Enhanced Interior Gateway Routing Protocol یا EIGRP یک پروتکل مسیریابی Distance Vector توسعه داده شده است که جزو ساخته های شرکت سیسکو می باشد . EIGRP بر اساس و پایه پروتکل مسیریابی IGRP پیاده سازی شده است و تا حدود زیادی پیاده سازی و تنظیمات آن شبیه به IGRP می باشد. EIGRP را به عنوان یک پروتکل مسیریابی ترکیبی یا Hybrid هم می شناسند و ای به خاطر این است که ویژگی هایی این پروتکل ترکیبی از پروتکل های مسیریابی Distance Vector و Link State است. هم IGRP و هم EIGRP قابلیت ایجاد کردن Load Balancing با استفاده از شش مسیر ارتباطی را دارند و مکانیزم محاسبه متریک یا Metric در آنها شبیه به هم است.
سرعت Convergence در پروتکل مسیریابی EIGRP به نسبت IGRP بالاتر است و با توجه به اینکه از Incremental Update پشتببانی می کند ترافیک و Load کمتری را ایجاد می کند. از دیگر امکانات مهمی که در EIGRP وجود دارد می توان به وجود توپولوژی Routing Loop Free ، پشتیبانی از VLSM، امکان استفاده از Route Summarization ، پشتیبانی از Multicast و Incremental Update و همچنین پشتیبانی از چندین Routed Protocol مختلف از قبیل IP ، IPX و Apple Talk اشاره کرد. EIGRP از الگوریتمی به نام Uses Diffuses Update Algorithm که به اختصار DUAL نامیده می شود برای محاسبه کردن کوتاه ترین مسیر یا Shortest Path استفاده می کند. فرمولی که در پایین مشاهده می کنید برای محاسبه Metric در EIGRP مورد استفاده قرار می گیرد :
Metric = [K1*Bandwidth + (K2*Bandwidth)/ (256 - Load) + K3*Delay] * [K5/(Reliability + K4)]
مقادیر پیشفرضی که در فرمول بالا مشاهده می کنید به ترتیب K1=1 ، K2=0 ، K3=1 ، K4=0 و K5=0 می باشد. برای ساده تر شدن فرمول همانطور که قبلا در IGRP هم عنوان کردیم با توجه به اینکه برخی مقادیر بصورت صفر در نظر گرفته شده است می توان فرمول پیشفرض محاسبه Metric را به شکل Metric=Bandwidth+Delay خلاصه کرد.
اگر در یادگیری سیسکو مشکل دارید ، به شما پیشنهاد می کنیم از طریق دوره های آموزش سیسکو حرفه ای سایت توسینسو و با دوره آموزش CCNA روتینگ و سویچینگ شروع کنید ، فراموش نکنید که پیشنیاز همه این دوره های آموزش شبکه ، دوره آموزش نتورک پلاس است ، فراموش نکنید توسینسو اولین و بهترین انتخاب شما در حوزه آموزش فناوری اطلاعات فارسی است.
بنیانگذار انجمن تخصصی فناوری اطلاعات ایران ، هکر کلاه خاکستری ، کارشناس امنیت اطلاعات و ارتباطات
محمد نصیری هستم ، بنیانگذار انجمن تخصصی فناوری اطلاعات ایران و مجموعه توسینسو ، هکر قانونمند و کارشناس امنیت سایبری ، سابقه همکاری با بیش از 80 سازمان دولتی ، خصوصی ، نظامی و انتظامی در قالب مشاور ، مدرس و مدیر و ناظر پروژه ، مدرس دوره های تخصص شبکه ، امنیت ، هک و نفوذ ، در حال حاضر در ایران دیگه رسما فعالیتی غیر از مشاوره انجام نمیدم ، عاشق آموزش و تدریس هستم و به همین دلیل دوره های آموزشی که ضبط می کنم در دنیا بی نظیر هستند.
زمان پاسخ گویی روز های شنبه الی چهارشنبه ساعت 9 الی 18
فقط به موضوعات مربوط به محصولات آموزشی و فروش پاسخ داده می شود