خوب در ادامه سری مطالب تشریح زنجیره ساختار گرافیکی معماری لینوکس در این مقاله میخوایم که در مورد موضوعی بسیار ساده به اسم Display Manager یا Login Manager و انواعش در توزیع های مختلف لینوکس صحبت کنیم.
دوره های شبکه، برنامه نویسی، مجازی سازی، امنیت، نفوذ و ... با برترین های ایران
به زبان ساده Display Manager یا به اختصار DM یه رابط کاربری گرافیکی یا همون GUI هستش که به ما این اجازه رو میده که اطلاعات احرازهویتی مون رو تو صفحه لاگین وارد کنیم و در نهایت وارد محیط Desktop Environment مون بشیم. Display Manager ها بر اساس طراحی و توسعه شون میتونن امکانات زیادی مثل Multi Factor Authentication ، انتخاب نوع Display Manager ، قابلیت Remote Login ، Auto Login و ... داشته باشن ولی در ساده ترین حالت ممکن اولین چیزی که باید داشته باشن یه فرم لاگین هست که به کاربر این امکان رو میده تا اطلاعات احرازهویتیش مثل Username و Password اش رو وارد کنه.
اینم حتما مد نظر داشته باشید که Display Manager جزو پکیج Desktop Environment هستش. یعنی میشه گفت که Display Manager و Desktop Environment و همینطور Window Manager عموماً یک مجموعه پکیج رو شامل میشن. از Display Manager های مشهور میتونیم به GDM که برای GNOME هست ، LightDM که برای XFCE ، LXDE ، Unity و در کل میشه گفت همه DE ها ، و XDM که برای X.org based DE ها استفاده میشه اشاره کنیم.
نکته : این نکته رو هم یادتون باشه که شما بیشتر از یدونه Display Manager روی سیستم میتونید داشته باشید و ازش برای DE ای که نصب کردید استفاده کنید. یعنی اگه برای مثال DE تون GNOME هست میتونید LightDM هم نصب کنید و برای GNOME استفادش کنید و مجبور نیستید فقط از GDM استفاده کنید. امیدوارم مورد توجه تون قرار گرفته باشه.