: :
مانده تا پایان تخفیف
فقط تا آخر امروز
فقط امروز
امیرحسین تنگسیری نژاد
مهندس و مدرس شبکه و امنیت سایبری و مدیر کل جزیره هک و امنیت اطلاعات توسینسو

معرفی انواع حالت استقرار سازی (Deployment Mode) در Splunk

به صورت کلی استقرار و راه اندازی یک از امر های مهمی میباشد که در رابطه با اکثر زیرساخت ها خارج از بخش Splunk باید به خوبی برنامه ریزی شود و به شکل صحیح به انجام برسد که هم نیازمان را برطرف سازد هم براساس تجهیزات موجود و محیط مورد استفاده ما باشد. در این مقاله قصد داریم در رابطه با مبحث انواع حالت های استقرار سازی یا همان Deployment در نرم افزار Splunk صحبت کنیم و آنهارا مورد بررسی قرار دهیم.

دوره های شبکه، برنامه نویسی، مجازی سازی، امنیت، نفوذ و ... با برترین های ایران

به صورت کلی در Splunk ما چهار حالت استقرار سازی را در پیش روی خودمان داریم که عبارتند از:

  • Stand-alone Deployment
  • Distributed Deployment
  • Clustered Deployment
  • Cloud Deployment

بیشتر ببینید: دوره SANS Security 573 | خودکارسازی امنیت اطلاعات با Python

اولویت بندی و طبقه بندی انواع استقرار سازی ( Deployment )

باید در نظر داشته باشید که علاوه بر روش های استقرار سازی بالا ما یک سری طبقه بندی و اولویت بندی را نیز داریم که براساس مقایس و اندازه سازمان و کسب کار متفاوت میباشد که اینها نیز عبارتند از:

  • دپارتمان ( Departmental )
  • سازمان های کوچک ( Small Enterprise )
  • سازمان های متوسط ( Medium Enterprise )
  • سازمان های بزرگ ( Large Enterprise )

حالت Standalone Deployment در Splunk چیست؟

توجه داشته باشید که حالت استقرار سازی Standalone بستر Splunk بدین شکل است که تمامی توابع و موارد مربوط به Splunk توسط یک Instance مدیریت میشود و در اینجا ما صرفا یک Splunk واحد و تنها داریم که تمامی موارد بر روی این Splunk انجام و مدیریت میشود.
این فرآيند ها در حالت Standalone Deployment شامل موارد متعددی میشود از جمله

  • Searching
  • Indexing
  • ...

حالت Distributed Deployment در Splunk چیست؟

توجه داشته باشید که در اینجا معماری ما مانند Standalone میباشد اما با این تفاوت که به جای استفاده از یک Instance ما از چندین Instance استفاده میکنیم و یکی از این Splunk Instance های ما به عنوان یک سرور مرکزی قرار میگیرد که به اصطلاح به آن میگویم Search Head و از همین جهت دستورات و Search ها به Search Head داده می‌شود و توسط Search Head به سمت دیگر Instance های زیرساختی Search Head که اغلب با عنوان Search Peers شناخته میشود توزیع میکند و نمایه سازی (Visualization) و جست و جو را بر روی آنها انجام میدهد و نتیجه را برای کاربر نهایی نمایش میدهد.

اجزا مورد نیاز Distributed Deployment در Splunk چیست؟

توجه کنید که برای راه اندازی و پیکربندی Splunk در حالت Distributed Deployment شما نیاز به یک سری اجزا یا اصطلاح Component‌ دارید تا این عملیات را پیش ببرید که این اجزا به ترتیب زیر میباشند:

داشتن یک Search Head - در Search Head ما به یک سری بستر و ابزار دیگر نیاز داریم از جمله Splunk App Stream و Splunk TA Stream Wire Data

داشتن Indexers - در Indexer هایمان ما جهت جست و جو و تجزیه و تحلیل داده ها به Splunk TA Stream Wire Data احتیاج داریم

داشتن UF یا همان Universal Forwarder - دراصل Splunk TA Stream جهت دریافت داده ها نیاز یه داشتن ارسال کننده های دارد که بتوانند داده هارا از مکان های مختلف به سمت آن ارسال کنند که اینکار با استفاده از UF انجام میشود.
توجه داشته باشید که موارد بالا فقط بخشی از Distributed Deployment میباشند و موارد دیگر و معماری های دیگر از جمله Heavy Forwarder و Deployment Server نیز از این قبیل موارد مورد استفاده در این حالت میباشد.

حالت Clustered Deployment در Splunk چیست؟

توجه داشته باشید که در این حالت ما چندین Splunk Node (البته در این حالت بیشتر Indexer ها در نگاهمان میباشند) داریم و داده های موجود در این Splunk Node ها بین یک دیگر اشتراک گذاری و همگام سازی میشود و به اصطلاح دیگر در این حالت Indexer هایمان در Splunk Node های ما داده هارا بین خود همگام سازی و‌ یکسان سازی میکنند که به اصطلاح به این موضوع و این حالت Index Replication نیز گفته میشود.

معرفی انواع حالت استقرار سازی (Deployment Mode) در Splunk

حالت Cloud Deployment در Splunk چیست؟

توجه کنید حالت Cloud Deployment بدین شکل میباشد که ما Splunk را بر روی محیط ابری و از طریق وب سایت این بستر درسترس داریم و در هر مکانی به راحتی میتوانیم به بستر Splunk خودمان در لحظه دسترسی پیدا کنیم از این بابت Splunk Cloud به عنوان یک SaaS شناخته میشود.

معرفی انواع حالت استقرار سازی (Deployment Mode) در Splunk

دو حالت استقرار سازی Splunk Cloud Platform

توجه کنید که Splunk Cloud علاوه بر اینکه خود یکی از حالت های Deployment در Splunk میباشد اما خودش نیز دارای دو حالت Deployment دست و بدین شکل که برای دسترسی به آن ما به دو صورت میتوانیم عمل کنیم که به شرح زیر هستند:
حالت Purchased: در این حالت برای دسترسی به Splunk Cloud Platform ما باید به صورت غیر رایگان و با پرداخت هزینه اشتراک‌ مربوط به Splunk را تهیه کنیم

حالت Free Trial: این حالت همانطور که از نام آن هم پیداست بدین شکل است که به صورت محدود ما توانایی دسترسی به این بستر را داریم و میتوانیم جهت تست و یادگیری و نگاهی بر روی خدمات و نحوه کار Splunk Cloud Platform از آن استفاده کنیم


امیرحسین تنگسیری نژاد
امیرحسین تنگسیری نژاد

مهندس و مدرس شبکه و امنیت سایبری و مدیر کل جزیره هک و امنیت اطلاعات توسینسو

متخصص امنیت اطلاعات و کارشناس شکار تهدیدات بانک ملی ایران ، دارای مدارک مختلف از Splunk و AWS و Fortinet و Huawei حوزه اصلی فعالیت بنده در زمینه شبکه مباحث R&S و Service Provider می‌باشد و در زمینه امنیت نیز در موقعیت های مختلفی مانند PenTest و SoC فعالیت داشته و دارم. سابقه همکاری با بعضی سازمان های در قالب پروژه و... را داشته ام الان به عنوان تحلیلگر امنیت سایبری در زیرساخت بانک ملی مشغول به کار هستم. لینکداین: https://www.linkedin.com/in/amirhoseintangsirinezhad/

نظرات