مهدی عادلی فر
بنیانگذار توسینسو و برنامه نویس

آموزش رفع خطای Gradle در اندروید استودیو و ساخت و اجرای پروژه

چگونه مشکل Gradle در اندروید استودیو را حل کنیم؟ دوستانی که می خواهند برنامه نویسی اندروید را با استفاده از اندروید استودیو شروع کنند ممکن است در ابتدای کار به یک مشکل برخورد کنند. یعنی هنگامی که شما برای بار اول یک پروژه در اندروید استودیو می سازید ممکن است که پروژه شما BUILD نشود. حالا دلیل آن چیست؟ پیام می دهد که gradle نتوانست فلان پکیج را بگیرد و build کند. حالا برای این چه کاری باید انجام داد؟ در این مطلب این مشکل را توضیح می دهیم. این مشکل از آنجایی مهم است که شما ویدیو های آموزشی زبان خارجی را هم اگر ببینید این مشکل در آنها وجود ندارد و فقط این مشکل برای ما به وجود می آید. عکس زیر یک پیام از همین نوع خطاها به ما نشان داده می شود.

دوره های شبکه، برنامه نویسی، مجازی سازی، امنیت، نفوذ و ... با برترین های ایران
سرفصل های این مطلب
  1. تعریف gradle
  2. حل مشکل خطای gradle
وب سایت توسینسو

تعریف gradle

برای توضیح این مشکل اول باید ببینیم که gradle که این همه با آن در اندروید استودیو درگیر هستیم چیه. Gradle یک سیستم build manager و یک dependency manger می باشد. حالا اینا که گفتم یعنی چی. ببینید در زبان های جدید مثل جاوا و سی شارپ ما در پروژه های خودمون از پکیج ها و کتابخانه های مختلفی استفاده می کنیم.اگر ما خودمون فایل های jar برای جاوا و یا فایل های dll برای سی شارپ را دانلود کنیم و به برنامه اضافه کنیم به مشکلات زیادی برخورد می کنیم. چرا که مکان فیزیکی فایل ها را برای ادرس دهی مد نظر قرار می دهیم و اگر پروژه را جابه جا کنیم و یا فایل کتابخانه مورد نظر را جابه جا کنیم برنامه خطا میدهد و کلی دردسر برای شما پیش خواهد آمد.

برای حل این مشکل در زبان های مختلف و تکنولوژی های مختلف سیستم هایی قرار داده شده است که برنامه وابستگی های خود را از آنها تامین می کند و کتابخانه هایی را که می خواهیم اضافه کنیم را مدیریت می کند. حالا اگر بخواهیم کتابخانه را آپدیت کنیم از این سیستم استفاده می کنیم. اگر بخواهیم کتابخانه دیگری اضافه کنیم از این سیستم استفاده می کنیم. اگر بخواهیم برنامه را به جای دیگری ببریم می توانیم کتابخانه ها را با استفاده از این سیستم دانلود کنیم.به این نوع سیستم ها build manager یا dependency manager گفته می شود. از سیستم های مدیریت وابستگی می توان nugget را در تکنولوزی دات نت نام برد. در زبان جاوا می توان سیستم های maven , gradle را نام برد. اندروید استودیو برای مدیریت وابستگی ها از gradle استفاده می کند.

حل مشکل خطای gradle

برای حل خطای این مشکل که گفتیم باید سیستم gradle بتواند کتابخانه های خود را از اینترنت دانلود کند. اکثر کتابخانه هایی که در اندروید استفاده می شود در سایت گوگل وجود دارد. دسترسی به قسمت اندروید سایت گوگل برای کاربران ایرانی مسدود می باشد و کاربران ایرانی نمی توانند از این سایت کتابخانه ای دانلود کنند.

الان متوجه می شویم که دلیل این که در فیلم های آموزشی خارجی این مشکل وجود ندارد چیست. برای این که این مشکل حل شود باید کتابخانه مورد نظر دانلود شود تا برنامه gradle اجازه دهد پروژه build شود. برای این که این فرایند به خوبی طی شود شما باید با IP غیر ایرانی به اینترنت متصل شوید تا گوگل با سیستم شما مشکلی نداشته باشد و اجازه دانلود کتابخانه مورد نظر را به شما بدهد.

بعد از این که پروژه شما برای اولین بار build شد دیگر نیازی نیست که با IP کشور دیگری به اینترنت متصل شوید و یا حتی به اینترنت متصل شوید. ولی برای اولین بار باید این راه را بروید. اگر شما بخواهید یک کتابخانه جدید را به پروژه خودتان اضافه کنید باید این راه را دوباره بروید. یعنی با IP یک کشور دیگر به اینترنت متصل شوید و بعد از این که یک بار پروژه شما بیلد شد دیگر راحت باشید. امیدوارم روزی برسد که ما نیز با خیال راحت به سرویس هایی که برای سایر مردم دنیا رایگان و باز است دسترسی داشته باشیم.


مهدی عادلی فر
مهدی عادلی فر

بنیانگذار توسینسو و برنامه نویس

مهدی عادلی، بنیان گذار TOSINSO. کارشناس ارشد نرم افزار کامپیوتر از دانشگاه صنعتی امیرکبیر و #C و جاوا و اندروید کار می کنم. در زمینه های موبایل و وب و ویندوز فعالیت دارم و به طراحی نرم افزار و اصول مهندسی نرم افزار علاقه مندم.

نظرات