مهدی عادلی فر
بنیانگذار توسینسو و برنامه نویس

نسخه های مختلف اندروید و برنامه نویسی برای نسخه های مختلف

با سلام به ITPRO های عزیز. با وجود این که هر نسخه اندروید که منتشر می شود قابلیت ها و بهبود های بسیاری را معرفی می کند ولی باید تا وقتی که یک مقدار از دستگاه های اندرویدی از ورژن های پایین تر استفاده می کنند برنامه ما نیز ورژن های پایین تر را پشتیبانی کند و دستگاه ها با ورژن پایین تر هم بتوانند از برنامه ما استفاده کنند و گرنه برنامه ما شکست می خورد. در این آدرس که البته برای ما فیلتر هستند همیشه نشان می دهد که چند درصد از دستگاه ها از چه نسخه اندرویدی استفاده می کنند و آمار اندازه صفحه نمایش دستگاه های اندرویدی را نمایش می دهد. در این مطلب می خواهیم مشخص کنیم که چگونه در یک برنامه اندرویدی می توان با انواع نسخه های اندرویدی کار کرد.

دوره های شبکه، برنامه نویسی، مجازی سازی، امنیت، نفوذ و ... با برترین های ایران

مشخص کردن حداقل سطح API


در اندروید بیشتر سطح API برای برنامه نویسان مهم است. برای مثال اندروید API سطح 25 همان اندروید 7.1 می باشد. حال می توان داخل پروژه اندروید مشخص کرد که حداقل نسخه ای که برنامه ما باید پشتیبانی کند چه نسخه ای و چه سطح API می باشد. برای این کار در داخل فایل androidmanifest.xml باید کد های زیر را بیاوریم. قسمت minsdk مشخص می کند که حداقل سطح api که باید پشتیبانی کنیم کدام سطح است و سطح API که می خواهیم برای آن برنامه بنویسیم کدام است

<manifest xmlns:android="http://schemas.android.com/apk/res/android" ... >
    <uses-sdk android:minSdkVersion="17" android:targetSdkVersion="25" />
   
</manifest>

در این کد می گوییم که حداقل نسخه ای که پشتیبانی می شود نسخه 17 یا همان اندروید نسخه 4.2 می باشد ولی این برنامه برای اندروید 7 نوشته می شود. یعنی اگر یک دستگاه که نسخه 4 هست نمی تواند برنامه ما را نصب کند. حال ما نسخه هدف یا targetversion را برابر آخرین نسخه قرار می دهیم در این حالت می توانیم از قابلیت هایی که در نسخه های آخر اضافه شده است در دستگاه هایی که نسخه آخر را دارند استفاده کنیم.


مشخص کردن نسخه اندروید در زمان اجرا


ممکن است که وقتی می خواهیم یک متد یا یک تکه کد را اجرا کنیم بررسی کنیم که آیا نسخه اندرویدی که برنامه بر روی آن در حال اجرا است همان نسخه ای است که مد نظر ما است یا خیر. مثلا اگر می خواهیم از یکی از قابلیت های نسخه 5 اندروید استفاده کنیم ولی دستگاه دارای نسخه 4.4 باشد نمی توانیم این قسمت را اجرا کنیم. برای این که به صورت runtime و زمان اجرا بتوانیم نسخه اندروید را چک کنیم می توانیم مانند کد زیر عمل کنیم.

if(Build.VERSION.SDK_INT>=Build.VERSION_CODES.LOLLIPOP_MR1){
    //android 5 or higer
}

کد بالا بررسی می کند که نسخه اندروید بالاتر از 5 می باشد یا خیر.

دقت داشته باشید که اگر در داخل فایل های xml شما از قابلیت های اندروید بالا تر استفاده کنید و برنامه را بر روی دستگاه با اندروید نسخه پایین تر نصب کنید اندروید آن قابلیت هایی را که شناسایی نمی کند نادیده می گیرد. پس با خیال راحت می توانید استفاده کنید و مشکلی پیش نمیاید.

یادگیری برنامه نویسی برای متخصصین حوزه کامپیوتر این روزها یک الزام به حساب می آید. از جمله محبوب ترین زبان های برنامه نویسی دنیا می توانیم به زبان برنامه نویسی سی شارپ ، زبان برنامه نویسی جاوا ، زبان برنامه نویسی پایتون ، زبان برنامه نویسی سی پلاس پلاس و زبان برنامه نویسی SQL ( لازمه هر زبان دیگری ) و زبان برنامه نویسی PHP اشاره کنیم.

برای آموزش برنامه نویسی می توانید با خیال راحت در قالب دوره های آموزش برنامه نویسی سایت توسینسو ، آموزش سی شارپ ، آموزش جاوا ، آموزش پایتون ، آموزش جنگو ، آموزش PHP ،  آموزش جاوا اسکریپت ، آموزش برنامه نویسی اندروید ، آموزش SQL و آموزش MySQL را بصورت جامع و حرفه ای آموزش ببینید.


مهدی عادلی فر
مهدی عادلی فر

بنیانگذار توسینسو و برنامه نویس

مهدی عادلی، بنیان گذار TOSINSO. کارشناس ارشد نرم افزار کامپیوتر از دانشگاه صنعتی امیرکبیر و #C و جاوا و اندروید کار می کنم. در زمینه های موبایل و وب و ویندوز فعالیت دارم و به طراحی نرم افزار و اصول مهندسی نرم افزار علاقه مندم.

نظرات