در این مقاله قصد داریم تا به شما 10 تا از بهترین و با کیفیت ترین IDE ها رو معرفی کنیم که میتوانید برای توسعه نرم افزار در لینوکس خود از آن ها استفاده کنید. برای اینکه به معرفی این 10 ابزار برسیم ابتدا بیایید تا با هم دیگه معنی IDE را بررسی کنیم و مفهوم آن را بفهمیم.
امروزه که برنامه نویسی بسیار رونق پیدا کرده، برنامه نویسان برای اینکه بتوانند به کار خود در برنامه نویسی بپردازند نیاز به ابزار ها و برنامه هایی دارند که مخصوص توسعه نرم افزار و وب طراحی شده اند.
IDE یا محیط توسعه یکپارچه دقیقا همان ابزاری می باشد که برنامه نویسان برای کد نویسی و توسعه نرم افزار ها، بازی ها، طراحی و توسعه وب، اپلیکیشن های موبایل، هوش مصنوعی و... نیاز دارند. در حقیقت IDE به برنامه نویسان ویژگی ها و ابزار هایی را ارئه میدهد که بتوانند توسعه نرم افزار و دیگر موارد را انجام دهند.
تلاش های زیادی برای توسعه نرم افزار ها شده است تا بتوانند ابزار ها و قابلیت هایی بسازند که این راه توسعه نرم افزار را برای برنامه نویسان ساده تر کنند. IDE یا Integrated Development Environment یکی از کامل ترین و بهترین این مجموعه های ابزاری و ویژگی ها و قابلیت ها می باشد که میتواند به شما این امکان را بدهند تا خیلی ساده تر از گذشته کد نویسی کرده و اقدام به توسعه نرم افزار ها کنید.
حالا ممکن است تا یک سوال مهم در ذهن شما نقش بسته باشد و آن سوال این است که تفاوت IDE با نرم افزار ویرایشگر کد در چیست؟ در ادامه مقاله به این سوال جواب خواهیم داد.
نرم افزار ویرایشگر کد تنها نرم افزار هایی هستند که میتوانند به شما در سامان دهی بهتر کد ها و نمایش دادن جذاب تر آن ها کمک کنند و فاقد ابزار های حرفه ای و مورد نیاز برای توسعه نرم افزار هستند. البته این را هم در نظر بگیریم که بعضی از این نرم افزار های ویرایشگر کد دارای کامپپایلر و قابلیت های اشکال زدایی هستند اما هدف از ساخت این نوع از نرم افزار ها قالب بندی برای بهتر مدیریت کردن کد ها می باشد.
اما IDE ها یا Integrated Development Environment که همان نرم افزار های محیط توسعه یکپارچه می باشند و تمامی ویژگی ها و امکاناتی را که برای توسعه یک نرم افزار نیاز دارید اعم از دیباگ، قالب بندی کد، مدیریت و ویرایش کد، کامپایلر و... را به شما میدهد و شما با استفاده از این نرم افزار های محیط توسعه یکپارچه (IDE) می توانید اقدام به توسعه نرم افزار های بسیار پیچیده و بزرگ کنید.
حالا که هم با معنی IDE آشنا شدیم و هم تفاوت آن را نرم افزار های ویرایشگر کد را فهمیدیم میتوانیم اقدام به معرفی این نرم افزار های IDE کنیم.
نرم افزار Visual Studio Code یک محیط برای ویرایش کد ها می باشد که از اکثر زبان های برنامه نویسی از جمله پایتون، جاوا اسکریپت، Go، C++ و... پشتیبانی می کند و به شما قابلیت هایی از جمله استراتژی هایی برای اشکال زدایی، برجسته سازی دستورات نحوی، تغییر شکل کد و تکمیل هوشمند کد را به شما میدهد.
این نرم افزار ویرایشگر کد بر اساس فریمورک (Framework) Electron نوشته شده است که یک فریمورک مبتنی بر جاوا اسکریپت می باشد که به شما امکان نوشتن نرم افزار های دسکتاپ را میدهد.
یکی از ویژگی های این ویرایشگر کد این است که میتوانید با استفاده از این نرم افزار چند فایل کد یا دایرکتوری را با هم باز کرده و شروع به تغییرات آن ها کنید. البته این مورد هم باید در نظر داشته باشید که ویژگی های این نرم افزار برای هر زبان برنامه نویسی متفاوت بوده و مطابق با همان زبان برنامه نویسی می باشد.
ییک دیگر از مزایایی که میتواند این نرم افزار را به بهترین ویرایشگر کد و IDE تبدیل کند این است که این نرم افزار قابلیت نصب افزونه ها را هم دارد و تا کنون مقدار زیادی افزونه برای آن منتشر شده است که هرکدوم میتوانند قابلیت های زیادی را به آن بیافزایند. تعداد این افزونه ها بیش از 4700 تا می باشد.
