیط دسکتاپی بغیر از Gnome استفاده کنید. برای ساختن ISO دلخواه از کالی با محیط دسکتاپ سفارشی، کار خود را با راهنمای ساخت یک ISO سفارشی از کالی بصورت Live آغاز کنید. قبل از ساختن ISO باید بخش آخر config//package-lists//kali.list.chroot که مربوط به ورودی مرتبط با محیط دسکتاپ انتخابی شماست، ویرایش شود. این بخش با توضیح زیر شروع میشود:
دسکتاپ MATE بطور پیش فرض در مخازن وجود ندارد و برای اضافه کردن آن به نسخه ISO کالی، مراحل بیشتری را به نسبت بقیه باید انجام دهیم:
خوب دوستان تا اینجا توانستیم همه چیز را در مورد سفارشی سازی نسخه های ISO از لینوکس کالی بگوییم. در مرحله بعد تیر را به قلب مبحث میزنیم و نصب سیستم عامل کالی بر روی یک سیستم را برای شما شرح خواهیم داد. پس در ادامه بحث همراه ما باشید.
خوب دوستان در این بخش هم توانستیم جزئیات مربوط به ساختن یک فایل ISO از کالی را برایتان بشکافیم. در بخش بعد هم به جزئیات ساخت image های دلخواه و پیکربندی شده از کالی خواهیم پرداخت و انشالله در آخرین قسمت به نصب لینوکس کالی خواهیم پرداخت.
در بخش قبل چگونگی تهیه Image های سفارشی از کالی را مورد بررسی قرار دادیم و در این مرحله قرار است تا به نصب لینوکس کالی بر روی سیستم بپردازیم. شاید این بخش به نوعی پر کاربردترین بخش از قسمت های نصب لینوکس کالی باشد اما رعایت پیش نیازها و مراحل برای آموزش کالی از ضروریات میباشد.با ما همراه باشید:
نصب لینوکس کالی بر روی سیستم، فرایند ساده ایست. در ابتدا باید سخت افزار سیستم با لینوکس کالی سازگار باشد. کالی پلت فرم (معماری) های i386، amd64 و (ARM (armel, armhf را پشتیبانی میکند. حداقل نیازهای سخت افزاری در زیر لیست شده اند. هرچند که سخت افزار بهتر، کارایی بیشتری را بدنبال خودش دارد.
Image های i386، هسته پیش فرض PAE را دارند. بنابراین شما میتوانید آن ها را بر روی سیستم هایی با حداقل 4 گیگ رم اجرا کنید. لینوکس کالی را دانلود کنید و سپس فایل ISO را بروی DVD رایت کنید و یا اینکه یک لینوکس کالی live را بروی USB آماده کنید . اگر شما درایو DVD و یا پورت USB ندارید، باید گزینه نصب از طریق شبکه را بررسی کنید.
1.برای شروع فرآیند نصب، به یکی از دو طریق گفته شده، بوت کنید. در ادامه شما باید با صفحه آبی رنگ کالی روبرو شوید. یکی از دو حالت نصب گرافیکی و یا حالت نصب متنی را انتخاب کنید. در این نکته ما گزینه نصب گرافیکی را انتخاب میکنیم.
2.زبان مورد علاقه خود را انتخاب کرده و منطقه جغرافیایی خود را مشخص کنید. در ادامه شما باید کیبرد خود را با کلیدهای مناسب تنظیم نمایید.
3.فرآیند نصب Image را داخل هارد دیسک کپی کرده، کارت های شبکه را چک میکند و سپس از شما میخواهد تا نام سیستمتان را وارد کنید. در مثال زیرنام سیستم را kali انتخاب کردیم.
4.پسورد قدرتمندی را برای شناسه کاربری root انتخاب کنید.
5.مرحله پنجم انتخاب منطقه زمانی است.
6.فرآیند نصب اکنون بدنبال دیسک های شمامیگردد و در نهایت بشما چهار پیشنهاد میدهد. در این مثال ما از تمام فضای دیسک بر روی کامپیوترمان استفاده میکنیم و (LVM (Logical Volume Manager را پیکربندی نمیکنیم. کاربران با تجربه میتوانند از گزینه پارتیشن بندی دستی(Manual) برای پیکربندی دیگر گزینه ها استفاده کنند.
