حسام رسولیان
برنامه نویس موبایل

تفاوت JavaFX و Swing در چیست؟ مقایسه جاوا اف ایکس و سوینگ

تفاوت JavaFX و Java Swing در چیست؟ اگر با برنامه نویسی به زبان جاوا آشنا باشید میدونید که برای ساخت رابط کاربری یا همون محیط گرافیکی چند تا گزینه پیش رو داریم مثل Swing, AWT, JAVAFX و...تو این مقاله قصد داریم با هم دیگه یک مقایسه کوتاهی درباره SWING و JAVAFX انجام بدیم و ببینیم کدوم یکی از این دوتا برای طراحی UI برنامه های ما مناسب تر هستند.

دوره های شبکه، برنامه نویسی، مجازی سازی، امنیت، نفوذ و ... با برترین های ایران

در Swing کلاسی که کامپوننت های رابط کاربری و نگهداری میکنه jframe نامیده میشود که در واقع یک صفحه خالی هست که میتونید داخل آن پنل های (Jpanel) مختلف و اضافه کنید.اما javafx از یک stage برای مخزن اصلی رابط کاربری استفاده می کند که داخل آن یک scene قرار دارد و بقیه لایه ها و کامپوننت ها درون این Scene جای میگیرند.هر scene شامل یک گراف هست که مهم ترین ویژگی JAVAFX هم همین است تمام کامپوننت هایی که در طراحی صفحه استفاده می کنیم مثل دکمه ها, لایه ها, شکل ها و.. بصورت Node درون این گراف ذخیره میشوند.

تفاوت JavaFX و Swing در چیست؟ مقایسه جاوا اف ایکس و سوینگ

مدیریت بهتر رویداد ها

هر دو از Eevent handling برای مدیریت رویداد های مختلف استفاده می کنند و به خوبی هم این کار و انجام میدهند اما به JAVAFX به دلیل تکیه بر معماری خودش به شکل تقریبا بهتری نسبت به سوینگ این رویداد ها را مدیریت می کند.

CSS

یکی از بزرگترین ویژگی های JAVAFX پشتیبانی از CSS هست که کار طراحی و راحت تر کرده و دست برنامه نویس و باز تر میکنه. خیلی راحت میتونید کلاس های CSS خودتون در کمترین زمان طراحی کنید.

افکت ها

در جاوا اف ایکس میتونید از افکت های مختلفی مثل blur, reflection, shadow استفاده کنید.

پشتیبانی از صفحات لمسی

سویینگ فاقد قابلیت پشتیبانی از صفحات مدرن هست.در حالی که JAVAFX از صفحات لمسی و قابلیت هایی مانند زوم, چرخش تصویر, اسکرول و .. پشتیبانی میکند.همچنین نکته ای که باید توجه کنید عدم پشتیبانی اوراکل از سوینگ هست که این خود ممکن هست باعث به وجود آمدن مشکلاتی در آینده برای برنامه هایی شود که با سویینگ طراحی شده اند. البته این به معنی منسوخ شدن سوینگ نیست بلکه فقط بروزرسانی ای دیگر برای سوینگ ارائه نمیشود.

یادگیری برنامه نویسی برای متخصصین حوزه کامپیوتر این روزها یک الزام به حساب می آید. از جمله محبوب ترین زبان های برنامه نویسی دنیا می توانیم به زبان برنامه نویسی سی شارپ ، زبان برنامه نویسی جاوا ، زبان برنامه نویسی پایتون ، زبان برنامه نویسی سی پلاس پلاس و زبان برنامه نویسی SQL ( لازمه هر زبان دیگری ) و زبان برنامه نویسی PHP اشاره کنیم.

برای آموزش برنامه نویسی می توانید با خیال راحت در قالب دوره های آموزش برنامه نویسی سایت توسینسو ، آموزش سی شارپ ، آموزش جاوا ، آموزش پایتون ، آموزش جنگو ، آموزش PHP ،  آموزش جاوا اسکریپت ، آموزش برنامه نویسی اندروید ، آموزش SQL و آموزش MySQL را بصورت جامع و حرفه ای آموزش ببینید.


حسام رسولیان
حسام رسولیان

برنامه نویس موبایل

کارشناسی فناوری اطلاعات برنامه نویس موبایل با زبان های جاوا, کاتلین, دارت(فلاتر) CCNA,LPIC

نظرات