برای مشاهده بهترین آموزش طراحی سایت کلیک کنید.
PyCharm یک IDE اختصاصی پایتون است که یکی از محصولات JetBrains می باشد. PyCharm تنها IDE اختصاصی پایتون می باشد که میتوان در آن ابزار ها و امکانات زیاد و کاملی را مشاهده و از آن ها استفاده کرد. این نرم افزار هم نسخه رایگان برای استفاده دارد و هم نسخه پولی که در نسخه پولی امکانات پیشرفته تر و بهتری را ارائه میکند و تنها شما با خرید آن میتوانید از این امکانات استفاده کنید.
نسخه معمولی و عمومی این IDE دارای ویژگی های جالبی از جمله برجسته سازی سینتکس، تایید لحظه ای اعتبار کد ها و تکمیل خودکار کد ها می باشد. اما نسخه پولی همانطور که گفتیم دارای ویژگی های پیشرفته تری مثل مدیریت کامل پایگاه داده ها و بیشتر بودن تعداد فریمورک های مهم نسبت به نسخه عمومی می باشد که میتواند باعث ترقیب کاربر برای خرید این نسخه از PyCharm شود.
برخی از فریمورک هایی که تنها در نسخه حرفه ای این نرم افزار قابل دسترسی هستند عبارتند از: جنگو(Django) ، فلسک(Flask)، گوگل اپ (Google App)، پیرمید(Pyramid)، وب توپی(Web2py) و انجین (Engine) اشاره کرد که هر کدام از این فریمورک ها دارای قابلیت های مهم و کاربردی هستند که میتوانند کار برنامه نویسی را برای شما آسان تر کنند.
نرم افزار اینتلیجی آیدیا (IntelliJ IDEA) یک IDE مخصوص زبان های جاوا(Java) و کاتلین(Katline) می باشد که توسط شرکت JetBrains طراحی و توسعه پیدا کرده است. البته این IDE از زبان های برنامه نویسی دیگر هم پشتیبانی میکند اما تمرکز و هدف ایجاد آن برای این دو زبان برنامه نویسی بوده است و شرکت های بزرگ هم وقتی نیاز به برنامه نویسی و استفاده از این دو زبان مهم دارند از این IDE استفاده میکنند.
دلایل محبوبیت این IDE این است که برنامه نویسی با زبان های جاوا و کاتلین را خیلی ساده تر کرده است و قابلیت های زیادی را برای این دو زبان ارائه می دهد. قابلیت هایی که گفته شد مثل تکمیل خودکار کد، تشخیص و رفع خطا، پشتیبانی از زبان های مختلف، توسعه چند پلتفرمی، ادغام با ابزار های توسعه و... میتوانند با راحتی و جذاب تر شدن برنامه نویسی به برنامه نویسان کمک کنند.
یکی از بهترین و محبوب ترین IDE هایی که میتوانیم به شما معرفی کنیم، اکلیپس (Eclips) می باشد. در همان اوایل برنامه نویسی که برنامه نویسان به دنبال یک IDE مناسب برای خود میگردند، اکلیپس یکی از این موارد است که می تواند به شما چشمک بزند چرا که یکی از قابلیت های مهم آن این است که شما میتوانید ابزار ها و محیط برنامه را همانگونه که دوست دارید سفارشی سازی کنید.
این IDE مثل IDE های قبل نیست و میتواند از زبان های برنامه نویسی بسیار زیادی مثل Python، Java، C++ و... پشتیبانی کند و یک ابزار همه فن حریف برای یک برنامه نویس باشد.
از جمله قابلیت هایی که این نرم افزار به شما ارائه میدهد منبع باز بودن و کاملا رایگان بودن، پشتیبانی از زبان های مختلف، افزونه های مختلف، دیباگر های پیشرفته و رابط کاربری کاربر پسند می باشد.
این نرم افزار هم یکی از محبوب ترین IDE هایی می باشد که میتوانید در لینوکس خود نصب کرده و از آن استفاده کنید. این IDE از بیشتر زبان های برنامه نویسی به خصوص Java پشتیبانی میکند و می تواند کار شما را در برنامه نویسی به این زبان ها بسیار ساده تر کرده و مشکلات رایج برنامه نویسی را حل کند.
این نرم افزار ابتدا در سال 1996 توسط یک گروه دانشجویی توسعه پیدا کرد و بعد از اون در سال 1999 شرکت Sun Microsystems نت بینز(Net Beans) را خریداری کرد و تا سال 2010 به بهبود سازی آن پرداخت و در نهایت در سال 2010 شرکت Oracle با خریداری شرکت Sun Microsystems صاحب این نرم افزار شد و حالا به عنوان محصول شرکت Oracle در حال فعالیت می باشد.