7.در مرحله بعد، به شما امکان مرور آنچه را که تا الان انجام داده اید داده میشود. میتوانید قبل از آن که فرایند نصب تغیرات غیر قابل بازگشت را انجام دهد، پیکربندی انجام شده روی دیسکتان را مرور کنید.
8.در این مرحله باید Mirror های شبکه را پیکربندی کنیم. کالی از یک مخزن (منبع) مرکزی برای توزیع اپلیکیشن ها استفاده میکند. در این مرحله شما باید هر اطلاعاتی را که درباره پروکسی مناسب است، وارد کنید.
9.مرحله بعد نصب GRUB است. GRUB کوتاه شده عبارت Grand Unified Bootloader است و به کاربر این حق انتخاب را میدهد تا از میان چندین سیستم عامل نصب شده بر روی یک سیستم با یکی بوت کند و یا پیکربندی هسته خاصی را که بر روی پارتیشن های یکی از سیستم عامل ها موجود است را انتخاب کند.
10.در نهایت بر روی گزینه "Continue" کلیلک کنید تا سیستم برای بوت شدن کالی نصب شده، ریست شود.
خوب دوستان نصب لینوکس کالی را با موفقیت به پایان رساندیم و الان موقعی است که باید به تنظیم و سفارشی سازی سیستم بپردازیم. اما قبل از رسیدن به این موضوع و بیان نکات و روش آن، از بخش نصب لینوکس کالی هنوز مطالبی مانده است که بیان آن خالی از لطف نیست. در ادامه با بیان چگونگی دوآل بوت کالی با ویندوز خواهیم پرداخت و پس از آن نصب ویندوز از طریق USB را زیر ذره بین خواهیم برد. در ادامه با ما همراه باشید.
در خط سیر انجام تست نفوذ در کالی به قسمت پنجم از نصب لینوکس کالی رسیدیم. در این بخش قصد داریم در ادامه سه قسمت دیگر، نصب کالی در کنار ویندوز را شرح دهیم. پس با ما همراه باشید:
نصب کالی در کنار ویندوز نصب شده میتواند بسیار مفید باشد اگرچه در حین انجام کار کاربر باید احتیاط لازم را بکند. نخست مطئن شوید که از هرگونه اطلاعات حساس و مهم در سیستم عامل ویندوزتان، بکآپ گیری کرده اید. از آنجایی که در حین کار نیاز به ویرایش هارد دیسک دارید بنابریان باید این اطلاعات را بر روی رسانه ای خارجی مثل هارد اکسترنال ذخیره و نگهداری نمایید. وقتی که کار بکآپ گیری به اتمام رسید، توصیه میشود قبل از شروع کار ابتدا مراحل نصب کالی را که در بخش پیش آموزش داده شد، مرور کنید.
در این نکته ما لینوکس کالی در کنار ویندوز 7 نصب خواهیم کرد که در حال حاضر تمامی فضای دیسک سیستم شما را بخودش اختصاص داده است. کار را با تغیر سایز پارتیشن فعلی ویندوزمان شروع میکنیم تا با کم کردن فضای آن و ساخت یک پارتیشن جدید، جا را برای نصب کالی باز کرده باشیم. لینوکس کالی را دانلود کرده و فایل ISO را بر روی یک DVD رایت کنید و یا آن که از یک USB حاوی ویندوز کالی Live، جهت انجام کار استفاده نمایید. اگر دسترسی به دو روش فوق ندارید مجبور خواهید بود که از طریق شبکه کار نصب را انجام دهید . مطمئن شوید که:
1. برای شروع نصب، با رسانه انتخابی خود (DVD//USB//Network) بوت کنید. شما باید با صفحه آبی رنگ بوت کالی روبرو شوید. گزینه live را انتخاب کنید و پس از آن باید با صفحه دسکتاپ پیش فرض کالی بوت شوید.
2. حال به برنامه gparted وارد شوید. از این برنامه جهت کاهش سایز و کوچک کردن پارتیشن فعلی ویندوز استفاده میکنیم تا در نهایت فضای کافی جهت نصب کالی بما داده شود.
