: :
مانده تا پایان تخفیف
فقط تا آخر امروز
فقط امروز
بهزاد حسن زاده
کارشناس زیرساخت دیتاسنتر و مجازی سازی (VMware)

آموزش راه اندازی EtherChannel در سویچ سیسکو به زبان ساده

اترچنل یا EtherChannel چیست و چگونه بر روی سویچ سیسکو پیکربندی می شود؟ در دوره آموزش نتورک پلاس شما با مفاهیم اولیه سویچ و STP و ترانک و ... آشنا شدید و طبیعتا مفهوم اترچنل را نیز درک کردید ، در دوره های آموزشی سیسکو به ویژه CCNA و CCNP هم قطعا راه اندازی Etherchannel را به خوبی یاد می گیرید اما به عنوان یک محتوای مکمل امروز با راه اندازی EtherChannel در سیسکو در خدمت شما عزیزان هستیم. هدف از این آموزش:

دوره های شبکه، برنامه نویسی، مجازی سازی، امنیت، نفوذ و ... با برترین های ایران
  1. آشنایی با EtherChannel
  2. پیکربندی EtherChannel بین دو عدد سوئیچ و قرار دادن 4 پورت فیزیکی در داخل گروه Channel Group برای افزایش پهنای باند و تحمل خطایی بین دو سوئیچ

EtherChannel تواتنمندی میباشد که اجازه میدهد چندین پورت فیزیکی سوئیچ در یک گروه منطقی قرار بگیرد به منظور دسترسی پهنای باند بالاتر و ایجاد تحمل خطا در اتصاللات بین سوئیچها استفاده می شود که به ما اجازه میدهد از مجموعه پهنایی باند اتصالات فیزیکی که در گروه منطقی قرار گرفته اند استفاده کنیم.به عنوان مثال در این آموزش بین دو سوئیچ سیسکو چهار پورت فیزیکی را که هر کدام با سرعت Mbps 100 کار میکنند در داخل یک گروه منطقی به نام ChannelGroup-1 قرار دهیم که حال این پورت منطقی از مجموعه پهنای باند چهار لینک استفاده میکند و پهنای باند 400 mbps برای اتصال به وجود می آورد که در صورت قطع شدن هریک از اتصالات فیزیکی داخل این گروه انتقال اطلاعات توسط سایر اتصالات موجود در این گروه اتفاق میوفتد.

اگر در یادگیری سیسکو مشکل دارید ، به شما پیشنهاد می کنیم از طریق دوره های آموزش سیسکو حرفه ای سایت توسینسو و با دوره آموزش CCNA روتینگ و سویچینگ شروع کنید ، فراموش نکنید که پیشنیاز همه این دوره های آموزش شبکه ، دوره آموزش نتورک پلاس است ، فراموش نکنید توسینسو اولین و بهترین انتخاب شما در حوزه آموزش فناوری اطلاعات فارسی است.

در پیکربندی EtherChannel باید به نکات زیر توجه کنیم :

  1. در پیکربندی ترتیب قرار گرفتن پورت های فیزیکی نباید حتما به ترتیب باشد یا حتی پورت ها بر روی یه Module باشد
  2. همه پورت های شرکت کننده در گروه باید دارای یک سرعت و duplex باشند.
  3. همه پورتهای شرکت کننده باید به صورت فعال یا enable باشند.
  4. در EtherChannel پروتکلهای PAgP و LACP با یکدیگر سازگار نمی باشند.

پروتکل های مدیریتی EtherChannel :

برای مدیریت اتصالات EtherChannel دو نو پروتکل PAgP و LACP می باشد:

  • PAgP:برگرفته از Port Aggregation Protocol :یک پروتکل انحصاری شرکت سیسکو می باشد و در صورتی می توانیم از این پروتکل استفاده کنیم که تجهیزات دو طرف برای اتصال Cisco باشد و وظیفه این پروتکل مدیریت و برقراری کانال etherChannel می باشد.
  • LACP:برگرفته از Link Aggregation Control Protocol : این پروتکل مربوط به شرکت خاصی نیست ولی توسط شرکت سیسکو و سایر شرکتها پشتیبانی میشود و در صورتی که تجهیزات ما مربوط به شرکت های مختلفی هست می توانیم از این پروتکل برای برقراری ارتباط استفاده کنیم.

انواع مد های EtherChannel :

  • on: این مد باعث فعال شدن EtherChannel بر روی اینترفیس بدون ارسال هیچ پیام LACP و PAgP میشود.
  • auto: در این مد هیچ پیام PAgP از طرف اینترفیس ارسال نمیشود ولی آماده پاسخگویی به پیام های PAgP از سوی سوئیچ مقابل میباشد و قادر به آغاز PAgP Negotiation نیست.
  • desirable: در این مد اینترفیس ها پیام های PAgP را ایجاد و به سمت سوئیچ مقابل ارسال میکند و قادر به آغاز PAgP Negotiation می باشد.
  • passive: در این مد هیچ پیام LACP از طرف اینترفیس ارسال نمیشود ولی آماده پاسخگویی به پیام های PAgP از سوی سوئیچ مقابل میباشد و قادر به آغاز LACP Negotiation نیست.
  • active: در این مد اینترفیس ها پیام های LACP را ایجاد و به سمت سوئیچ مقابل ارسال میکند و قادر به آغاز LACP Negotiation می باشد.

پیکربندی سناریو که در تصویر زیر مشخص هست برای EtherChannel

وب سایت توسینسو

گام اول: پیکربندی اینترفیس مجازی EtherChannel بر روی سوئیچ 1 (SW-1) :

SW-1#Config t
SW-1(config)#interface Channel-Group 1
SW-1(config-if)#exit

گام دوم: قرار دادن اینترفیس های فیزیکی سوئیچ در داخل اینترفیس مجازی EtherChannel شماره 1 که در مرحله قبلی ایجاد کردیم: در این مرحله من قصد دارم اینترفیس های 13 تا 16 را در گروه Channel-Group 1 که در مرحله قبل ایجاد کردم قرار بدهم:

SW-1#config t
SW-1(config)#interface range fastethernet 0/13 - 16
SW-1(config-if)#channel-groip 1 mode desirable

گام سوم: پیکربندی اینترفیس مجازی EtherChannel بر روی سوئیچ 2 (SW-2) :

SW-2#Config t
SW-2(config)#interface Channel-Group 1
SW-2(config-if)#exit

گام چهارم: قرار دادن اینترفیس های فیزیکی سوئیچ در داخل اینترفیس مجازی EtherChannel شماره 1 که در مرحله قبلی ایجاد کردیم:

در این مرحله من قصد دارم اینترفیس های 13 تا 16 را در گروه Channel-Group 1 که در مرحله قبل ایجاد کردم قرار بدهم:

SW-2#config t
SW-2(config)#interface range fastethernet 0/13 - 16
SW-2(config-if)#channel-groip 1 mode auto

بعد از اتمام کانفیگ سوئیچ ها و اطمینان از درست بودن پیکربندی که انجام دادیم حال میتوانیم ارتباط بین شبکه های متصل به SW-1 و SW-2 را تست کنیم.


بهزاد حسن زاده
بهزاد حسن زاده

کارشناس زیرساخت دیتاسنتر و مجازی سازی (VMware)

متخصص در حوزه مجازی سازی ، تجهیزات زیرساختی سیسکو ، میکروتیک و مرکز داده

نظرات