: :
مانده تا پایان تخفیف
فقط تا آخر امروز
فقط امروز
محمد نصیری
بنیانگذار انجمن تخصصی فناوری اطلاعات ایران ، هکر کلاه خاکستری ، کارشناس امنیت اطلاعات و ارتباطات

چگونه یک شبکه را مستند کنیم ؟

دوستان زیادی از من سئوال کردند که وقتی برای اولین بار وارد یک شبکه میشن و میخان کار رو شروع کنن به چه اطلاعاتی نیاز دارند تا بتونن در سریعترین زمان ممکن شبکه رو مدیریت کنند و روش کار دستشون بیاد ، بنده به عنوان یک برادر کوچکتر میخام تجریبایتم رو به اشتراک بگذارم ، مهمترین و اولین رکن در یک شبکه برای یک مدیر شبکه مستند کردن شبکه هست .

مجموعه دوره آموزش شبکه های کامپیوتری - مقدماتی تا پیشرفته

مستند سازی شبکه به معنی این است که شما درک مناسبی از اجزای مختلف شبکه داشته باشید که در دوره آموزش نتورک پلاس به آن پرداخته می شود. معمولا در شبکه های درهم برهم مستندی وجود نداره تا بتونین از طریق اون با شبکه آشنایی پیدا کنید ولی حتما راجع بهش سئوال کنید و کوچکترین مستندی رو که فکر میکنید به درد میخوره برای خودتون نگه دارید ، یا کپی بگیرید . معمولا کسانی که سابقه به عنوان مدیر شبکه در همونجا مشغول کار بودند اطلاعات خوبی رو میتونند در اختیارتون قرار بدن ، خوب ببینیم که نیاز به چه اطلاعاتی خواهید داشت :

  1. نقشه شبکه فیزیکی : حتما در صورت وجود نقشه فیزیکی شبکه که در حقیقت نقشه ساختار کابل کشی هست رو بدست بیارید.
  2. نقشه سرور های شبکه : سعی کنید سرورهای شبکه رو با ذکر عنوان فعالیت یا نقشی که تو شبکه دارن در قالب یک نقشه طراجی کنید که توی این نقشه آدرس های IP و نام سرور ها و نقش اونها در کنارشون نوشته شده باشه و شیوه اتصالشون به سایر سرورها هم مشخص شده باشه.
  3. نقشه سویچ های شبکه : معمولا در شبکه های متوسط یا رو به بزرگ سویچ ها در رنج IP متفاوتی قرار دارند و یاتون باشه به محض اینکه وارد شبکه شدید یادتون باشه که نقشه شماتیک سویچ ها رو برای خودتون بکشید.
  4. محدوده آدرس دهی : همیشه بدونید که چه محدوده آدرس دهی IP رد شبکه شما هست و خوب اونرو درک کنید ، خیلی از شبکه ها هستن که چندین محدوده IP برای خودشون دارن.
  5. شیوه ارتباط با خارج از سازمان : لینک های ارتباطی با حارج از سازمان شبکتون رو بررسی کنید ، مثلا چه جوری به اینترنت متصل شدند و آدرس های خارجی یا Valid h اونها چی هست ، لینک های ارتباطی با شبکه های WAN رو هم حتما سئوال کنید مستند سازی کنید .
  6. روش بک آپ گیری : کلیه اجزای شبکه که باید بک آپ از اونها تهیه بشه رو لیست کنید ( Database ها ، سیستم عامل ها ، تنظیمات روتر و سویچ و حتی فایل های کاربرا و Log ها سیستم ها ) و برای اونها طرح های بک آپ گیری که میخاین رو مستند کنید .
  7. تعداد کاربران و سیستم های شبکه : همیشه لیست کاربران و کامپیوترهای موجود ت وشبکه رو بروز تهیه کنید تا کاربر اضافه در ساختار شما وجود نداشته باشه.

این روزها در شبکه ها سیستم عامل لینوکس یکی از مهمترین ابزارها محسوب می شود و آموزش لینوکس برای انجام درست مستند سازی شبکه یک الزام است در عین حال یادگیری دوره آموزش MCSA ویندوز کلاینت می تواند به فرآیند جمع آوری اطلاعات سیستم ها و یکپارچه سازی اطلاعات آنها نیز بسیار کمک کند. تا اونجایی که تونستم براتون نوشتم ، دوست دارم شما هم در ادامه تجربیاتتون رو به اشتراک بگذارید و به دیگران هم کمک کنید.


-------------------------------------------------

آموزش شبکه

برای دسترسی به مجموعه بهترین دوره های آموزش شبکه های کامپیوتری ( مبانی شبکه ، نتورک پلاس ، مانیتورینگ و ... ) مقدماتی تا پیشرفته با ارائه گواهینامه و فیلم رایگان همین الان کلیک کن

--------------------------------------------------


محمد نصیری
محمد نصیری

بنیانگذار انجمن تخصصی فناوری اطلاعات ایران ، هکر کلاه خاکستری ، کارشناس امنیت اطلاعات و ارتباطات

محمد نصیری هستم ، بنیانگذار انجمن تخصصی فناوری اطلاعات ایران و مجموعه توسینسو ، هکر قانونمند و کارشناس امنیت سایبری ، سابقه همکاری با بیش از 80 سازمان دولتی ، خصوصی ، نظامی و انتظامی در قالب مشاور ، مدرس و مدیر و ناظر پروژه ، مدرس دوره های تخصص شبکه ، امنیت ، هک و نفوذ ، در حال حاضر در ایران دیگه رسما فعالیتی غیر از مشاوره انجام نمیدم ، عاشق آموزش و تدریس هستم و به همین دلیل دوره های آموزشی که ضبط می کنم در دنیا بی نظیر هستند.

نظرات