3. پارتیشن ویندوز را انتخاب کنید. بسته به سیستم شما، این پارتیشن معمولا از لحاظ سایز دومین پارتیشن بزرگ ویندوز است. در نکته ما سیستم دارای دو پارتیشن خواهد بود؛ یکی پارتیشن ریکاوری سیستم است و ویندوز هم که در شاخه dev//sda2// نصب شده است. پارتیشن ویندوز را تغیر سایز دهید و حداقل 8 گیگابایت فضای خالی جهت نصب کالی آزاد کنید.
4. هنگامی که مشغول کاهش سایز هارد دیسک هستید، دقت کنید که در پایان تمامی کارهای انجام شده، آن ها را apply کنید. از برنامه gparted خارج شده و سیستم را ریست نمایید.
1. فرآیند نصب از اینجا به بعد تا زمان پارتیشن بندی، جایی که باید گزینه "Guided – use the largest continuous free space" را انتخاب کنید، مشابه نصب لینوکس کالی است که در بخش پیش توضیح داده شد.
2. هنگامی که فرآیند نصب انجام شد، سیستم ریست میشود. پس از بالا امدت سیستم شما باید با منوی بوت GRUB روبرو شوید که بشما این اجازه را میدهد تا یکی از دو سیستم عامل کالی یا ویندوز را جهت استفاده انتخاب کنید.
در اینجا شما نصب لینوکس کالی را به اتمام رسانده اید، حالا میتوانید سیستم را به دلخواه خودتان تنظیم و سفارشی کنید.در بخش بعد قصد داریم تا نصب کالی بصورت live و از روی USB را خدمتتان شرح دهیم. با ما همراه باشید.
حتما برای شما هم پیش آمده است که در حین فرآیند نصب به خطاهایی بر میخورید که علت وقوع آن را نمیدانید. در ادامه آموزش نکات مرتبط با نصب کالی، در این نکته بصورت مختصر به مشاهده علت خطاهای ایجاد شده در نصب کالی خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید:
علت های زیادی وجود دارد که بر اثر ان ها ممکن است نصب کالی به خطا افتد. این موضوع میتواند ناشی از موضضوعاتی مانند یک فایل ISO دانلود شده خراب و یا ناسازگار، فضای ناکافی در دیسک و غیره باشد. این نکته بشما دیدی از نکاتی که سبب به خطا رفتن نصب کالی میشوند را خواهد داد. به عنوان مثال، شکل زیر صفحه قرمزی را نشان میدهد که بیانگرمواجه شدن فرآیند نصب با مشکل است.
کلیک کردن بر روی گزینه Continue، شما را به منوی اصلی نصب دبیان هدایت خواهد کرد. در این منو، گزینه Save debug logs را مرور کنید.
به لاگ های debug بروید. در صفحه بعد شما با راه های مختلفی برای انتقال لاگ های نصب از نصب ناموفق مواجه میشوید. معمولا مناسب ترین راه باز کردن یک صفحه وب بر روی سیستم، تحت فرآیند نصب است.
وقتی که شما این گزینه را انتخاب کردید، لاگ فایل های نصب زیادی را خواهید دید که قابلیت دانلود نیز دارند. این لاگ فایل ها در مسیر گفته شده وجود دارند و شما فقط آن ها را مشاهده میکنید.
در لاگ فایل ها دنبال هر لاگ بی قاعده ای باشید و یا این که پیام های خطایی را که ممکن است علت خطا در نصب شما باشند را دنبال کنید. در این نکته بطور مثال علت به خطا رفتن فرآیند نصب، کافی نبودن فضای دیسک برای نصب کالی است که در شکل زیر نشان داده شده است:
سربلند و مانا باشید.
کارشناس امنیت اطلاعات و ارتباطات
احسان امجدی ، مشاور امنیت اطلاعات و ارتباطات و تست نفوذ سنجی ، هکر کلاه سفید ، مدرس دوره های تخصصی امنیت اطلاعات و شبکه ، تخصص در حوزه های سرویس های مایکروسافت ، Routing و Switching ، مجازی سازی ، امنیت اطلاعات و تست نفوذ ، کشف جرائم رایانه ای و سیستم عامل لینوکس ، متخصص در حوزه SOC و ...
زمان پاسخ گویی روز های شنبه الی چهارشنبه ساعت 9 الی 18
فقط به موضوعات مربوط به محصولات آموزشی و فروش پاسخ داده می شود