Cost در OSPF چیست؟ متریک در OSPF چگونه محاسبه می شود؟ پروتکل مسیریابی Open Shortest Path First یا OSPF از معیاری به نام Cost برای محاسبه Metric و از یک پهنای باند مرجع یا Reference Bandwidth به اندازه 100 مگابیت بر ثانیه برای محاسبه Cost استفاده می کند. هر چقدر مقدار Cost کمتر باشد به معنای سرعت بیشتر لینک ارتباطی است . برای محاسبه Cost پروتکل OSPF از یک فرمول محاسباتی استفاده می کند که در آن Reference Bandwidth یا پهنای باند مرجعه تقسیم بر پهنای باند interface یا Interface Bandwidth می شود و در نهایت نتیجه بدست آمده نمایانگر Cost لینک ارتباطی خواهد بود. برای مثال اگر شما یک لینک اترنت با سرعت 100 Mbps داشته باشید مقدار OSPF Metric شما برابر 100 Mbps / 10 Mbps برابر 10 خواهد شد.
پهنای باند مرجع یا Reference Bandwidth در OSPF بصورت 100 Mbps در نظر گرفته می شود که همانطور که مشاهده کردید مقدار پیشفرض فرمول ما نیز هست ، اما در این فرمول تفاوتی بین Interface هایی که بیشتر از 100 Mbps سرعت دارند و آنهایی که 100 Mbps سرعت دارند وجود ندارد و سرعت های بیش از از 100 Mbps به منزله سرعت 100 Mbps محاسبه خواهند شد. امروزه زیرساخت های شبکه با سرعت های 1 Gbps و 10 Gbps نیز بسیار معمول هستند و استفاده می شوند.
اگر در یادگیری سیسکو مشکل دارید ، به شما پیشنهاد می کنیم از طریق دوره های آموزش سیسکو حرفه ای سایت توسینسو و با دوره آموزش CCNA روتینگ و سویچینگ شروع کنید ، فراموش نکنید که پیشنیاز همه این دوره های آموزش شبکه ، دوره آموزش نتورک پلاس است ، فراموش نکنید توسینسو اولین و بهترین انتخاب شما در حوزه آموزش فناوری اطلاعات فارسی است.
اگر بخواهیم OSPF Cost را با توجه به فرمول بالا برای یک روتر که دارای دو کارت شبکه Fast Ethernet با سرعت 100 Mbps و یک کارت شبکه 1 Gbps محاسبه کنیم در نهایت هر دو به یک جواب خواهند رسید. اگر می خواهید این رفتار پیشفرض را تغییر دهید ، می توانید با استفاده از دستور auto-cost در فرآیند مسیریابی OSPF اینکار را انجام دهید. اگر می خواهید Reference Bandwidth در OSPF را تغییر دهید بایستی مطمئن شوید که اینکار بر روی تمامی روترهایی که در شبکه شما بصورت OSPF پیکربندی شده اند نیز انجام شده باشد. جدول زیر لیست Cost های پیشفرض برای پهنای باند های مختلف را نشان می دهد :
توسینسو باشید
بنیانگذار انجمن تخصصی فناوری اطلاعات ایران ، هکر کلاه خاکستری ، کارشناس امنیت اطلاعات و ارتباطات
محمد نصیری هستم ، بنیانگذار انجمن تخصصی فناوری اطلاعات ایران و مجموعه توسینسو ، هکر قانونمند و کارشناس امنیت سایبری ، سابقه همکاری با بیش از 80 سازمان دولتی ، خصوصی ، نظامی و انتظامی در قالب مشاور ، مدرس و مدیر و ناظر پروژه ، مدرس دوره های تخصص شبکه ، امنیت ، هک و نفوذ ، در حال حاضر در ایران دیگه رسما فعالیتی غیر از مشاوره انجام نمیدم ، عاشق آموزش و تدریس هستم و به همین دلیل دوره های آموزشی که ضبط می کنم در دنیا بی نظیر هستند.
زمان پاسخ گویی روز های شنبه الی چهارشنبه ساعت 9 الی 18
فقط به موضوعات مربوط به محصولات آموزشی و فروش پاسخ داده می شود