از جمله قابلیت ها و ویژگی های این نرم افزار می توان به افزونه های زیاد، متن باز بودن، امکان دیباگ پیشرفته، کامل کردن خودکار کد ها و... اشاره کرد که همه این موارد میتوانند در کد نویسی به برنامه نویس کمک های زیادی کرده و مسیر کد نویسی را برای او راحت تر کنند.
بر خلاف نرم افزار های قبلی که معرفی شد، این نرم افزار یک ویرایشگر متن و کد می باشد که توسط GitHub طراحی و توسعه یافته است. این نرم افزار با وجود ابزار های پیشرفته ای که توسط GitHub برای این نرم افزار طراحی شده است می تواند تبدیل به یک IDE خیلی خوب شود.
از جمله قابلیت های این نرم افزار میتوان به متن باز بودن و رایگان بودن، تکمیل خودکار کد، پیدا کردن رفرنس ها و... اشاره کرد که ویژگی های یک IDE بسیار قدرتمند می باشند.
این نرم افزار توسط شرکت KDE طراحی شده و توسعه یافته است و مخصوص لینوکس طراحی و تنظیم شده است اما قابلیت نصب برروی مک و ویندوز را نیز دارد. نرم افزار KDevelop امکانات کاملی را ارائه میدهد و از زبان های برنامه نویسی بسیاری مثل جاوا اسکریپت، جاوا، C و C++ را پشتیبانی میکند.
از جمله قابلیت های این IDE مختص لینوکس میتوان به منبع باز بودن، رایگان بودن و مدرن بودن آن اشاره کرد که می تواند فضای جذابی را برای کد نویسی و توسعه نرم افزار ها ارائه دهد.
نرم افزار Code::Blocks یک IDE برای برنامه نویسی و کد نویسی ربان های C و C++ می باشد و مختص همین زبان ها طراحی و توسعه پیدا کرده است. این IDE یک محیط توسعه و کد نویسی زیبا و بسیار قدرتمند دارد و یکی از مزیت های این نرم افزار این است که کاملا رایگان می باشد و شما میتوانید بدون پرداخت هزینه ای از آن استفاده کنید.
قابلیت های این نرم افزار IDE را میتوان تکمیل خودکار کد، عیب یابی آسان و رفع آن، شخصی سازی محیط کاربری و تغییر پوسته نرم افزار اشاره کرد که این قابلیت ها میتوانند احساس رضایت را به کاربر منتقل کنند.
بیشتر بدانید: آموزش Code::Blocks و شناخت محیط آن
Geany یکی ادیتور متن و کد بسیار سریع و سبک است که میتواند با صرف کمترین زمان نیاز های برنامه نویسان و دولوپر ها رو تامین کرده و برنامه نویس را از خود راضی کند. این نرم افزار به خودی خود تنها یک ادیتور متن و کد است اما با استفاده از تولکیت اختصاصی GTK+ می تواند امکانات اصلی یک IDE را هم به شما بدهد.
از جمله قابلیت ها و ویژگی های این ویرایشگر متن همانطور که گفته شد میتواند به سرعت و سبک بودن آن اشاره کرد که یکی از ویژگی هایی هست که اکثر IDE ها از آن غافل هستند. این نرم افزار قابلیت های دیگه IDE ها مثل تکمیل خودکار کد و هایلایت کردن سینتکس و... را هم دارد. این نرم افزار به دلیل سادگی و سبک بودن برای برنامه نویسان مبتدی مناسب است.
بلوفیش (Blufish) یک ویرایشگر متن منبع باز می باشد که قابلیت های یک IDE را ارائه میدهد. این نرم افزار برای کاربران و توسعه دهندگان حرفه ای وب طراحی شده است و قابلیت پشتیبانی از زبان هایی مثل SQL، XML، PHP، CSS، HTML و Java Script را دارد.
از جمله قابلیت های این ویرایشگر می تواند به سیستم نوشتن و ویرایش کد به صورت همزمان، قالب های پیش فرض بهینه شده برای هر زبان برنامه نویسی، پشتیبانی از FTP و جستجوی پیشرفته اشاره کرد که قابلیت های جذابی برای یک ویرایشگر به حساب می آیند.
در این مقاله قصد داشتیم تا شما را با 10 مورد از IDE هایی آشنا کنیم که هم دارای محبوبیت بالایی می باشند و هم با کیفیت و اصالت می باشند. در این مقاله تمرکز ما بر IDE هایی بود که مناسب برای لینوکس هم هستند و شما میتوانید با استفاده از سیستم عامل لینوکس هم از آن ها بهره برده و با آن ها کار کنید.
دانشجو
زمان پاسخ گویی روز های شنبه الی چهارشنبه ساعت 9 الی 18
فقط به موضوعات مربوط به محصولات آموزشی و فروش پاسخ داده می شود