چند روزی هست که مشغول بحث دوستانه ای در سایت هستم که موضوع این بحث مهاجرت از ویندوز به سمت لینوکس هست ، اما این تفکر از کجا و از چه منبع و منطقی آغاز شده به تصویر زیر دقت کنید.
درنگاه اول یک مجموعه برد الکترونیک است اما بعد از نگاه اول باید بدونید که یک دیتا سنتر تقریبا متوسط و قوی هست که با مصرف بسیار کم در حدودچند صد وات درساعت کاریک کلاستر متوسط را انجام میدهد.خوب نزدیک تر می شویم تا این ادعا را ثابت کنیم ، مدت های زیادی است که قافله مهندسی جهان به سمت کاهش مصرف و همچنین بهینه سازی مصارف چه از حیث هزینه های تهیه و مصرف و چه از لحاظ نگرش مهندسی در پردازشهای موازی حرکت داده که دراین میان هرچه سیستم عامل میزبان سبک تر وتخصصی تر می شود رشد آن بهتر است ، حتما حدس زدید ! بله لینوکس سیستم عاملی که همجا هست ولی احساس نمی شود. لینوکس را از حجم 3MB می توان یافت ونصب کرد که حتی در کم حجم ترین نسخه محیط GUI وجود داره ، در تصویر زیر یک نمونه خوب و مناسب از برد های لینوکس رو می بینید.
وقتی با روش های خود سازنده ،لینوکس رو نصب کنید از تمام امکانات این برد استفاده می کنید هرچند تصویر با جزئیات کامل نمایش داده شده ولی لازم بدونید که بردلینوکس فوق بعد از نصب لینوکس بدون نیاز به هیچ سخت افزاری آماده استفاده است و فرض کنید یک نسخه ابونتو رو نصب کردید حالا کابل تصویر رو چه به صورت HDMI چه به صورتVGA به برد وصل کنید دو کابل کیبورد و موس رو به پورت های USB و اگر هاردی دارید که پر از اطلاعات هست و می خوایید ازش استفاده کنید به پورت SATA و اینترنت (قلب زندگی ما) از دو درگاه Lan یا Wifi برای اتصال و . . . . .. . .سیستم های که در منازل به عنوان مالتی مدیا کاربرد دارن و حجم زیادی رو به خودشون اختصاص دادن حالا با یک برد لینوکسی و یک باکس کوچک و نصب یک هارد لبتابی برای ذخیره بیشتر اطلاعات در کنار تلویزیون و یا مانیتور جای به اندازه ی و ابعاد دو قوطی سیگار را اشغال می کند. و جالبتر از همه اینکه هر سه سیستم عامل ویندوز لینوکس و اندروید رو می تونید نصب کنید.
اما کاربرد این بردلینوکس به مالتی مدیا ختم نمی شود میپرسید چرا؟ چون گستره ای توانایی لینوکس بسیار است ، در خبری که از یکی از شرکت های سازنده بردلینوکس دیدم در فرانسه برای اولین بار دو جوان خلاق دیتا سنتری برای خدمات هاستینگ و مسائل مربوط آن با استفاده از این بردها راه اندازی کرده اند.
این ساختار که میزبان آن لینوکس است با موازی سازی و همچنین استفاده از سیستم عامل های لینوکسی همچون FreeNAS که برای ذخیره سازی حجم بالا و با تکنیک ZFS و شاید Cpanel برای مدیریت پنل وب سایت ها و . . . . .. . . کنترل و نگهداری می شود ، از این روش برای برخی سرویس ها در شبکه میتوان بهره برد که این مبحث به دانش ما از لینوکس بستگی دارد ، تصویر زیر یک سیستم اکانتینگ مبتنی بر IBsng و چند سرویس همچون DHCP -DNS -MikroTik ومباحث دیگر را در خود جای داده است.
ولی بازهم پایان کاربرد این بردها نیست و لینوکس به یاری کنترلرها و تجهیزات الکترونیکی در صنعت میرود اگر با میکروکنترل های AVR و تجهیزات PLC آشنای داشته باشید بهتر است بدانید که با استفاده از ماژول های آماده و ترکیبی از چند سخت افزار می توان از لینوکس برای کنترل و برنامه ریزی صنعتی و هوش های نچندان بزرگ استفاده کرد ، یک شبکه ی کنترلی ، هوشی که مشابه WINCC طراحی شود و ازاین حیث که تمامی کنترلر ها و تجهیزاتی همچون سروو موتورها و اینورتورها و ... . . .. . نیاز به سخت افزارهای گران قیمتی دارند تا بتوان درکارخانجات بزرگ ویکپارچه از آنها استفاده کرد . این درحالیست که امروز امر شبکه و کنترل های تحت شبکه رشد روز افزونی دارند(در ایران!!!!) و مانیتورینگ خطوط توسط زوج کابل RS232 انتقال می یابد و این امر قطعا باهزینه های بالای همراه است که در این میان متخصصین خوش ذوق با ترکیب این بردها و تجهیزات I/O محیط و بستر دقیق و قابل لمسی را بوجود آورده اند و درنهایت کاهش هزینه ها ، تصویر زیر نمونه ای از این موضوع است
هر چند دراین میان شناخت از این سخت افزار در ایران چندان محسوس نیست اما جایگاه جالبی درصنعت و IT دارد و در ایران نیز فروشگاه های هستند که این محصولات را ارائه می دهند و با یک قیمت ناچیز می توان از این سخت افزار استفاده بهینه کرد.واین نگرشی است که برآن شدم که مقداری از بارها وسرویس های ویندوز را به لینوکس انتقال دهم واز نعمت های الهی استفاده کنیم. بقول آقای نصیری >>یکبار کانفیگش کنیم و بعد چالش کنیم
زمان پاسخ گویی روز های شنبه الی چهارشنبه ساعت 9 الی 18
فقط به موضوعات مربوط به محصولات آموزشی و فروش پاسخ داده می شود